sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pieni kesälomareissu

Risteily kuuluu mielestäni kesälomaan, ja ihan mahtavaa, että pääsin tänä vuonnakin pienimuotoisen sellaisen tekemään! Kyseessä oli miniloma Tallinnaan, jonka tein heinäkuun puolivälissä yhdessä vanhempieni kanssa.

Kun aamulla heräsin aivan hriveään kaatosateeseen ja ukkoseen, ajattelin, että tämä ei voi olla totta! Melkein sillä samalla silmäyksellä, kun ovesta astuin ulos, aurinko kuitenkin alkoi paistaa, ja lopulta sää oli aivan ihanteellinen koko päivän myös Tallinnassa.




Menomatkalla katsastimme ensin taxfree-tarjonnan, ja suunnittelimme ostoksiame paluumatkalle. Omalla kohdallani tuo saldo jäi aika pieneksi, mutta pitihän sitä jotakin hyvää kuitenkin kotiinvemisiksi valita.



Tallinnan päässä halusin ensimmäiseksi ehdottomasti käydä sataman viereisissä kauppahalleissa, joiden markkinamenoa ja -meininkiä kaipailen Suomeenkin. Ihania otoksiakin onnituin tekemään muun muassa niin töihin soveltuvien farkkulegginssejen ja collegepaidan muodossa sekä tietysti uuden käsilaukun -niiden kolmen tiallle, jtoka onnistuin kirppiksellä myymään! Laatu ei ehkä tuotteissa ole ihan täysikymppi merkkien aitoudesta puhumattakaan, mutta hinta on kohdillaan ja on kiva, kun on jotakin vähän erilaista, jota ei Helsingin kaduilla kulje jokatoisella vastaan... Äiti osti vielä tuliaisiksi aivan ihastuttavan cashmere-huivin.





Satamasta jatkoimme kohti vanhaa kaupunkia. Matkalla onnistuin löytämään itselleni tarharepun, ja heräteostoksena bongasin vielä ruusukuvioisen topin samaisesta liikkeestä. Pikaisen hesburgertankkauksen jälkeen nautimme jäätelöä ja ihastelimme ihania kukkakojuja.






Paluumatkalla laivalla pääsimme herkuttelemaan ihan spesiaalisti, kun olimme varanneet meille buffetin laivan seisovasta pöydätä, tämä on varmasti risteilyn kohokohtia! Nautimme alkupalojen äyriäisistä ja kalatarjoiluista, pääruoaksi pihistin lasten pöydästä lihapullia ja perunamuusia, mutta kyllä se paras osuus oli kuitenkin se jälkkäripöytä: marjakakku, after eight-leivoksia, jäätelä, tuoreita mansikoita, vaaleanpunaisia macaronseja ja karkkeja...Nam!




Kotiin palasin kassi täynnä ihania ostoksia, masu täynnä makeita herkkuja ja suu hymyssä. Ihana huomata, miten tuollaiset pienetkin irtiotot arjesta piristävät niin kummasti!



<3: Ida

12 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa reissu! Toi sun kukkatunika on todella nätti :). Meidän kahden Tallinnan matka häämöttää jo nurkan takana. Sitä odotellen, iloista alkavaa viikkoa <3:)!

    VastaaPoista
  2. Kyllä minuunkin nyt iski taas matkakuume! :D Teille sattui niin hyvä sää kuljeskella Tallinnassa ja teitte taas hyviä löytöjä. Vaikka Viro onkin ihan naapurissa, saa risteilylle lähtemällä todellakin kivan irtioton arjesta. Ja lähteminen on yksinkertaista, kun jo asuu Etelä-Suomessa. Täältä lähteminen vaatii vähän suunnittelua. Mutta ihana postaus taas ja on niin mahtavaa lukea, kuinka pystyt nauttimaan reissuista ilman anoreksiamörköä olkapäällä. Paljon haleja ihana Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Eikö olekin Ihanaa, kun nyt pystymme taas markutelemaan, eikä sairaus ole sillekään esteenä? Tuli mieleen, että meidän pitäisi tehdä joskus kolmisin Katarinan kanssa Tallinan-reissu, kun olet käymässä täälläpäin :)

      Poista
    2. Totta, vapaus on upea tunne! Ja mikä mahtava Idea tuo Tallinan reissu! :D

      Poista
  3. Kuvittele - olen onnistunut käymään Tallinnassa vain talvisaikaan! :D Vaikka kaikki sitä niin kesäkaupungiksi kehuvatkin! Mutta kyllä tuo vanha kaupunki kovin tunnelmallinen on myös joulun alla. Ja sataman kauppahallit, oivasti strategisena turistiloukkuna, ovat varmaankin juuri mitä ovat, vuodenajasta huolimatta... tuotevalikoima toki sesonkia myötäillen...

    Mukavaa viimeistä heinäkuista viikkoa, joka loppupuolella jo elokuuksi kääntyy! Kohtapian taitaa ohjelmassa olla kunnon actionia uusissa farkkulegginsseissä ja collegepaidassa...! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin uskoa, että Tallinna on myös joulun aikaan todella viehättävä, vaikka itse taas olen siellä aina vain kesäisin käynyt :) Mukavia loppukesän päiviä! <3

      Poista
  4. Me käydään viikonloppuna poikaystävän kanssa Tallinnassa myös! Siitä onkin jo ainakin pari vuotta kun viimeksi oon siellä käynyt :)

    Kiva että oli onnistunut reissu ja hyviä ostoksia teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hanaa reissua teillekin, olette sen ansainneet! :)

      Poista
  5. Hei Ida!

    Ihana kesäreissu teillä oli! On se vaan niin mukavaa päästä tutuista ympyröistä pois vähäksi aikaa! Ja varsinkin kun saa laivalla matkustaa, siinä on sitä jotakin lumoa! Edellyttäen ettei tuule jottei tule paha olo...
    Hyvä sää, mukava seura ja ihanat ostokset! Ja kun vielä paluumatkalla saitte nauttia buffetin herkuista niin mikäs sen parempaa! Todellakin ihanan piristävä irtiotto arjesta ja mukavia muistoja syyspimeällä esiin kaivettavaksi!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Tallinnan-reissut taisivat olla eräät meidän molempien kesiemme kohokohdista :) Ehkäpä joskus menemme sinne yhdessäkin, kun molemmat niin näistä reissuista nautimme? Vaikka kieltämättä nautin seurastasi ihan täällä kotosuomessakin <3

      Poista