maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesäkuun kivoja juttuja

Kesäkuu oli todellinen lomakuukausi minulle, ja niin Ihana sellainen! Lomassa mielestäni parasta ovat pienet hyvää mieltä tuottavat jutut, jotka tekevät siitä aavistuksen arkea makeampaa. Tähän tekstiin olen koonnut niitä kivoja pikkujuttuja, jotka toivat kesäkuussa hymyn huulilleni.

Uudet ja vanhat kesäherkut

Kesäkuussa tuli herkuteltua kaikella ihanalla, mutta niinhän sitä kesällä kuuluukin! Arkisia ykkösherkkuja olivat mansikat ja jäätelö. Irtojäätelöpallo, puisto, aurinko ja ystävä -voiko mitään parempaa enää olla? Mansikat toivat ihanaa makeutta ja piristystä murokulhoon. Paras löytö karkkihyllyltä taas oli lempparilakuni, eli enkkulaku, patukan muodossa.






Näiden kaikkien arjen pikkuherkkujen ohella kesäkuuhun mahtui paljon erilaisia juhlia, joissa pääsi syömään oikein ekstrahyvin. Juhannukseksi mökille ja omiin valmistujaisjuhliini oma gourmet-kokkimme äitini oli loihtinut ihania lämpimiä ja kylmiä herkkuja. Ihan parasta olivat itsesavustetut kalat... Ja aterian kruunasi valmisujaisjuhlissani toiveestani aivan mielettömän mehevä prinsessakakku!



Pienet materialistiset onneaiheet

Kesäkuun paras kosmetiikalöytö oli dependin garden -kynsilakkasarja, johon tutustuin Ystäväni suosituksesta. Sarjaan kuuluu herkullisia pastellisväyjä, ja lakka on helposti levittyvää, joten sillä on helppo loihta ihanat kesäkynnet!

Pieni sisustuärpänenkin puraisi lomaillessa, ja pieniä kivoja löytöjä teinkin kotiini. Löysin ikkunalaudalleni ja lipastoni päälle ihania, romanttisia vaaleanpunaisia silkkiruusuja.Vuosia vanha sohvanpäälliseni vaihtui uuteen, vaaleanharmaaseen sävyyn. Kävin myös tutustumassa uuteen, vieressäni avautuneeseen pieneen sisutuspuotiin, josta mukaan tarttui makuuhuoneeseeni ihana pinkkisävyinen räsymatto. Olen jo pitkään etsiskellyt räsymattoa, ja nyt sellainen ihan täydellinen yksilö löytyi! Matto on kudottu kehitysvammaisten toimintakeskuksessa, ja sen tuotto tukee  heidän toimintaansa.




Itselleni tein puolestani vaatelöytöjä lähinnä kripputorilla, mutta tulipa sitä muun muassa vuosiin ensimmäiset hyvin istuvat farkut ostettua alennusmyynneistä. Valmistujaisiini vaaleanpunaisen unelmammekkoni olin ostanut jo hyvissä ajoin kevään puolella, ja nyt metsästin krippareilta lähinnä käyttövaatetta töihin.

Kesäkuun paras satsaus itseeni oli kuitenkin kampaajareissu, jolla sain samalla kertaa hiuksiini vaalennusta, latvoihin vaaleanpunaisen pastellisävyn ja innostuipa ihana kampaajani vielä kokeilemaan kihartamistakin hiuksillani!

Kesäkuu toi materialistista onnea myös toinen toistaan ihastuttavipien lahjojen muodossa valmistumiseni kunniaksi. Koruvarastoni ainakin tulivat kerralla kuntoon, ja tällaiselle harakka-prinsessallehan se sopii! Mutta varsin piristävä oli myös äitini yllätyslahja ihan tavallisena arkipäivänä. Nimittäin vaaleanpunainen kakkuvuoka... Nyt siis vain herkkujaleipomaan, kun isovanhempani muistivat valmistumistani vielä muumi-piirakkavuoalla!


Uudet harrastukset

Näin kesälomalla, kun oli aikaa, kokeilin myös monia uusia harratuksia. Ystäväni on opettanut minua ompelemaan. Pitsireunuksinen, laskostettu essu valmistui hetkessä, ja seuraavaksi jo ruusukuvioinen tunika. Kärsivällisempää opettajaa en voisi toimia, ja vuosien neulomisen jälkeen tuntuu ihanalta, kun jotakin valmistuukin ennen kuin ehtii kyllästyä!



Pitkäaikainen haaveeni myös toteutui, kun pääsin vähän kokeilemaan voimiani kuntosalilla. Ihan paras keino nollata ajatukset! Vastapainoksi kotona olen aivan hurahtanut romaanien lukemiseen, ja lempapreikseni ovat valikoituneet Caathy Kellyn kirjat, joista kirjaton valikoiman olenkin jo aika hyvin kahlannut läpi!



