torstai 19. maaliskuuta 2015

Kotini -Oma voimapesäni

Olen nyt asunut puolisen vuotta omassa uudessa asunnossani. Ja täytyy sanoa, että olen viihtynyt paremmin kuin hyvin. Koska opiskeluni ovat loppuvaiheessa ja olen suroittanut niitä vielä kevennetysti, vietän paljon aikaa kotona. Lisäksi tykkään kutsua läheisiäni omaan kotiini, sllä usein siellä on parempi jutella herkistäkin aiheista kuin esimerkiksi julkisilla paikoillla. Olen muutenkin kuulunut aina koti-ihmisiin.

Tämän vuoksi lähtiessäni viime kesänä etsimään uutta asuntoani, tiesin, etten tyytyisi mihinkään luukkuun, vaan etsisin nimenomaan kotia. Ja onnekseni täytyy sanoa, että sellaisen tunnen löytäneeni.





Kuten olen tainnutkin mainita, uusi asuntoni sijaitsi vastapäätä vanhaa asuntoani. Tästä on hyötyä, silllä tunsin alueen ja esimerkiksi sen mahdollisuudet muun muassa liikenneyhteyksien osalta etukäteen. Olen myös viihtynyt alueella jo usean vuoden ajan, ja arvostan sen rauhaa ja pidän vanhaa tunnelmallista henkeä huokuvista taloista, hyvistä ulkoilumahdollisuuksia sekä loistavia liikenneyhteyksiä.

Vaikka uusi kaksioni on hieman isompi kuin edellinen yksiöni, pystyi hyvin hyöydntämään vanhan asuntoni huonekaluja. Lisäksi sain vanhemmiltani valkoisen, hieman romanttisen lipaston. Oikeastaan uusista huonekaluista ostin itselleni vain sohvapöydän, joka sekin löytyi mutuamalla eurolla ikeasta. Liian suurella tavaramäärällä en olekaan halunnut asuntoani täyttää, sillä haluan, että siellä on sopivasti avaruutta ja tilaa hengittää ja elää.




Joitakin pienempiä sisustuselementtejä olen toki uuteen asuntooni hommannut. Samaisella ikea-reissulla mukaani tarttui myös orkidea, ja lisäksi sain valmiiksi virkkaamani torkkupeiton fuksianpunaiselle sohvalleni ja kesäiseltä Suomen-reissultamme kotiutuin jalallisen tarjottimen sohvannurkkaan ja vaaleanpunaisen villahuovan makuuhuoneeseen. Kesällä siskon kanssa hankin myös vaalenapunaisen pienen radion. Porvoon reissulta mukaani tarttui pari silkkisiä lempikukkiani tulppaaneja. Tosin näin keväiseen aikaan molempia pöyiäni koristavat lähes poikkeuksetta tuoreet tulppaanikimput. Ne ovat ehdoton arjen piristykseni!




Rakastankin pieniä kauniita asioita ja esineitä, ja joudunkin aina malttamaan mieltäni, etten täyttäisi niillä liikaa kotiani. Tällöin tulevat paremmin mielestäni esille ne esineet, joita haluan korostaa, kuten juurikin kukat ja esimerkiksi tuikut, joita polttelin Iittalan erisävyisissä tuikkukipoissa pitkin pimeän vuodenajan. Sekä tieysti siskoltani lahjaksi saamani timanttinen korttiteline postikortteineen ja pieni tsemppiä-kyltti.Uusin hanintani ovat Finlaysonin sohvatyynynpäälliset, jotka nekin sain lehtitilauksen kaupanpäällisenä. Siskoltani sain vielävastikään Audrey Hepburn-aiheisen taulun lipaston päälle ja Eifffel-tonin sohvapöydälleni.

Suuret ja kiitneät huonekaluni ovat fuksianpunaista sohvaani lukuun ottamatta puun ja valkosien värisiä, mutta pienempien esineiden ja tekstiilien sävy on, yllätys, yllätys, fuksia tai vaaleanpunainen. Ruokapöytääni koristavat äitini ulkomaantuliaisena tuomat fuksianpunaiset tabletit ja itse ostamani muovituolit, sifonkiset verhoni ovat samaa sävyä ja samoin pieni sohvapöytäni ja makuuhuoneeni matto. Niin, ja sitten se sohva koristetyynyineen.





