torstai 11. kesäkuuta 2015

Ihana kesänaloitusviikko!

Otin tänä vuonna jo pienen varaslähdön kesään. Ennen toukokuun viimeistä viikkoa olin vihdoin saanut kaikki kouluhommat hoidettua, syksyn työkuviot sovittua ja muutenkin elämä tuntui rullaavan hyvin eteenpäin. Kun sitten toukokuun viimeiselle viikolle sattui vielä ne ensimmäiset oikeasti läpimät päivät, oli hyvä aloittaa kesäloman vietto.

Siskoni kanssa avasimme kesäkauden virallisesti yhteisellä kaupunkipäivällä minun lomani alkaessa ja siskoni puolestaan siirtyessä kesätöihin. Vietimme ihanan rennon päivän ilman turhia suunnitelmia tai aikatauluja. Ensin kävimme parilla pienellä kripputorilla. Siskoni uusi melkein koko turkoosin sisustuksensa, ja minä löysin kevyen kesämekon. Sen jälkeen menimme yhteen lempikahviloistani Fazerille jäätelöille. Ensimmäiset "ulkona" nautitut jäätelöt tänä kesänä! Minä maistoin ensikertaa ihanan makeaa, lempisuklaani, Fazerinan makuista palloa, ja siskoni päätyi raikkaaseen päärynään. Tovi kahvilassa vierähtikin muistellen niin vanhoja kouluaikoja kuin yhteistä harjoitteluammekin.




Kesäni aloitusviikkoon kuului tänäkin vuonna myös perinteinen Porvoon-reissumme äitin kanssa. Tänä vuonna myös siskoni oli matkassa mukana. Ihan ensiksi menimme käymään torilla, jossa meitä nauratti, kuinka torikahviosa oli pelkkiä miehiä... Sen jälkeen jatkoimme Porvoon aina yhä sympaattiseen vanhaan kaupunkiin, jossa kiertelimme pienet sisustus ja herkkuliikkeet sekä tietysti iki-ihanan vanhan ajan henkisen lelukaupan! Yritin kovasti katsella lelukaupasta päiväkotiin käsinukkea, jonka olen todennut ihan parhaaksi kontaktivälineeksi lasten kanssa, mutta valitettavasti sellaista ei löytynyt. Lopulta reissumme paras ostos olivat ihanat pinkit ruususervietit valmistujaisjuhliini. Lounaan ja terassijuomien jälkeen nautimme taas kiskalta jäätelöt auringon paisteessa. Tälläkin kertaa päätin kokeilla uutta ja valitsin banaani-toffee pallon. Tällä tahdilla ehdinkin maistella varsin monta uutta makua kesän aikana...Kierroksen päätimme tietysti Brunbergin tehtaanmyymälään.






Erään ystäväni ja entisen työkaverini kanssa saimme vihdoin yhteisen kesälomaprojektimme alulle, kun menimme kangaskauppaan valikoimaan kankaita essuihimme. Essuni värisäyt eivät vamasti yllätä ketään -pinkkiä tietysti! Tällaiselle jauhopeukalolle ja himokokkailijalle essu tulee enemmän kuin tarpeeseen ja parempaa ompeluopettajaa en voisi toivoa!

 Muutaman mutkan kautta myös paras ystäväni ilahdutti minua yllätysvierailullaan toukokuun viimeisenä viikonoppuna. Arvokas yhteinen hetkemme kului kuten meillä yleensä: jutellen kaikesta mahdollisesta syvällisestä ja vähemmän syvällisestä. Ja kyllä sitä puhuttavaa riiuttikin! Näitä hetkiä olin todella kaivannut! Sen jälkeen kun opiskelukuviot ajoivat meidät eri kaupunkeihin, näitä ytheisiä hetkiä on tuntunut olevan liian harvassa, mutta onneksi kesä tarjoaa meille toivottavasti enemmän mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon.Ehdottomasti yksi kesän parhaita puolia; en melkein malta odottaa seuraavaa tapaamistamme!

Kolmannen ystäväni ja blogituttuni kanssa olin puolestaan kirpputorikierroksella lemppari itsepalvelukirpputorillani Kaivarin kanuunassa.Onnistuin koituttamaan ihanan turkoosin säyvisen hupparin jo syksyä ajatellen... Juuri puhuimmekin Ystäväni kanssa siitä, kuinka kirppareilta uskaltaa kokeilla sellaisiaki tyylejä, joita ei muuten mieltäisi itselleen! Esimerkiksi olisin helposti kaupassa ohittanut tällaisen värin, mutta nyt huomasin, kuinka hyvin sekin minulle sopii ja tuo mukavaa vaihtelua muuten valkoisiin ja vaaleanpunasävyisiin vaatteisiini! Kävellessämme Eplanadin puistoon kirpputorilta aurinko paistoi, ja oli jo niin kesäistä että! Niinpä päädyimmekin (jälleen) jätskikiskan kautta puistoon istuskelemaan kera suurten pehmisten.Ihanaa, vihdoin kesä, jolloin saan syödä ihan niin paljon jäätelöä, kuin huvittaa!



