lauantai 23. tammikuuta 2016

Paras broiskureseptini!

Terveellisen arkipäivän broiskuaterian ei tarvitse olla kuiva ja mauton! Tässä kanareseptissä yhdistyvät lähes kaikki hyvä: täyteläinen kookos, terveellinen ja herkullinen pinaatti, makua antava valkosipuli sekä tietysti suurin intohimoni: sienet! Reseptin löydettyäni söinkin tätä lähes kyllästymiseen asti... :D

Lupasin viimeisessä arkisiä ruokiani esittelevässä tekstissäni jakaa tämän lempparibroiskureseptini myös teidän kanssanne, joten tässä se nyt tulee! Toivottavasti myös teille maistuu! Olen muokannut reseptin k-kaupan kastikeohjeesta.

Näitä tarvitset:
450-500g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
n 200-300g makaronia
1/2-1 tölkki kookosmaitoa
2-3 valkosipulin kynttä
1 isohko sipuli
1 pss pakastepinaattia
1 rasia tuoreita herkkusieniä



Näin herkku syntyy:
1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan
2. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita lautaselle odottamaan.
3. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Viipaloi herkkusienet. Paista näitä hetki pannulla.
4. Lisää pannulle broileri ja pinaatti. Sekoittele kunnes pinaatti on sulanut.
5. Heitä joukkoon kookosmaito ja keitetty pasta ja hauduttele miedolla lämmöllä muutama minuutti.


Namskis!



<3: Ida



17 kommenttia:

  1. Maukas resepti ja hyvin tuunattavissa kasvisversioksi(kikherneet, quorn, tofu)Laitatko mitään mausteita, suolaa pippuria? Yksi ISO kritiikki; LIGHT kookosmaito! ei ei mitään kevytversiota. Miksi???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ideoita kasvisversioon, kiitos! Itse olen myös joskus tehnyt reseptillä sienipastaa korvaamalla broilerin toisella paketilla herkkusieniä, ja hyvää oli niinkin :)
      Kuten reseptissä sanotaan, maustan broilerin siis kevyesti suolalla ja pippurilla, mutta tässä maun ruokaan tuovat nimenomaan sen omat ainekset: valkosipuli, pinaatti ja kookos. Ne ovat niin herkullisia, ettei niitä kannata peittää.
      Ja tottakai voit käyttää myös rasvapitoisempaa kookosmaitoa!
      Ei kun vain kokeilemaan! :)

      Poista
  2. Hei Ida!

    Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Just mietin että pitäisi keksiä uusia juttuja mitä tehdä kun vanhojen toisto alkaa kyllästyttää! Ja koska broileri ja kookos kuuluvat suosikkeihini niin en epäile yhtään ettenkö tykkää tästä! Myös sienistä ja pinaatista tykkään joten mikäs sen parempaa! Kerron sitten miten onnistui!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :)
      Ja kun edelliseen vastaukseen laitoin, ettäolen tehnyt tätä myös pelkistä sienistä, niin vinkkinä tässä kaikille sitten, että halutessaan sienet voi jättää myös pois... Saa muokata ja muunnella!
      Iloisia hetkiä keittiöön ja sen ulkopuolelle! :)

      Poista
  3. Kokeiluun! :) Maistuuko tuossa paljon tuo kookoksen maku tai voisko sen korvata jollain, kun en siitä niin välitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt kookosmaidon tilalta myös ruokakermaa (siis ihan maustamatonta). Hyvin toimii niinkin! :) Ero oikeastaan juuri siinä, että kookosmaito tuo tuon kookoksen vivahteen, mutta jos siitä ei tykkää, niin mitäpä sitä siihen laittamaan...
      Halutessaasi voit kermaversioon puristaa vähän sitruunan mehua, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä pinaatti ja valkosipuli tuovat jo mukavasti makua :)
      Koklaile ja kertoile, mitä tykkäsit(te)!:)

      Poista
  4. Hei!

