lauantai 7. maaliskuuta 2015

Helmikuun helmiä

Helmikuu on tarjonnut sään suhteen muutaman niitä ihania jo keväiseltä tuntuvia aurinkoisia päiviä, jolloin olen suorastaan syöksynyt ulos heti tilaisuuden tullen tuota kevättä haistelemaan. Mutta enemmän on kuitenkin ollut niitä tihkusateisia, harmaita ja hieman koleita lopputalven päiviä, jolloin on ollut ihana hautautua sohvan nurkkaan teekupposen kanssa torkkupeiton alle.

Helmikuussa, kun päättötutkielmani alkoi olla jo hyvällä mallilla, ja opsikeluun liittyvät asiat ja kirjat antoivat myöden, innostuinkin taas oikein kunnolla romaanin lukemisesta. Äitini lainasi minulle Pancolin uusinta romskua, jonka oli kuorinut joulupaketista. Olen Pancolin kaikki edelliset suomenkieliset romaanit jo lueknutkin, ja sormet oikein syyhysivät tämän uusimman kimppuun. Isäni puolestaa suositteli mielenkiintoista Huomenna olin aina leijona -nimistä mielenkiintoista teosta, jota voin suositella kaikille hoitoviidakossa kamppaileville ja heille, jotka kaipaavat toivoa -eli lähestulkoon meille kaikille!

Tällaisiin päiviin ovat sopineet mainiosti myös leffatuokiot! Siskoni kanssa olimmekin pitkästä aikaa oikein leffateatterissa katsomassa ranskalaista komediaa, joka ylltäti hyvällä huumorillaan, ennakkoluuloilla leikkimisellä -sekä omasta näkökulmastani erityisesti sillä, kuinka hyvältä se ranskan kuuntelu taas pitkästä aikaa kuulosti!

Elokuvan jälkeen olimme vielä kantiskavhvilassamme Teatterissa. Siellä on mielestäni ehdottomasti Helsingin parhaat salaatit. Ainekset ovat aina tuoreita, vaihtoehtoja on sopivasti ja eritavoin maustettuja täytteitä kuuluu salaattiin melko runsaasti ja salaatin kruunaa raikas vesimeloonisiivu. Ainoat miinuspuolet kahvilalle ovat se, että hinnat ovat hieman kallistuneet, ja se, että myös muut ovat huomanneet sen erinomaisuuden -ja niinpä kahviossa saa usein etsiä vapaata pöytää. Omaan salaattiini valitsin kanaa ja katkarapuja.

Joskus se ihan paras leffateatteri on kuitenkin oma kotisohva, eikä siitä huvita nousta yhtään mihinkään. Jatkoimmekin heti helmikuussa äitin kanssa tuota niin kovin mieleistä ja mukavaa tapaa viettää yhdessä aika, kun kutsuin ätiini jälleen teekupposen äärelle leffaa katsomaan ja neulomaan. Tällä kertaa valikoimme hieman rauhallisemman, enemmän meidän tyllisen elokuvan, joka kertoi maahanuutajista, ennakkoluuloista ja oman yrityksen ja elämän rakentamisesta.

Siskonikin kanssa olen saanut viettää monta mukavaa yhteistä rupattelutuokiota, ja tuiki tärkeää sellaista. Yhdessä on jaettu ajatuksia tulevaan päättöharjoitteluun liityen, kuin parhaat reseptivinkit ja uudet kosmetiikkatuotteiden kokeiluakin, sekä tietysti innostusta uusien harrastusten löytymisestä. Siskoni muisti minua myös ihastuttavalla kukkaakimpulla perjantain kunniaksi, josta liljanuppujen avauduttua kuoriutui todella näyttävä, mutta herkkä kimppu.



Myös Ystäviäni olen ajatellut erityisesti tässä kuussa, kuten tosin muinakin aikoina. Vino pino itse askartelemiani ystävänpäiväkortteja lähti matkaan helmikuun puolivälin paikkeilla. Vaaleanpunaisia kortteja, jotka oli rakkaudella koristeltu ja kirjoitettu -ja tietysti viimeistelty tapani mukaan oikealla glittersateella. Ja voi kuinka lämmittivät sydäntäni ne kortit, jotka omasta postiluukustani tuon päivän ympärillä kolahtivat!



Onnekseni pääsin myös Ystäviäni ihan kasvotustenkin tapaamaan. Erään hyvän -ja koko ajan läheisemmän! Ystäväni syntymäpäiviä olimme juhlistamassa tapamme mukaan kirppistelyn ja kahvittelun merkeissä. Hymy levisi huulille taas yhteisen juttelun myötä, ja siitä, kun tarkoin miettimäni lahjani taisi tällä kertaa osua aivan nappiin!

