lauantai 10. tammikuuta 2015

Pukinkontti

Vaikka  joulu alkaa olla auttamattomasti jo taka-alalla, saatte vielä lukea tämän yhden tekstin verran joulustani. Saamani tuliaiset Korvatunturilta olivat tänä vuonna nimittäin kaikki niin nappiosumia, että pakko jakaa intoa niistä vielä vähän teidänkin kanssann!

Lapsenahan, vaikka aina kuuluikin vastata, että joulussa parasta on tunnelma, tai jotain muuta ylevää, mitä pieni Ida ei ikinä oikein ymmärtänyt, niin kyllähän se aaton oikea ehdoton kohokohta oli se pukin saapuminen ja lahjaröykkiöt ja paketeista kuoriutuvat babybornit ja pehmokoirat.

Vaikka tuo joulun tunnelma ja sen merkitys onkin alkanut pikkuhiljaa valottua, ovat lahjat, niiden antaminen ja myös saaminen, yhdessä tuon hetken Rakkaimpien kanssa jakaminen edelleen yksi aattoillan kohkohdista, pakko myöntää. Mutta mitäpä paketeistani sitten kuoriutui tänä vuonna?

Elämyksiä lahjakorttejen muodossa


Siis voisiko joulu ja vuosi enää paremmin päättyä kuin suosikkiartistieni huippukonsertilla Hartwall-areenalla! Vain Elämää-konserttilippujen lisäksi vanhempani takasivat, että elämykset jatkuvat myös tulevanakin vuonna, lahjakorteilla hierontaan ja lempi herkkukauppaani nimeltänsä Punnitse ja Säästä. Lisäksi herkutteluhetkistä pitävät huolta isovanhemmilta saadut suklaat ja lempparini, siskoni poikaystävältä saadut, suklaiset cachew-pähkinät.

Suloistakin suloisempia Muumi-juttuja aidolla muumi-fanille



Näistä suloisuuksista ei voi kuin levitä hymy kasvoille, ja mikä parasta näille on vieläpä käyttöä! Parhaalta Ysstävältäni sain Muumi-aiheisen serviettitelineen, ja siskoltani niiskunetii-kynsiviilan ja Pikkumyy-påuhdistusliinan. Taitavat nämä tontut tuntea minut aika hyvin! 


Tulevia kutsuja odotellessa omaan kotiini....



Näistä kauniista astioista sain ylemmän vanhemmiltani ja alemmat täditltäni. Ensimäinen Iittalan iso tarjoilulautanen tulee enemmän kuin tarpeeseen -juuri sellainen on tuntunut kutsuiltani uupuvan kääretorttujen ja muffinien alta. Kaunista lintusarjaa tätini taas on kerännyt minulle jo vuosia odottamaan tätä hetkeä -sitä, että voisin toivottaa se tervetulleeksi omaan kotiini. Mitä Ihanin muistutus tästä saavutuksesta, ja vieläpä noin kauniissa muodossa!


Vanhemmiltani sain myös toivomani kahvinkeittimen. Teen juontini on vaihtunut yhä enemän ja enemmän kahvin hörppimiseen muum muassa herkullisten minttusuklaan ja hasselpähkinän mauissa. Koska keitän yleensä aamulla ison pannullisen kahvia, jota sitten hörpin päivän mittaa, halusin, että keittimessä olisi termarikannu, jotta kahvi pysyisi lämpimänä. Ja todella, sellaisen sain: kahvi pysyy kokeilujeni pohjalta lämpimänä yli kuusi tuntia -täydellistä!



Nämä, ja "muutaman" muunkin, Ihasutavan pienen enkelin oli loihinu minulle hyvä Ysäväni -ja nekin tulivat kuin tilauksesta! Itsetehty lämmittää aina sydäntäni aivan erityisesti, varsinkin kun on joku, joka todella osaa sen!


Myös tämän herkän vaaleanpunaisen tuikkukupin kera vaaleanpunaisten tuikkujen sain ystävältäni. Joku taisi jo ennen käyntiään aavistaa, mikä väri minun kotikolossani vallitsee, jostakin syystä! ;)

Tarvikkeita itseni hemmotteluun ja renotutumiseen



Siskoni ilahdutti minua jälleen toivomallani hemmottelupaketilla, joka sisälsi herkälle iholleni sopivaa superpehmeää vartalovoidetta sekä ihania suihkugeelejä vadelman ja appelsiini-suklaan tuoksuisina. Etenkin tuo appelsiini-suklaa on aivan ihastuttava, yhtä karkkimainen tuoksu kuin lempparisuklaassani Fazerinassa! Paras Ystäväni sen sijaan pääsi minut vielä yllättämään näillä söpöillä pinkeillä meikkisiveltimillä upeassa lahjapussukassa. Nämä tulevat todella tarpeeseen!

Kauniita unia!

Vanhempani ja siskoni antoivat myös nämä varsin perinteiset, mutta aina yhtä tervetulleet lahjat! Eli siskoltani sain persikan- ja harmaansävyisen yökkärin, jota koristavat kivat tähtikuviot. Vanhempani sen sijaan muistivat minua tällä superpehmeällä ja lämpimällä fleece-aamutakilla. Molemmat näistä ovatkin päässeet jo ahkeraan käyttöön, ja hyvin on uni maittanut!

