keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juhannus!!

Juhannus on niitä harvoja päiviä kesässä, kun minäkin menen mökille, ja niin myös tänä vuonna. Tässä vähän kertomusta minun juhannuksestani, johon mahtui ainakin kisailua, herkuttelua, auringonpaistetta ja vähän vesisadettakin.

Saavuimme mökille puolenpäivän paikkeilla. Äitini keräsi lupiineista kauniin juahnnuskimpun pöydälle vanhaan maitokannuun, ja siskoni kävi hakemassa koivunoksia mökin terassille. Kun isäni oli hakenut pappani mökille, söimme lounasta. Olimme saaneet juhannukseksi uuden savustuspöntön mökillemme, ja savustimme siinä erilaisia kaloja. Herkkua oli, savustaminen on kyllä niin paras tapa valmistaa kalaa! Makutestin voittajiksi päätyivät savustettu siika ja nieriä.



Ruokailun jälkeen pelailimme erilaisia pelejä. Ilma oli todella vaihteleva, välillä paistoi aurinko ja välillä satoi, ja yritimme valita ulkopeleleihin aina sopivia hetkiä. Onneksi pappani oli tuonut usean sukupolven kestäneen fortuna-kuulapelin mukanaan, joten pelailu onnistui myös sisällä. Siskoni taisi tällä kertaa pärjätä kisoissa parhaiten, mutta onneksi tuplatikkamestaruus ja uusi fortunan ennätys tulivat sentään kotiin!



Pelailun lomassa nautimme iltapäiväkahvit ja -teet terassilla. Olin leiponut meille kahvin kanssa kesäisiä mansikkaleivoksia. Mökkimme terassilta on näkymä järvelle ja ihana katsella laineiden liplatusta. Isä ja Fanny kävivät vähän kalastelemassakin, mutta onneksi emme olleet laskeneet illallista sen saaliin varaan...



Illalla grillailimme kaikenlaisia herkkuja: herkkusieniä, kanaa, vihannkesia ja jättikatkaravunpyrstöjä. Niiden kanssa nautimme uusia perunoita ja salaattia. Illaksi olin varannut myös matkaan hyvän romaanin ja Maraboun uutuussuklaata, jota halusin päästä maistamaan. No, suklaa kyllä katosi parempiin suihin, mutta muuten myöhään yöhön meni vain jutellessa. Siskoni kanssa yövyimme kahdestaan saunamökissä, ja juttelimme vielä sängyssäkin pitkään, ihan kuin pieninä tyttöinä!



Fortuna-ennätystäni yritettiin rikkoa vielä seuraavanakin päivänä, mutta turhaan. Ihanan grillilounaan jälkeen pakkasimme sitten tavaramme ja lähdimme ajelemaan kotiinpäin. Viedessämme matkalla papan kotiinsa, pääsimme maistamaan hänen puutarhansa kesän ensimmäisiä mansikoita, nam!

Kaiken kaikkiaan teki todella hyvää rentoutua hetki vailla kiirettä tai sen kummempaa ohjelmaa. Ja ennen kaikkea viettää ihan mielettömän tärkeää aikaa Rakkaiden kanssa. Näitä hetkiä muistelee varmasti sitten, kun syksyn arki ja pimeyskin saapuvat.

Toivottavasti tekin keräsitte lämpimiä juhannusmuistoja koleasta säästä huolimatta!

<3: Ida

6 kommenttia:

  1. Apua - minulla oli tasan tuollainen puinen, punainen Fortuna-peli pienenä!! Ja ihan ikioma! Siinä tosin lasiset, eri väreissä hehkuvat kuulat. Sittemmin Fortunani taisi päätyä nuoremmalle sukupolvelle, ja kuulatkin vaihtua metallisiksi... Mutta paljon tuli pienenä (ja ehkä vähän isompanakin...) tuota hauskaa mutta, ah - niin hermoja raastavaa - todellista Onnen-peliä pelattua! :D

    Kaunis myös tuo juhannuskimppunne! Lupiinit, nuo ikuinen, rakas riesa... Mökkimme rannassa niitä kasvoi aikoinaan ihan hillittömästi, eikä niitä kitkemälläkään meinannut saada kitkettyä ja hävitettyä... Tosiaan: nättejä yksittäin kimpussa, mutta ihan hurjan villejä lisääntymään... ;) Ja nuo vanhat metalliset maitokannut, puhumattakaan lasisista ruskeista pulloista ja purnukoista... äiti niitä jossain vaiheessa oikein metsästämällä metsästi; kirppareilta, huutokaupoista, mistä nyt milloinkin... :) Ja vielä savustuspönttö - sellainenkin on mökin rannassa majaillut jo vuosia ja vuosia... Näin se vaan on - tietyt jutut taitavat erehtymättömästi kuulua Suomen suveen ja mökkikansan vakiovarusteisiin! ♥ Ihanaa kesän jatkoa Ida! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninhän se on, että parhaat jutut säilyvät vuodesta toiseen ja sukupolvelta toiselle aina yhtä hauskoina! Kuten vaikkapa tuo klassikko fortuna-peli! Kyseinen yksilö oli kovassa käytössä jo isäni lapsuudessa ja itse muistan sitä mummon ja papan luona aina lapsena pelanneeni... Ja ihan yhtä hauskalta tuntui vielä näin aikusenakin!
      Nostagisia hetkiä ja sopivasti uusia kivoja juttuja kesääsi! :) <3

      Poista
  2. Hei Ida! Kiva lukea, että sinullakin olionnistunut juhannus. Täällä sää oli vaihteleva, mutta mökkeily onnistui sateessakin. Ihanaa, että sait olla rakkaittesi kanssa ja tekemistä riitti. Vaikka päivät alkavat taas lyhentyä, niin on kesä vasta aluillaan. Olen tulossa käymään pääkaupunkiseudulla ja olisi ihana taas tavata. Toivotaan, että aikataulut sopivat yhteen ja saamme viettää laatuiakaa yhdessä. :) Iloista loppuviikkoa Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nell! Niinhän se on, että hyvässä seurassa on mukavaa säästä riippumatta, kuten meilläkin aina on ollut, vaikka välillä on satanut melkein akkoja ja koiria ;D Ihan mahtavaa, jos olet tulossa taas käymään! Olisi IHANA nähdä! Ilmoittele, kun tiedät tarkemmin, niin teen parhaani, että tapaaminen onnistuisi! :) Mukavia kesäpäiviä ja toivottavasti nähään pian! <3

      Poista
  3. Kiva lukea juhannuksestasi! Mullakin juhannus meni hyvin :)
    Nyt vaan odotellaan niitä lämpimämpiä päiviä!

    Mukavaa kesänjatkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinja! Luinkin Sinun juhannuksestasi blogistasi; ihan mahtavaa, että pystyit nauttimaan sen tarjoamista pienistä hyvistä hetkistä! :)
      Oikein hyvää kesänjatkoa Sinullekin! <3

      Poista