Helmikuun viimeisenä vietettiin Parhaan ja tosien hyvän Ystäväni synttäreitä kotibileiden muodossa.Tarjoilut olivat taas upeat kuten ravintola-alalla työskenteelevällä Ystävälläni on tapana. Erityisesti marjaisa rahkapiriakka-kakku oli maistui aivan taivaalliselta. Parhaalta taisi tuntua kuitenkin se vapauden tunne, kun pystyi muiden mukana nauttimaan tarjoilusta ja etenkin hauskasta seurasta ja rennosta tunnelmasta!




Myös paria uutta harrastusta olen kuitenkin ehdin henlmikuussa alotitamaan. Olen todella inoissani näistä uusista harrastuksistani, ja olen saanut niistä aivan valtavasti voimaa arkeeni. Rakastan sitä, että minulla on arjessa hyviä ja voimaa antavia hetkiä, joita oikein odottaa. Mutta harrastuksistani kerron lisää myöhemmin...

Nyt toivotan teille kaikille oikein aurinkoista ja keväistä alkanutta maaliskuuta!

<3: Ida

Ps. Kiitos Fannylle otsikosta! :D

10 kommenttia:

  1. Hei Ida!
    Osuvasti on Fanny otsikon keksinyt! Todellakin helmiä nämä hetket! Taidan taas kerran toistaa itseäni kun sanon että on niin ihanaa lukea miten nykyään osaat nauttia elämän joka annista! Eikä vaan lukea, vaan myös omin silmin nähdä ja seurata ja olla osa sitä!
    Kiitos todellakin ihanasta lahjasta! Kerroin veljellenikin tästä "tapauksesta" ja hän totesikin siihen että "taitaa tuntea sinut aika hyvin"!
    Ihanaa maaliskuun alkua sinullekin Ida-ystäväni! Lämmin halaus<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Katarina, olipa Ihana kommentti! Olen onnellinen siitä, että olen tutustunut sinuun näin hyvin ja koko ajan tutustun paremmin. Jaetaan yhdessä Elämän pienet Suuret ilot ja Nautitaan niistä yhdessä. :)
      Halauksin <3<3

      Poista
  2. Ihanaa kevään alkua sinulle myös Ida!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania kevätpäiviä sinnekin ja paljon paljon tsemppiä taistella kohti sitä, mitä oikeasti haluat! <3

      Poista
  3. Mahtavaa maaliskuuta sillekin suunnalle! Aurinkoa tilattu, ja onpa sitä jopa povattu - mutta niin on vielä varhaisessa kevät, että säiden herrat ehtivät heittää vaikka jos minkämoista kuperkeikkaa... ;) Mutta ei anneta sen menoa haitata - valoa jo piisaa ja se on pääasia! :) Upeaa Naistenpäivää Leidiseni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitios Ystäväiseni! Taidamme molemmat rakastaa yhtälailla kevättä, aurinkoa, valoa ja lämpöä. Ollaan siis onnellisia, että tänäänkin meille sitä on suotu! :)

      Poista
  4. Upea helmikuu takana. Miksi sanotaan, että helmikuu on kuukausien kainalokuoppa, minusta jokaisessa kuukaudessa on hyvät puolensa. Ja sinä todistit taas ihanalla postauksellasi, että kuukaudesta riippumatta arjesta löytyy niitä helmiä ja jalokiviä. Ja nyt sinä omin kätösin nämä parhaat rikkaudet elämästäsi poimit. Ihanaa maaliskuuta muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta: en usko, että mikään kuukausi on sinänsä huonompi kuin toinen. Sillä vaikka en pidäkään talvesta ja palelemisesta, on lopulta kyse siitä, millaiseksi kuukautemme ja aikamme teemme ja mihin tartumme. Tehdään siis molemmat tästä maaliskuusta mahdollisimman hyvä! Olemme sen ansainneet! <3

      Poista
  5. Aikas näyttävä kukkakimppu vaikka itse sanonkin;) ja noi sun tekemät kortit on aina niin kauniita!♡.♡ Mahtavaa maaliskuuta ja ihanaa naistenpäivää vielä*♡*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä: liljonen puhjetessa kukkaan kimpusta tuli todella näyttävä, ehdottomasti kauneimpia kukkaimppuja, mitä olen saanut. :) Kiitos siitä, ja etenkin Ihanasta seurastasi, yhteisistä tärkeistä hetkistä! <3

      Poista