maanantai 2. maaliskuuta 2015

Sienillä höystetty makaronilaatikko

Kuten on tullut täällä bloginikin puolella selväksi, on ruoanlaitto yksi ehdoton lemppariharrastuksisani kotona. Niinpä ajattelin jakaa muutaman itse kehittelemäni suosikkireseptin myös teidän kanssanne, kuten alkuvuodesta lupailin. Mistään gourmet-pöperöistä ei ole kyse, vaan juurikin niistä arkea helpottavista perusruoista, jotka kuitenkin maistuvat kumman hyviltä. Tässä ensimmäiseksi oma sovellukseni perinteisestä makaronilaatikosta, herkuillani sienillä höystettynä, olkaapat hyvät!

Näitä tarvitset (noin kolme annosta):
n. 5 dl (n 200 g) makaroneja
1,5 dl tummaa soijarouhetta tai jauhelihaa
200 g tuoreita herkkusieniä
lihaliemikuutio tai fondia/kasvisliemikuutio (soijaruoheen kanssa 2)
2 porkkanaa 
1 sipuli

Tee näin:
1. Keitä makaronit kypsiksi tai lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä soijarouhe liemikuutolla maustetussa vedessä ohjeen mukaan tai paista jauheliha pannulla.



2. Silppua sipuli, siisti ja paloittele sienet ja raasta porkkana. Sekoita liemikuutio kiehautettuun tai kuumaan veteen (n 7 dl). Voit halutessasi korvata lihaliemen myös munamaidolla. Sekotia tällöin 7dl:n maitoa kaksi kananmunaa ja vähän suolaa ja pippuria



3. Sekoita kaikki ainekset, eli keitetyt makaronit, soijarouhe/jauheliha, porkkanaraaste, sipulisilppu ja herkkusienet keskenään. Mausta vielä halutessasi maun mukaan suolalla ja pippurilla.

4. Annostele vuokiin tai levitä isoon uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi.

5. Paista 175 asteessa reilu puolisen tuntia.

6. Tarjoa ketsupin kera, ja nauti!

Hyvää ruokahalua! 

<3: Ida

9 kommenttia:

  1. Hello! Mäkin tykkään kokkailla, mutta arjessa ruoan pitää olla helppo tehdä, mielellään sellaista mitä syödään useampi päivä ja yksinkertaista siltä osin, ettei ruoka vaadi miljoonaa eri aineisosaa ostettavaksi. Tämä ruoka vaikuttaa juuri arkeen hyvin soveltuvalta ja on varmasti hyvääkin, pitää ehdottomasti kokeilla. Ihailen miten olet oppinut kokatessasi soveltamaan ja muokkaamaan reseptejä, itse teen ne yleensä millintarkasti ohjeen mukaan:-D. Iloista maaliskuun ensimmäistä viikkoa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Itsekin tein ruokaa aluksi ihan pilkuntarkasti ohjeen mukaan, mutta kun sellaiset satakunta reseptiä oli kahlattu läpi, alkoi sitä oppia soveltamaan ja yhdistelemään reseptejä. :) Saapahan ainakin ruokaa juuri niistä aineksista kuin haluaa ja sellaista mikä maistuu itselle, no ainakin enimmäkseen ;)
      Toivottavasti makaronilaatikkoni maistuu sielläkin! :)

      Poista
  2. Moi!!!
    Olen seuraillut kyllä jokaisen kirjoituksesi ja edelleen olet ajatuksissani :-)
    Tämän reseptin taidan itsekin kokeilla. Olen kanssa vähän sellainen, että voin huoletta sovellella ja antaa mennä vähän (joskus enemmänkin) fiilispohjalta kokkailuiden kanssa. Se on aika jännittävää, kun kieli poskella odottelee kokkaustensa tuloksia ja myöhemmin katsoo toisen ilmettä mielipidettä odotellen.
    Lämmintä ja aurinkoista kevään jatkoa sinulle, Kaunotar!!!!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Onpa kiva kuulla taas Sinustakin! Toivottavasti Sinulle ja perheellesi kuuluu hyvää :)
      Taidamme olla aika samanlaisia kokkailijoita, pieni jännitysmomentti aina mukana ;)
      Paljon rakastamaamme aurinkoa sinnekin suunnalle, Ihana Marika! <3

      Poista
  3. Kuulostaa namilta, tuo soijaversio olisi makuuni. :) Mukavia kokkailuja jatkossakin, mielelläni luen aina uusista resepteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja kiitos vielä viimeisestä. Toitte päivänpaistetta muuten niin harmaaseen päivään. Niin se taitaa olla, että tuon aina sateen tullessani. :D

      Poista
    2. Kiva kuulla, että resepti-ideani kiinnotavat! :) Myös itse olen tainnut tässä reseptissä käyttää pääsääntöisesti tuota soijaversiota, mutta vaihtelu virkistää.
      Kiitos itsellesi tapaamisesta, oli tärkeää ja ihana nähdä! Pidetään yhteyttä myös jatkossa, Ystävä! <3

      Poista
  4. erilainen(ei munamaitoa)ja siten varmaan kevyempikin mutta varmasti maistuva. mitä makaroneja suosit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa viimeksi tein makaronilaatikkoa ihan perinteiseen munamaitoon, ja maistui hyvin niinkin. Vaihtelu virkistää! :) Käytän ihan vaihdellen eri makaroneja, yleensä suosin täysjyvää.

      Poista