tiistai 27. joulukuuta 2016

joulu 2016

Jouluni 2016 oli ihanan rento, rauhallinen ja lämmin. Aikaa etkäteisstressaamiselle ei ollut, siihen ei tänä vuonna sisältynyt suuria odotuksia tai paineita. Joululahjat olin käynyt ostamassa yhtenä joulukuun vapaana lauantaina, koristeet laittanut kotiin pikkuhiljaa ja kortit postittanut hyvissä ajoin. Perjantain oli saanut vapaaksi töistä,  joten ehdin silloin tehä pienen joulusiivouksen, valmistaa laatikot, tortut ja paketoida viimeiset lahjat. Joulu sai tulla sellaisena kuin tuli, ja se tuli leppoisasti monine pienine hyvine hetkineen yhdessä perheen kanssa. 

Jouluaattoon meillä sisältyy perheen kanssa paljon perinteitä -oikeastaan se on mennyt aikalailla samalla kaavalla jo monta vuotta. Aamulla heräsin katsomaan joulupukin kuumaalinjaa, ja joulurauhaa siirryin seuraamaan kotikotiini siskon kanssa. Riisipuurosta siskoni avomies löysi jälleen mantelin ja kehitteli hauskan joulurunon.



Olin ostanut itselleni joululahjaksi uusimman Harry Potterin, ja lueskelin sitä ja kudoin kirjoneulesukkia odotellessani päiväkahveja. Siskoni oli valmistanut tänä vuonna pipareita, minä torttuja ja lisäksi äiti tarjosi joulupullaa ja suklaata. Kahvejen jälkeen lähdimme joulukirkkoon, jossa tänään puhuttiin joulun ilosta. Joulukirkosta alkaa oikeasti minun jouluni.




Joulukirkon jälkeen aloimme valmistelemaan joulupäivällistä. Alkuruokien parhaimmistoon kuuluivat äitini graavaamat kala. Pääruoalla oli äidin kuuluisaa stroganoffia ja kalkkunaa, joka seuraksi olin tehnyt porkkana- ja bataattilaatikkoa. Olin oikeastaan aika ylpeä, kun ne olivat niin hyvin onnistuneet!

Lahjoja avasimme vuorotellen yksi kerrallaan. Olin tietysti ollut taas kiltein ;) Sain monta toivomaani lahjaa: valaisimen, vaaleanpunaiset Timberlandit, kännykuoret, yöpön ja tohvelit, laulukirjan ja sulkapalloja. Papalta sain jälleen korut. Pukki toi myös monta itsetehtyä lahjaa tänä vuonna: lasinaluset, ruusuvaloköynnöksen, servettirenkaat ja kaulaliinan. Sekä muutaman ihanan yllärin. 




Jouluun päättyi meillä kaikilla raskas työrupeama, joten olimme oikeastaan kaikki aika väsyneitä. Hetken aikaa istuimme yhdessä olohuoneessa jutellen ja lahjoja ihaillen, ja söimme juustoja, pipareita ja suklaata. Sitten menimmekin kaikki nukkumaan.


Jos jouluaatto on meillä tarkkoin suunniteltu, niin joulupäivä sitten ei ole sitä yhtään. Oli ihana herätä aamulla tietäen, että tälle päivälle ei ollut mitään suunnitelmia. Pelasimme superhauskaa rappakalja-seurapeliä ja söimme jouluruokia. Välillä kävimme siskon kanssa ulkona kävelemässä, ja palasime sitten taas sisälle lueskelemaan.


Tapaninpäivänä palasin sitten omaan kotiini. Joulua oli tärkeää viettää perheen kanssa, mutta nyt on ihana asettua rauhassa omaan kotiin. Olo on rentoutunut, on kiva ihastella ja asetella lahjoja paikoilleen. Töihin palailenkin sitten vasta viikon päästä, eli vaikka joulu saakin pikkuhiljaa jäädä taakse, ei normiarkeen pidä palata vielä moneen päivään. Kiireet ja velvollisuudet saavat odottaa. 

Rauhallisia välipäiviä,
<3: Ida

2 kommenttia:

  1. On hassua ajatella, että kuukausien touhotus ja odotus kulminoituisi yhteen päivään ja sitten kaikki olisi ohi. Minusta se ei mene niin, vaan aatto toki on erityinen, mutta koko sen ympärillä oleva aika on taianomaista. Joulu jatkuu tammikuuhun ja vasta loppiaisena voi heittää sille hyvästit seuraavaan joulukuuhun. Sinullakin on ollut upea joulu, siitä on ilo lukea. Oikein ihanaa loppuvuotta 2016. Iloa, riemua ja rakettien pauketta sinne! <3

    VastaaPoista
  2. Mulle taas se taika on nimenomaan siinä odotuksessa ja valmistelussa. Ja alotankin sen niin töissä kuin omana kotonakin jo hyvissä ajoin <3 Sitten olenkin jo Tapanina valmis korjaamaan sen pois :D
    Oikein hyvää uutta vuotta Ihana Nell! <3<3

    VastaaPoista