Poikkeuksen tuovat makuuhuoneen verhot ja olohuoneen matto, jotka molemmat ovat kaurapuuron värisiä. Vallilan verhot sain isältäni, ja tuo ihana pörrömatto on ensimmäisiä ostoksiani muuttaessani omilleni. Ne tasapainottavat mielestäni hyvin muuten värikkäitä sävyjä.

Olen siis panostanut paljon kotini viihtyisyyteen. Tämän vuoksi tykkään myös pitää kotini pääsääntöisesti ainakin suurin piirtein siistinä, sillä ainakaan minä en viihdy likaisten astioiden tai hujan hajan olevien tavaroiden seassa, ja silloin sen joukosta ei se kauniskaan erotu.





Viihtyisyyden lisäksi minulle on tärkeää, että kotini on toimiva, ja pystyn tekemään siellä asioita, joita haluan ja joista nautin. Avara avokeitiö olikin yksi syy, miksi valtisin tämän asunnon pelkkien keittokomerollisten sijaan. Sohvan vieressä minulla on aina lehtikotelo ja käsityöni ja makuuhuoneessa käden ulottuvilla läppäri, yölamppu ja lämmin huopa. Pidän myös käytännöllisistä kaakelilattioista keittiössäni, kylpyhuoneessani ja eteisessäni. Muualla olevat puiset laminaattilattiat ja tuman puiset ovet sen sijaan ovat minusta kauniita. Samoin olen iloinen, kun vuokranantaja asensi asuntooni sälekaihtimet näin kesän lähestyessä.




Oikeastaan mitään suurempia puutteita en ole asunnossani havainnut, enkä juuri mitään sinne kaivannutkaan. Tietysti keittiössä voisi olla enemmän laskutilaa ja pieni parveke olisi kesällä kiva. Niin, ja oma sauna olisi unelma. Mutta nämä ovat pikkujuttuja, pieniä kompromisseja, jotka teen mielelläni. Mikään kun ei ole täydellistä.



Sillä pienine puutteineen olen kuitenkin rakentanut tästä kotikolostani itselleni juurikin täydellisen voimapesän. Koti on minulle paikka, jossa minun on hyvä olla, ja se on minulle pääasia.

<3: Ida

14 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihanan herttainen asunto sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaisa ja kiitos Sinulle! :) Kävin myös kurkistamassa blogiasi, toivotan Sinulle paljon tsemppiä ja parasta mahdollsita kevättä!

      Poista
  2. Ihana asunto, jossa on vietetty monet tärkeät hetket, kaikki keskustelut ja naurut. Aivan ihana asuinalue, tilava ja avara, suloiset yksityiskohdat, ne ovat mielestäni asunnossasi parasta. Vaikka kaikkein parasta on se, että viihdyt siellä niin hyvin oot tehnyt siitä itsesi näköisen. Toi Audrey juliste on aivan ihana!! Aurinkoista loppuviikkoa*♡*!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuo onin kodissa kaikista tärkeintä sisustuksesta ja pohjaratkaisusta huolimatta: ne siellä vietetyt hetket. Minä olen saanut kokea jo nyt omassa asunnossani monta mieleenpainunutta hetkeä ja nauranut monet naurut. Enimmäkseen juuri Sinun kanssasi. Ja juuri ne hetket tekevät tästä paikasta niin kovin rakkaan kodin. <3 Tervetuloa siis vierailulle jatkossakin! :)

      Poista
  3. Todella kaunis ja herkkä sisutus! Asuntosi näppärä pohjaratkaisu muistuttaa paljon omaa kämppääni. Iso ja avara keittiö on myös itselläni asia, jota arvostan. Ihanaa, miten olet sisutuksella saanut kodistasi oman näköisen. Meillä molemmilla on oma teemavärimme, sinulla pinkki ja minulla lila. ;)
    Ihanaa viikonloppua muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Minulle värit ovatkin olleet aina tosi tärkeitä, ja saan oikeista väreistä ihan valtavasti energiaa. Ne tekevät myös esimerkiksi kodistani minunnäköiseni, kuten varmasti lila tekee Sinun kodistasi. Mukavia hetkiä siis sinunnäköiseesi, omaan kotiisi! <3

