perjantai 16. tammikuuta 2015

Uuden vuoden aatto kanssani

Vuosi on jo vaihtunut, ja uudet mukavat jutut vallanneet arkeni, mutta vielä on mukava muistella tuota vuoden vaihtumisen juhlapäivää. Tässäpä siis pieni kertomus uuden vuoden aatostani!

Uuden vuoden aattoa vietin vanhempieni kotona rauhallisissa merkeissä, sillä ystäväni olivat vielä joulun vietossa, joten heitä tapasin vasta tammikuun ensimmäisinä päivinä. Vaikka mitään suurta juhlintaa en siis tänäkään päivänä viettänyt, oli uuden vuoden aatto kaikkine perinteineen, rentoine yhdessäolemisen hetkineen oikein rentouttava ja tervetullut tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi.

Saavuin vanhemmilleni illan alkaessa hämärtää. Pikkuhiljaa ihmiset kerääntyivät läheiseen rantaamme ampumaan ensimmäisiä raketteja. Valot syttyivät myös sisätiloihin. Ilma oli juuri ja juuri pikkaisen pakkasen puolella.

Saapuessani vanhemmilleni valmistimme kovin perinteisen uuden vuoden päivällisen -keitimme nakkeja, joita nautin kera suuren läjän ketsuppia ja ison kasan raejuustoa. Jouluruokia meistä ei enää kaivannut kukaan.



Samalla aloitimme katsomaan Peter Franzenin omaelämänkerrallista elokuvaa. Rankasta aiheestaan huolimatta elokuva oli hyvin toteutettu, vaikka myös koskettava. Mutta minä tunsin olevani turvassa. Mukavasti omassa sohvannurkassa istuen, yhdessä Rakkaiden vanhempieni kanssa aikaa viettäen.

Elokuvam jälkeen valoimme tinaa. Se on kuulunut uudenvuoden perinteisiimme jo siitä asti, kun olimme aivan pieniä. Meillä onkin eräs ihana valokuva muistona, jossa minä isosiskon ominaisuudessa valvon tarkasti juuri käveleämään oppineen Fanny-siskoni pikkusormia.



Tänä vuonna minun onnenkengästäni muodostui täysin selvä kanootti -tiesin sen ennustavan varmuudella Venetsia matkaa, tai kenties jotakin muuta Euroopan-matkaa. Isäni taas lähtee selvästi kaukomatkoille, ja äitilleni tuli iso lintu, mitä lie tarkoittaakaa. Rahaa saa tulevanakin vuonna eniten isäni, kyllä onnenkenkä tietää ;)



Tinan valamisen jälkeen oli vuorossa vielä toinen myös jo kovin pienestä tyttösestä asti tuttu uuden vuoden tapa -nimittäin tähtisädetikkujen polttaminen. Ja tähän perinteeseenhan kuului ehdottomasti myös "tuiki tuiki tähtönen" -laulu.








Tähtisädetikkuja meillä oli lapsena (ja vähän vanhempinakin...) tapana heittää isovanhemmillamme hangen yli läheiseen pusikkoo roikkumaan. Se oli jännittävää puuhaa aina sopivan kokoisesta koukusta tarkaan kaareen saakka -jääkö tähti roikkumaan vai putoaako se ja sammuu hankeen...

Iltapalaksi teimme lämppäreitä, eli lämpöisiä voileipiä. Minun isot paahtoleipäsiivut saivat päälleen kinkkua, tomaattia ja jusutokuorrutuksen. Pohjalle tietysti reilusti ketsuppia ja päälle pitsamaustetta, ja kyllä maistui juuri uuunista otettuna siten, että sai puhallella, ettei suu olisi palanut!

Illan ja yön aikana ehdimme katsoa vielä toisenkin elokuvan, joka tällä kertaa sijoittui vähän toisenalisiin maisemiin, nimittäin Meksikoon! Elokuvan aikana herkuttelimme juoman lisäksi äitini kanssa suklaakonvehteilla, sekä tietysti vielä niitäkin herkullisemmilla Ystäväni marsipaanisuklaa-palloilla, joita vielä muutama oli säästynyt.



Elokuva päättyi sopivasti kellon lyödessä kaksitoista. Itse emme raketteja ole moniin vuosiin ampuneet, sillä meistä sitä on tarpeetonta jokaisen tehdä. Meidän ei tarvinnut kuin avata sälekaihtimet, ja rannan upea ilotulitustaivas avautui eteemme.




Tervetuloa uusi vuosi, lupaan ottaa Sinut vastaan Suurella mielenkiinnolla odottaen, mitä sitten tuotkaan tullessaan!

<3:Ida

14 kommenttia:

  1. Ihanaa uutta vuotta Ida! Iltasi kuulostaa rennolle ja miellyttävälle :) On muuten jo pitkään pitänyt kysyä sinulta, että minkä ikäinen olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, siltä juuri siltä se tuntuikin! 26-vuotias olen :) Oikein hyvää uutta vuotta Sinullekin!