Väriä treenipukeutumiseen ja rinnalle herkkä kotelo kännykälle -antaa hyvänolon myös näkyä!



Edelliset kännykän kuoroeni, niin ihastutttavat kuin nekin olevat, alkoviat jo auttamattomasti olla rikki, joten onneksi pukki kuuli toiveeni näiden ihastuttavien ruusukuvioitujen kuorien muodossa! Kyllä kelpaa taas puhelintaan esitellä!

Jos tavallinen arkipukeutumiseni on siirtynyt astetta hillitympään, ehkä aikuismaisempaan ja naisellisempaan ja värisävytkin niistä kaikkein kirkkaimmsita pinkeistä esimerkiksi valkoiseen, ei samanlaisesta muutoksesta ole treenivaatetuksessani tietoakaan! Olen aivan ihastunut kaikenlaisiin värillisiin ja kuvioituihin legginsseihin. Ja nämä pinkit seeprakuvioiset yksilöt olivatkin ehdottomasti tervetullut piristysruiske vaatekaappiini. Kyllä innostaa liikkumaan! Näiden lisäksi paketista löytyi vielä yhteensopiva pinkki urheilutoppi, jota pääsen käyttämään taas kun kevät saapuu ja ilmat hiukan lämpenevät....

Ja sokerina pohjalla: kaunistakin kauniimmat uudet lempaprikorut papalta!




Tämän kauniistakin kauniimman korusetin paketista avattuani eivät kyllä rehellisesti sanottuna olleet liikutuksen kyyneleet kaukana! Setin hopeisia sydämenmuotoisia nappikorvakoruja ja kaulaketjun riipusta koristavat kaunis rivi pieniä kiviä. Korut ovatkin olleet ihastelun lisäksi myös jo ahkerassa käytössä. Nämä kuuluvat niihin lahjoihin, jotka säilyvät todellisina muistoina!

Sain tänä jouluna siis lähes kaiken mitä olin toivonut, ja lisäksi muutaman mukavan yllätyksenkin. Parasta on, että jokainen niistä on löytänyt paikkani kotikolossani ja Elämässäni ja musituttavat minua samalla Rakkaimistani. Yhtäkään turhaa  tai tarpeetonta lahjaa en rehellisesti sanottuna tänä vuonna saanut. Kiitos joulupukki, ja Kiitos teille kaikille pienille joulupukin apulaisille! Näistä on iloa vielä pitkälle näin joulun jälkeenkin!

Tänä vuonna pyrin myös miettimään tosi tarkasti lahjat, joita itse annoin. Tuntuu, että myös mulla kuin minulla tavaraa on riittämiin, ja sen vuoksi halusin antaa jotakin, jolla olisi jokin tarkoitus tai merkitys. Jotta se kaikkein tärkein säilyisi: ajatus. Äidilleni olin tehnyt aamiaiselle itse mysliä pähkinöistä, täysjyvähiutaleista ja hänen lempapreistaan kuivatusita aprikooseista, taateleista ja omenarenkaista. Toiselle muumifanille, siskolleni ja hänen poikaystävälleen olin kirjonut ise muumiaiheisen tyynyn ja isälle kutonut villasukat pitämään jalat lämpöisinä päivittäisen saunomisen jälkeen. Myös ystävilleni antamani lahjat olivat pieniä, mutta sitäkin suuremmalla ajatuksella hanktittuja ja lämmöllä valmistettuja.

Lahjat, niin niiden antaminen kuin saaminenkin, ovat siis tärkeä osa jouluani, vielä näin aikuisenakin. Ehkäpä tuon hetken merkitys on kuitenkin muuttunut. Nykyään se edustaa minulle ennen kaikkea Ihanaa yhdessä olon hetkeä perheeni kanssa, kun avaamme yhdessä lahjoja aattoiltana. Tuohon hetkeen sisältyy paljon hymyä, iloisia yllätyksiä, ja onnea jokaisen kasvoilla. Myös Ystävien lahjoja avatessa muistan taas, kuinka huomioita, rakastettu ja etuoikeutettu olen, kun minulla sellaisia on ympärilläni.

Antaminen ja saaminen, toisen ilahduttaminen ja pieni jännitys vatsanpohjassa juuri ennen h-hetkeä. Kyllä siinä on sitä jotakin taikaa, joka muistuttaa siitä pilkkeestä pikku-Idan silmäkulmassa lapsuuden jouluissa. Ehkäpä se onkin ainakin osa sitä tunnelmaa?