    Muistan kun luin päivityksesi, jossa oli jokin parin vuoden takainen ateriasuunnitelmasi. Muistan jo silloin miettineeni, riittääkö se oikeasti painon nostamiseen/ylläpitämiseen. Oletko saanut ajan myötä hieman lisättyä ravinnon määrää, vai tuletko oikeasti toimeen niin vähällä, nyt kun toimeliaisuuskin on varmastikin lisääntynyt? Siis suurin piirtein, en tarkoita että olettaisin sinun "laskeskelevan" kaikkea syömääsi. T: toipuja myöskin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyvä, kun tulit kysymään, jos rohkaisua lisäyksien tekemiseen tarvitset! Mutta ihan itsestään selvää on minulle, että totta kai olen parin vuoden takaisesta syömisiäni lisännyt, monen monta kertaa. Koko ajan kun kunto paranee, keho myös tarvitsee enemmän energiaa.
      Työelämään siirtyminen oli minulle suuri taitekohta myös tässä aasiassa -ihan todella paljon enemmän keho ja mieli tarvitsevat energiaa sen tuoma henkisen ja fyysisen jatukvan aktivisuuden ja kuormittumisen myötä. Ja silloin tottakai sitä myös keholleni tarjoan.
      Sellaisen vinkin antaisin ravnnon määrään lisäämiseen, että aina kun vähäänkään tulee mieleen kysymys, että tarvitsisinkohan enemmän energiaa -niin kyllä, silloin sitä yleensä tarvitsee.
      Paaljon voimi Sinulle toipumisen tielle! :)

      Poista
  5. Ilmeisesti ateriat ovat liian pieniä, ainakin, mitä ulkonäköön tulee. Ja katsoohan noita ateriakoosteitakin, että puuttuu hiilareita, maitotuotetta, leipää, jälkkäriä ym. Ja nainen käy kuntosalilla?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Aluksi minullekin oli turvallista koostaa ateriat kaavamaisesti tarkistaen, että jokaisella aterialla oli esim kasviksia, pastaa/riisiä/perunaa, jokin maitotuote ja proteinnninlähde jne. Tavoitteenani ei kuitenkaan ole koskaan ollut mikään yltiöpäisen terveellinen, vaan minulle hyvä, salliva ja normaali syöminen.
      Kun toipumiseni eteneminen on edennyt, on joustavuus lisääntynyt. Joskus ateria on pizza tai kasa pinaattilettuja hillola, toisinaan taas lohta uunikasvispedillä. Kyse on tietysti siitä, mitä normaalilla syömisellä tavoittelee, mutta jostakin tietystä makrojakaumasta huolehtiminen kuuluu lähinnä fitness-buumiin tai kovatasoiseen urheiluun, jossa ravinto on isossa osassa.
      Toki oman jaksamiseni ja hyvinvointini vuoksi pidän huolta siitä, että pääsääntöisesti saan päivä- ja viikkotasolla riittävästi hiilareita jne. Niitä on vaikea yksitttäisistä ateriakuvista päätellä. Herkkujen syöminen tulee sallivan asenteen vuoksi ihan luonnostaan ;)
      Mutta sinä teet tietysti omat ruokavalintasi niin kuin itsellesi sopii. Enkä muutenkaan näe että minulla olisi kopetenssia arvvioida toisten ruokavalintoja -jätän sen alan ammattilaisille ja syöjälle itselleen.
      Mutta kiitos palautteestasi, otan sen huomioon pohtiessani, kannattaako ateriakuvia sisältäviä postauksia enää jatkaa, jos ne aiheuttavat enemmän hämmennystä kuin rohakisevat. :)
      Tsemppiä! :)

      Poista
    2. Itse en kaipaile näitä reseptipostauksia, netti on pullollaan niitä ja monet postaamasi ovat olleet aika itsestäänselviä. Enemmän lukisin näitä arkisia juttuja kuten tuo risteilypostaus, sairaskertomukset, missä mennään nyt, elämän ajatuksia ja toipumiseen liittyviä kannustuksia. mutta kyllä minuakin vähän kismitti tuo lightkookos....-Minnie