Aikaa on onneksi jäänyt myös jokavuotiseen kesän lemppariharrastukseeni, nimittäin kirppareilla kiertelyyn siskon,kaverin kanssa ja ihan itseksenikin. Vallillan kirppiksen uudelleen avautuminen oli ehdoton plussa, mutta kyllä se kesän ykköskirppis on mielestäni edelleen ehdottomasti Hietsu!
Kesäkuun vikana päivänä olimme sitten Hietsussa siskoni kanssa myymässä, ja olemme me aika myyntitykkejä, sellaisen myyntiennätyksen teimme! Nyt on sitten vähän rahaa hemmotella taas itseään!


Ikimuistoiset juhla 

Kesällä riitti myös todellista juhlimisen aihetta! Juhannusta edeltävällä viikolla minulla oli valmmistujaisjuhlat yliopistolla. Tarjolla oli puheita, ruusuja ja kuohuvaa. - Ja kun opejen juhlasta oli kyse, juhla päättyi tietysti aina yhtä tunteita herättävään suvivirteen.

Olin myös vieraana erään ystäväni valmistujaisjuhlissa. Juhlat olivat mukavat illanistujaistyypiset ja tarjolla oli niin vaikka mitä herkkua aina marinoiduista herkkusienistä tuulihattuihin!

Juhannuksen sain viettää mökillä pelailleen ja herkutellen rakkaimpieni seurassa. Ihana tauko ihan kaikesta, ja varsin onnistunut keskikesänjuhla, vaikka se kesä näyttäytyikin tänä vuonna vähän vähemmän...

Juhannuksn jälkeisenä viikonloppuna juhlistimme sitten valmistumistamme kotona juhlissa, joihin olin kutusunut muutamia lähimpiä Ystäviäni ja sukulaisiani. Varmasti niitä hetkiä elämässä, jotka muistaa vielä pitkään.

Kaiken kaikkiaan näiden kaikkien kivojen pienten juttujen rinnalla taiskini se kesäkuun ISO juttu olla kuitenkin oma valistumiseni unelma-ammattiini. Juttu, josta olen äärettömän Ylpeä ja Onnellinen, juttu, josta tämän kesäkuun muistan!





<3: Ida


6 kommenttia:

  1. Olipa taas ilo lukea onnistuneesta kesäkuukaudestasi niin ihanien ihmisten kuin harrastusten ja hemmottelujen parissa. Tulin taas hyvälle mielelle kivoista jutuista ja siitä tiedosta, että sinulla on kaikki hyvin. :) Pian nähdään ja jos sää sallii, niin Hietsun kirppis on iahn pakko katsastaa! ;) Haleja muru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell kommetistasi ja kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta!:)
      Ihanaa, että pian taas näemme! Ja Hietsu-kierros sopii paremmin kuin hyvin, viimeksi siellä tänään vierailin ;)

      Poista
  2. Hei Ida!

    Ihanan kesäinen kuukausi sinulla on ollut kaikkine kesäiloineen Hietsun kirpparilta irtojäätelöpalloihin! Saitte Fannyn kanssa todella hienon saldon kasaan kun olitte myymässä ja meikäläinen sai kiitos teidän laittaa vaatekaapin uusiksi! Nyt on hyvä ottaa syksy vastaan kun kaapissa roikkuu niin takkeja kuin vapaa-ajan vaatteita!
    Todellakin, valmistuminen ja sen juhliminen on asia joka kyllä mielessä pysyy ihan keinutuolivanhuuteen asti! Se vuosi kun saa paperit kouraan on kyllä mieleenpainuva ja siitä tulee yhdenlainen kiinnekohta omalle muistille kun vuosien jälkeen muistelee aikaa taaksepäin :) Minäkin olen puolestasi sekä ylpeä että onnellinen!
    Muuten tuo Japp-suklaalevy on ihan törkeän HYVÄÄ! Kuin myös nuo uudet lakupötköt, heti ostin kun ne näin, namanam!
    Kaikenkaikkiaan siis ihan mahtava kesäkuu! Toivottavasti tästä kuusta tulee kokonaisuudessaan vähintään yhtä hyvä, ellei parempi!

    Halaillaan kun tavataan <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos kommentistasi! Ja kyllä tuli hyvä mieli, kun vaatteet pääsivät kiertoon noin hyvään kotiin :)
      Itse ostin tuota Japp-suklaata kaupasta juhaukseksi maistiaisten uhrina, ja koukutuin! :D
      Vietetään molemmat Ihana heinakuu, niin tahoillamme kuin toistemme seurasta nauttienkin! Halaamisiin <3

      Poista
  3. Kiva lukea noin mukavista asioista! Tuli itsekkin ihan iloiseksi ja alkoi miettimään omia onnenaiheita tämän kesän aikana :)

    Hyvät kesänjatkot<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa Pinja, varnasti Sinunkin kesääsi on mahtunut monta mukavaakin hekeä! :) Ihailen positiivista asenettasi! Oikein paljon mukavia asioita loppukesääsikin ja ISO tsemppihalaus!! <3

      Poista