tiistai 31. maaliskuuta 2015

Minun tavallinen lauantaipäiväni

Näitä Minun päiväni-tekstejä on toivottu, joten tässä yksi sellainen eräältä lauantailta, olkaapas hyvät!

Heräilen uuteen aamuun jälleen hyvinvukutun yön jälkeen, unta on taas kertynyt lähemmäs kymmenen tuntia. Ai että olen tyytyväinen palanneista unenlahjoistani. Venyttelen ja lepäilen vielä hetken sängyssä; ei ole kiire mihinkään -mikä Ihana tunne! Kevätauringonsäteet tuntutvat kuitenkin niin kutsuvilta, että nousen pian ylös.

Napsautan radiosta suomipopin päälle ja tiskaann kattilan ja psitän astianpesukoneen pyörimään. Kun koti näyttää taas kodilta, istahdan sohvannurkkaan syömään pientä aamupalaa ja nautiskelemaan kahvia. Siskoltani tuparilahjasi saamani Mokkamestareiden minttu-sulaa on kyllä ehdottomia lemppareitani!



Kaivan joogamaton ja käsipainot esille ja teen treeniohjelmani musiikin tahdissa. Tänään se tuntuu hyvältä ja sujuu, joten teen vielä pari ylimääräistä toistoa saatuani tuntumaa reisiin.

Pienen viikkosiivouksen aika! Onneksi pesin kyulpyhuoneen ja pyyhin pölyt jo edellisenä päivänä, sillä siivoaminen ei tänäänkään huvita yhtään! Kaivan kuitenkin imurin esiin ja pyyhin vielä keittiön tasot.

Siivouksen jälkeen vaihdan vaatteet, meikkaan, ja laitan uudet tuliaiskorvikseni korviin. Olen tänään menossa siskon kanssa (jälleen) 3plus1 päviille.

Syön lounasta. Vilkaisen kalenteriani; ensi viikolla alkavat luennot liittyen päättöharjoitteluuni, ja huomenna on kuoroni ensimmäinen esiintyminen. Olen aistivinani pientä jännityksen tapaista vatsanpohjassa.

Sitten matkaan. Vilkaisen mittaria, joka näyttää yhtä astetta pakkasta, vaikka kevättä rakastankin, olen salaa myös tyytväinen siihen, että saan uuden villakangastakkini ensimmäistä kertaa tosikäyttöön.

3+1 päivillä riittää vilinää, mutta ei onneksi ahdistavaa tungosta. Koriini tuntuu tarttuvan kaikenlasita pientä: edullisia kosmetiikkatuotteita ja rasvoja, yöpaituli ja alennusvaatteita. Siskoni kannusutksesta kotiutan vielä kengätkin. Ne ovat jo toiset kyseisiltä päiviltä, mutta juuri tuollaisia tunnun olevan paitsi!



Aurinko paistaa ja takki on lämmin, eikä minun ole tullut ulkoiltua koko päivänä. Päätän kävellä Kaisaniemen Punnitse ja Säästä -liikkeeseen. Kauhon viimeisiä luomutaateleita laarista, ne ovat nykyään ihan ykkösherkkujani! Vieressä on pieniä, mutta mehukkaan näköisiä vauvaviikunoita, taidanpa ottaa maistiaisiksi niitäkin!

Kotona selaan lemppariblogini läpi, ja ryhdyn kirjoittamaan tätä tekstiä. Pian kuitenkin huomaan, että ehkäpä olisi järkevämpää käyttää sama kirjoitusinnostus hyöyksi: paneudun pariksi tunniksi päättötyöni kimppuun. Tuntuu, että aina siitä löytyy korjailtavaa, onneksi työ alkaa kuitenkin olla jo loppusuoralla ja ajatus tuntuu kulkevan tänään ja sormet juoksevat näppäimistöllä. Urakan jälkeen olo on ylpeä, mutta nälkäinen. Päivälliseksi syön arkilemppariani jauheliha-makaronimössöä.