      Poista
    3. Itse tykkään tosi paljon reseptipostauksista, sillä vaikka "netti on niitä pullollaan", ei niitä osaa aina etsiä. Reseptit ovat itselleni sopivan simppeleitä, juuri sellaisia, joita saa arjessa helposti ja nopeasti tehtyä ja niitä juuri todella tarvitsen. Ne ovat myös näin opiskelija budjetille soopivia mikä on loistavaa. Mielestäni esim ssiraskertomus on mielenkiintoinen ja pidän hyvänä asiana sitä, että Ida sitä kirjoittaa, mutta en näe syytä miksi pitäisi liiaksi vatvoa mennyttä ja surullisia aikoja täällä blogissa, vaan katse eteenpäin! :)

      Poista
    4. Hei te jotka ärsyynnytte light tuotteista tai teidä silmissänne liian pienistä aterioista. Vaikuttaa siltä että olette itse vielä niin kiinni sairaudessanne että ette osaa ajatella, että joku oikeasti voi käyttää light -tuotteita ihan muista syistä kuin että se on light eikä se light ole se pääasia. Itse tätä samaa sairautta sairasteena tiedän tasan miten se sairas mieli toimii. Voin teille rehellisesti sanoa, että Idan hyvin tuntevana tiedän tasan että teidän on ihan turha moisesta kritisoida tai tulla lankoja pitkin. Sehän juuri on toipumisen merkki kun voi käyttää tuotetta kuin tuotetta, oli sitten light- tai normaalituote, vapaasti ja terveys pysyy ja paino pysyy tai nousee jos siihen tarvetta. Sairautenne asteesta kertoo myös se, että kiinnitätte huomiota asioihin joihin terve ihminen ei. Terve ihminen huomaa kokonaisuuden, ei yhtä pientä osaa. Toivonkin, että saatte voimia taistella omaa sairauttanne vastaan sen sijaan että kritisoitte toisen valintoja.
      Mitä tulee ruokaresepteihin minä ainakin olen todella iloinen kun Ida näitä jakaa koska en juurikaan selaille mitään ruokareseptejä muualla. Näihin pätee niin kuin muualla netissä: jos ei kiinnosta voi hypätä yli.

      Toivon teille kaikkea hyvää ja voimia päihittää tämä vaikea sairaus.

      Ja Ida, anteeksi jos tykkäät kyttyrää kun tulin vähän aukoamaan suutani...

      Poista
    5. Hyvä Katarina!!! :D Ja Ida, jatka samaan malliin! <3

      Poista
    6. Kiitos MINNIE mielipiteesi esille tuoomisesta ja toiveistasi! :)

      Kiva FANNY, että olet tykännyt reseptipostauksistani, myös niitä on tulossa varmasti lisää! :)

      KATARINA, osuit mielestäni niin naulan kantaan kommentissasi! Kyse taitaa nimenomaan olla omasta sairaasta mielestä, jos toisten pienet ateriat tai kevyttuotteiden käyttö ahditavat tai aiheuttavat noin voimakkaita tunteita. Ja silloin on ehkä aika keskittää resurssit oMaan toipumiseen toisten kritisoimisen sijaan. :)

      NELL, Kiitos, kuin myös, SELVIYTYJÄ!! <3

      Poista
  6. Kaipa tuohon kookoksen makuun suolaisissa ruoissa tottuisi, jos maistelisi riittävän monta kertaa. :D Toistaiseksi olen jättänyt kookoksen jälkiruokalinjalle. Mukavaa, että sinäkin olet intoutunut kokeilevan keittiön kokiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä kannatttaa kokeila, mutta jos ei maistu, niin sitten kokeilet jotakin muuta :)
      Ilosiia kokeiluja keittiöön ja keittiön ulkopuolelle! :) <3

      Poista