      Poista
  2. Jaahas. Se olisi neito lähdössä gondolikierrokselle, kera komian gondolieerin, tietysti... :D Venetsia on kiva paikka, puluista huolimatta (ja olettaen ettei turhaksi tulvi...). Ehkäpä äidin jättilintu tarkoittaa, että lennätte sinne yksissä tuumin sinivalkoisin siivin... Ja isä kustantaa... ;)

    Sitten se sesongin suosikkikysymys: tähtisädetikku vai tähtisadetikku?! Oikeaoppisesti vissiin viimeksimainittu, mutta kansan suussa suositummaksi lienee muodostunut ensinmainittu... Oli miten oli, meillä kyseisiä tikkuja ripustettiin aikoinaan joulukuuseen, jossa siihen maailman aikaan oli vielä myös aidot Havin kuusenkynttilät. Eli varsinainen tulipesäke tuolloin meidän kuusi :D Mutta koskaan ei roihahtanut!

    Tosi nätti asu Sinulla illan kunniaksi yllä! Sekä kivat kiharat ja ja kaunis kaulakoru!

    Nyt vaan mielenkiinnolla soudellaan uutta vuotta eteenpäin!

    Mukavaa viikonloppua Sinulle, ja alkavaa viimeistä kokonaista tammikuun viikkoa. Sitä seuraavalla viikolla päästäänkin jo helmikuun puolelle!
    Näin se aika kiitävi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Andrea! Itse asiassa olen Venetsiassa kertaalleen jo käynytkin, ja mieleen jäivät Gondoleiden lisäski nimenomaan nuo valtaisat pulupilvet! Sekä tietysti räntäsade, joka siellä meitä odotti huhtikuussa ekaa kertaa varmaan koko vuosituhannella :D
      Meillä noita tikkuja on aina kutsuttu tähtisädetikuiksi :) Sinullakin siis liittyy niihin mukavia muistoja!
      Nyt vain uusia mukavia muistoja tätltäkin viikonlopulta keräilemää! :) Ei sisi muuta kuin oikein rentoa ja mukavaa viikonloppua! <3

      Poista
  3. Oletpas nätti ja ihania nuo ilotulituskuvat. <3 Tehdään tästä vuodesta paras mahdollinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Rakas! Tulipa taas kommentistasi hyvä mieli :) Tehdään varmasti vuodesta paras mahdollinen niiden asioiden osalta, joihin voimme vaikuttaa ja otetaan muu mielenkiinnolla ja rohkeudella vastaan :)

      Poista
  4. Uusi vuosi tuo sinulle uusia mahdollisuuksia ja onnenhetkiä. Johan onnistunut edellisen vuoden lopetus kertoi tinoineen, mitä sieltä saatta tulevaisuus tuoda tullessaan. ;) Upeaa vuotta 2015 ja paljon ilon ja onnenhetkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Samoin Sinulle Upeaa uutta vuotta täynnä uusia hienoa mahdollisuuksia ja kokemuksia! <3

      Poista
  5. Hei Ida!

    Mukava vuoden vaihe teillä! Enkä yhtään epile etteikö tämä uusi vuosi olisi aivan yhtä hyvä ellei jopa parempi kuin edellinen vuosi! Sinulla on niin asenne kohdillaan ihan kaikkea kohtaan ja osaat suhtautua niin positiivisesti elämään!
    Noita tähtisädetikkuja meilläkin aikoinaan poltettiin etenkin jouluna, ovatko sitten sade vai säde niin ihan sama, kauniita ovat joka tapauksessa!
    Ihanaa vuotta 2015 sinulle ja perheellesi, tavataan taas pian jookos?!
    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Kiitos Ihanan piristävästä kommentistasi! Onneksi pian päästään tapaamaan taas ihan kasvotustenkin :)
      Paljon onnenhetkiä uuteen vuoteesi!<3
      Ps. Onko jokin syy, että Sinä ja Andrea ette ole enää lukijoissani? :)

      Poista
    2. Mitä ihmettä? Kyllä ainakin minulla näkyy sekä Andrea että minä itse lukijoiden joukossa! En ole ottanut itseäni pois ja tuskin on Andreakaan. Nyt jostain syystä ei näy sinulle koska kuten sanoin, me molemmat olemme kyllä lukijoiden joukossa kun äsken tarkistin. Outoa....

      Poista
    3. Niin sitä vain vielä, että jostain syystä minulla ei näy tämä Lumin kuva siinä lukijoiden joukossa omana kuvanani, pelkkä nimi vain. En tiedä syytä tähän, on ollut siitä asti kun kuvan vaihdoin enkä sen jälkeen ole kuvaa onnistunut vaihtamaan :(

      Poista
    4. Aivan. Kyllä me lukijoissasi edelleen olemme, molemmat! Löydymme sellaisten siniharmaiden anonyymien kuvakkeiden alta, jollaisen alta löytyy muuten myös Fanny. Itse asiassa kaikki kolme nätisti peräkkäin, listan viimoisina, ainakin minun ruudullani. Minäkin noteerasin jo jokin aika sitten, että Katarinan Lumi-kuvake oli kadonnut ja vaihtunut tuollaiseksi anonyymiksi... Selittämättömiä nämä Bloggerin tiet... Jotain asetusmuutoksia varmaankin heidän suunnallaan, jotka samalla sotkeneet kuvakepäivitykset... Mutta keskuudessamme olemme kaikki, edelleen! :D

      Poista
    5. Noniin, nyt taas näytte! Ihmettelinkin vähän, mihin te kaksi ehdottomasti suokkarilukijoihini kuuluvaa olette kadonneet :)

      Poista