Kesäni alkoi siis ihan parhaisssa mahdollisissa merkeissä: läheisten seurassa elämän pienistä tärkeistä ilon aiheista nauttien. Näissä tunnelmissa on ihana aloittaa kesäloman vietto: nyt kun sitä elokuussa alkavien töiden vuoksi voi todella lomaksi kutsua! Toivottavasti teidänkin kesänne on alkanut mukavasti!

:) Ida

10 kommenttia:

  1. Varoitus: lauantaina saattaapi helleraja v-i-h-d-o-i-n-k-i-n mennä rikki! :)
    Vaan toisaalta... yhtä hyvin saattaapi olla, että ei... eihän näitä säitä osaa enää erkkikään ennustaa... :D:D Sunnuntaina kun taas olisi luvassa toista ääripäätä... Yhtä hurlumheitä, mutta samanmoisissa merkeissä se taisi viimekin kesäkuu mennä... Ja loppukesähän oli vallan hieno! Joten vielä ehtii monta kaunista kesäpäivää ennen elokuun arkea! :)

    Ja ps. Voi kun löytäisitkin jonkun sympaattisen käsinuken syksyksi! :) Minulla oli pienenä käsinukke: vihreäpaitainen ukko/poika, jolla valkoinen lakki. Ja tämä lakki tuoksui ihan vaniljalle! Ja sehän siinä nukessa tietysti oli parasta - ja niin outoa! Kun ukosta sitten vuosien ja vuosien jälkeen luovuin, lakki se vaan edelleen tuoksui vaniljalle... :)

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos varoituksesta Andrea! ;) Varsin tervetullut oli jo tänään tuo Ihanasti lämmittänyt aurinko! :) Toivotaan, että tulisi lämmin kesä, mutta ei anneta säätilan vaikuttaa kesämme onnistumiseen!:)
      Ja IHANA muisto tuo muistosi vanilijan tuoksuisesta käsinukesta... Jälleen yksi osoitus siitä, kuinka koskaan ei voi tietää, mikä pienelle ihmiselle jää alkuun, ja pienikin kokemus voi olla niin tavattoman tärkeä. Toivotaan, että löydän oman Simo Siilini ja Jänöjussin kaveriksi jonkin yhtä kivan kaverin kuin tuo Sinun valkolakkinen poikasi! :)
      Aurinkoista viikonloppua ja kesäistä mieltä! <3

      Poista
  2. Ihana kesänaloitus! Parasta on nyt, että koko kesä on vielä edessä päin<3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nautitaan tästä hetkestä samoin kuin koko kesästä! :) <3

      Poista
  3. Hei Ida!

    Todellakin mukava kesänaloitusviikko on sinulla ollut! Kiitos kun sain olla osa sitä, vaikkakin lokkimokoma haukkasi pehmiksestäni osan! Kirpparilta todellakin tekee sellaisia värilöytöjä mitä ei muuten uskaltaisi kokeilla :))
    Kesä on vasta aluillaan ja tuli taivaalta sadetta tai auringonpaistetta on se sinulle kumminkin kesäLOMA joten ota kaikki ilo irti! Ja ilmoittaudun ehdottomasti vapaaehtoiseksi kaveriksi eri jäätelömakuja maistamaan, se kun on meikäläisenkin ykkösherkku kesällä! Eikä yhtään haittaa jos lähistölle sattuu kirppari tai pari :D
    Jatkukoon kesäsi yhtä onnistuneesti kuin alku!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva, että meillä on samanlaisia suunnitelmia kesäksi, koska enemmän kuin mielelläni vietän sitä Sinun kanssasi :) Kesäisin terveisin ja halauksin <3<3

      Poista
  4. Voi miten mukava kesänaloitus!
    Toivotaan että loppukesäkin sujuu hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Pinja! Parasta mahdollista kesää Sinullekin ja Iso tsemppihalaus, olet sitkeä sissi!<3

      Poista
  5. Mahtava kesänaloitus sinulla! Ehkä tämä suomalaisten kaipaama vuodenaika on viimeinkin pyörähtänyt käyntiin. Nyt vain juhannusta odotellessa. Ihanaa sunnuntainjatkoa ja mukavaa alkavaa viikkoa Ida!
    p.s. Tuo puuterinvärinen trenssi pukee sinua todella kauniisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nautin omasta kesänaloituksestani, mutta Sinulla se vasta Mahtava sellainen varmasti olikin! Toivottavasti tapaamme pian, ja pääsen kuulemaan kaikki varmasti ikimuistoisesta reissustasi! :) Tervetuloa kotiin ja haleja! <3<3

      Poista