Loppuilta kuluu kotona rentoutuen.  Venyttelen hieman, katson tuoreimman jakson yhdestä lempisarjastani Tuhkimotarinoista, ja mietin, kuinka rohkeita nuo Selviytyjät ovatkaan. Tiedän haluavani kuulua itsekin Selviytyjiin, ja hymyilen kun musitan, että niinhän minä kuulunkin. Suussa maistuvat taatelit ja vatsa on täynnä lämmintä puuroa. Näihin mietteisiin on hyvä päättä päivä ja painaa pää tyynyyn.



<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus, tälläisiä on mukava lukea! :)

    VastaaPoista
  2. Oikeinkin mukavan kuuloinen lauantai-päivä Sinulla muutama viikko takaperin! :)
    Ja oi, kuinka voin eläytyä niihin aamun ensihetkiin, kun keväiset auringonsäteet valtaavat huoneesi...

    Hassua muuten; olen jo useamman vuoden ajan aprikoinut miksi Sokoslaiset itsepintaisesti jaksavat pitää kiinni "3+1 Päivää" -nimestä, kun pläjäys jo usean vuoden ajan on käytännössä ollut 3+2 päivää (tai 4+1 päivää - miten sen nyt haluaa tulkita). Mutta 3+1 päivää se ei ole ollut enää monenmonituiseen vuoteen... Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi joku tosi iskevä ja vetävä kampanjanimi, mutta "3+1 Päivää"... hohhoijaa...vaikka vakiintunut onkin... on kyllä nimenä aika innoton viritelmä... Voisi vaikka olla ihan uudistuksen paikka brändinikkareilla! ;) Hah! Tässä taas näitä elämääkin suurempia pohdintojani! :D:D Eipä silti - kyseisiltä päiviltä löytyy mielestäni tätänykyä yhä useammin käytännöllisempää tavaraa ja tarjousta kuin keltaisilta kaimoiltaan... ;) Eritoten kosmetiikkapuolelta! :)

    Nyt vaan toivotaan, että ne auringonsäteet pikkuhiljaa palailevat! Hiukan synkeältä näyttäisi pääsiäisen sää, mutta ei vaivuta epätoivoon - kesäajassa eletään, valoa jo riittää - ihan varmasti ne säteetkin sieltä pian puskevat esiin! :)

    Oikein Ihanaa Pääsiäistä Sinulle Ystäväiseni!
    Ja...
    Kiitos Kaunis taas niin kovin suloisesta kortista!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Andrea! Hassu nimi tosiaan tuo 3 +1, mutta ei nimi miestä pahenna ;)
      Oikein valaisevaa pääsiäistä Sinulle, jos ei muuten niin ainakin aurinkoisen mielen muodossa! <3

      Poista
    2. Ps. Kiitos kesäisestä pääsiäiskortistasi, tipahti juuri postiluukustanii! :)

      Poista
  3. Olipa ihana lauantai! Sait paljon aikaiseksi, mutta myös rauhallista omaa-aikaa. Mukava postaus Ida!
    Ihanaa pääsiäistä ja kiitos kortista, toivottavasti omanikin löysi perille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nell, kiva että, tykkäsit! :) Korttisi ilahdutti minua heti ensimmäisenä, muistuttaen kevään saapumisesta jo hyvissä ajoin ennen pääsiäistä, kiitos siitä!:) Oikein hyvää, rauhallista ja herkullista, Sinua hemmottelevaa pääsiäistä sinnekin! <3

      Poista
  4. Hei Ida!

    Ihanalta kuulostaa lauantaisi! Sisältäen sekä sitä omaa rauhaa että sosiaalista kanssakäymistä! Eikä tietty haittaa että teit loistavia ostoslöytöjä! Näistä kaikista on hyvä lauantai tehty!
    Halataan kun tavataan eli ihan pian! <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Kiitos kommentistasi! Juuri näinhän se on, että parhaimmillaan viikonloppuihin, ja arkipäiviinkin, kuuluu sekä sosiaalista kanssakäymistä ja mielekästä tekemistä että itsekseen rauhoittumista, minä kun niin nautin molemmista! :)
      Odotan innolla tapaamistasi, onneksi ei tarvitse odottaaa pitkään! <3<3

      Poista