      Poista
  4. Moikka!!
    Ihan ensiksi toivotan lämmintä kevättä Sinulle! Aurinko on tällä viikolla hellinyt ja ajatuksissani olet ollut. Lämpö ja valo ovat asioita, joista ei vaan voi olla nauttimatta :-)!
    Ja toiseksi: Kotisi on ihana ja itsesi näköinen!!!!! Kuin karkki :-)!
    Mukava lukea, että Sinulle kuuluu hyvää <3!
    t. marika
    ps. Täälläkin kaikki hyvin ja uskotkos, olet ollut nyt reilun vuoden päiväkodissa töissä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika! Kiitos kommentistasi, Ihana kuulla Sinusta! Onpa kiva kuulla, että Sinulle kuuluu hyvää ja olet päässyt kokeilemaan vähän erilaisia työkuvioitakin! Sovit päiväkotiinkin varmasti erinomaisesti, sitä en epäile yhtään.
      Kyllä on todella nyt hellitty meitä aurinkoa ja lämpöä rakastavia. Nyt ehkä hetkellisesti viilenee, mutta aina se kesä kuitenkin sieltä tulee! :) Oikein hyvää kevättä siis Sinulle sitä odotellessa! <3

      Poista
  5. Oi miten kaunista!
    Ihana kun olet löytänyt itsellesi oman kodin jossa viihdyt. Itsekkin pidän omasta asunnostani kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinja! Kodissa viihtyminen on minusta tosi tärkeä juttu, joten hyvä, että myös Sinä viihdyt omassasi! Oikein hyvää viikonloppua sinne! :)

      Poista
  6. Tulipa tässä ykskaks mieleen, että olemme molemmat löytäneet optimaaliset kotikolomme lähempää kuin ehken asuntojahtiin lähtiessämme osasimme arvatakaan... Sinä kadun toiselta puolen edellisestä asunnostasi, ja minä edelliseni naapuritalosta. Ja kuitenkin metsästin avoimin mielin, ilman sen suurempia rajoitteita tai vaatimuksia, sitä oikeaa ympäriämpäri kaupunkia... Joskus se toimivin ratkaisu saattaakin löytyä yllättävän läheltä... ;)

    Todella sievä tuo avokeittiösi. Kauniit pinnat, tasot ja lattia. Toimivan näköinen kokonaisuus. Kivan näköinen on myös tuo ruokapöytä-nurkkaus lipastoineen, laminaattilattioineen (laminaattia löytyy muuten täältäkin...;)) - ja laajapintaiset ikkunat tuovat ihanasti valoa. Itsekin arvostan väljyyttä ja avaruutta sisustuksessa, tosin pienessä asunnossa sitä ei aina ole kovin helppo käytännössä toteuttaa. Plussana siinä tietysti myös se, että siivoaminen (ja etenkin pölyjen pyyhkiminen) on huomattavasti sutjakampaa, kun ei ole niin paljon irrallista sälää...

    Kuviesi perusteella en kyllä näe asunnossasi mitään puutteita. Varsin toimivalta vaikuttaa myös pohjaratkaisu. :)
    Ja se saunakin ehkä löytyy taloyhtiöstä, jos sellaiseen halajat. Tahi sitten vaan visiitille vanhempien tykö; eikös ainakin sieltä se mieleinen sauna löydy...? :)

    Rentoja, turvallisia, mukavia ja iloisia hetkiä Sinulle voimapesässäsi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Onpa aika hauska sattuma tämä, että olemme molemmat muuttaneet naapureihimme! :D Mutta ihan kiva sellainen, tutulle seudulle muutto on aina helpompaa, ja mikä tärkeintä, olemme löytäneet kodit, joissa viihdymme!
      Sauna on kyllä taloyhtiössä, mutta en niin välitä yleisistä saunosista. No, tuntuupa sekin sitten taas entistä mukavammalta, kun sitä pääsee esimekriksi juuri vanhemmilla taas kokeilemaan :)
      Rentoja hyvänolonhetkiä Sinulle omaan kotiisi! <3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, samoin on Sinulla! :) Tervetuloa siis vain Sinullekin taas vierailulle! <3

      Poista