<3: Ida

15 kommenttia:

  1. Kivoja lahjoja olit saanut! Itsekkin tänä vuonna sain sellaisia paketteja joista löytyi kaikkea ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, niin kyllä sainkin! Kiva kuulla, että pukki toi sinnekin mieleisiä lahjoja! :)

      Poista
  2. No kyllä oli tontut olleet ahkeria ja pukilla konttia kerrakseen, kun teidän kulmilla kuikkivat... Ilmeisen kiltti oli Ida-tyttönen ollut kuluneenakin vuonna... ;) Lahjussaldo ei jääne huonoksi kakkoseksi lapsuuden jouluvuoriin verrattuna... ;) Ja mikä kaikkein parasta: ihan Sinun näköisiä ja oloisia kaikki tyynni! Erityisen suloisia ovat mielestäni sydämenmuotoinen tuikkukuppi kera taustalla istuvan enkelityttösen, siskosi antama yöasu, sekä - todellakin sokerina pohjalla - pappasi antamat sykähdyttävät sydänkorut... <3

    Näistä riittää iloa, lämpöä ja rakkautta vähintäänkin ensi jouluun! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä on taidettu tosiaan tästä lahjasaldosta päätellen aikamoisen kilttejä oltu... Melkoinen tovi menikin, kun yksitellen lahjoja aattoiltana vuorotellen avasimme! ;)
      Oikein hyvää ja unelmien ja toiveiden täytteistä vuoden alkoa Sinulle! <3

      Poista
  3. Niin ihania lahjoja, kauniita. Tietenkin nuo sydänkorut, jotka sain onnekseni itsekin, ovat kauneimmat. Noista vaaleanpunaisista lintuastioista olen kyllä kade. Enkeli lasimerkit ja sivellinsetti on myös ihan huippuja lahjaideoita! Myös vanhempamme antoivat taas niin paljon upeita lahjoja meille molemmille. Itsekin sain tänä jouluna ihan täydellisiä lahjoja, ei mitään turhaa. Näitä lahjapostauksia on kyllä hauska lukea ja kiva myös että itse muistat pitkään mitä juuri tänä jouluna sait:-). Pakko vielä kyllä loppuun sanoa, että olet kyllä paras lahjojen hankkija kenet tiedän:-D jos näin voi sanoa:-D Osaat aina ostaa niin ihania lahjoja, jossa on niin paljon ajateltu lahjan saajaa ja ylipäätään ajatusta niin paljon mukana; itsetehtyä, jotain, mitä on aikoinaan maininnut/ihastellut tai ihan saajansa näköinen lahja! Kiitos siis sullekin tämänkin vuoden joululahjoista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fanny! Juuri sitä itsekin ajattelin, että tässä postauksessa säilyy sitten samalla muisto tämän vuoden Ihanista lahjoista! :) Luin ensin, että olen paras lahjan SAAJA, jonka tiedät :D.... No, enpä taida olla siinäkään lajissa yhtään sen heikompi ;) Kiva kuitenkin kuulla, että lahjani olivat mieleisä! Ehkäpä niistä välittyy se, kuinka paljon lahjan saajasta välitän ja kuinka mukavaa minusta on antaa lahjoja :) Kiitos hurjan paljon myös omistasi, olivat ihan täydellisiä! <3

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kommenttiini tuli sen verran kirjoitusvirheitä, joten otetaanpa uusiksi. ;) Pitäisi oikolukea ennen lähettämistä. :D
    Joulun tunnelman lisäksi, myös tontut ovat olleet ahkeria. Ihanaa, että sait juuri sellaisia paketteja, joiden sisältö oli toivottu ja päätyivät käyttöön. :)
    Oli ihana saada vielä tuulahdus joulusta, vaikka paha Nuutti sen pois kantoikin. ;)
    Ihanaa alkavaa viikkoa muru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Kiva kuulla, ettei jouluaihe vielä Sinua kyllästyttänyt :) Sen verran kiltti olit itsekin menneenä vuonna, että toivottavasti tontut ovat olleet sielläpäinkin ahkeria...Itsekin olisin kovin mielelläni halunnut Sinua pienellä paketilla muistaa, mutta en keksinyt mitään spivan pientä lähetettävää, joten päädyin tänä(kin) vuonna antamaan lahjat vain niille Ystäville, jotka tapasin ennen joulua...Mutta Ison virtuaalihalauksen kyllä nyt ainakin lähetän täältä suunnalta! <3<3

      Poista
    2. Hepsheps Nell!! Nuutinpäivä on vasta tiistaina, 13.1., joten vielä ehtii muutaman kierroksen varisevan kuusen ympäri vetää jos puhtia riittää! :D Tosiaan, joissain piireissähän pidetään tiukasti kiinni Nuutinpäivästä, ja jatketaan joulustelua vielä viikon verran loppiaisen jälkeen... :)

      Poista
    3. Nyt meni tosiaan Nuutit ja loppiaiset sekaisin. Mutta tätähän tämä on, kun on sama pää kesät talvet! :D
      Ja iso halaus sinullekin Ida! <3

      Poista
  6. Jotenkin liikuttavaa nuo korut mitkä olet saanut papalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! :) Oikein hyvää alkuvuotta Sinulle!

      Poista
  7. Hei Ida!

    Kyllä vain, tuo mitä sanot lopussa on todellakin myös osa sitä joulun tunnelmaa! Niin kuin on joululahjojen tekeminen! Sitä jo siinä vaiheessa ajattelee saajaa ja minkälainen lahja kenellekin sopii. Kuten myös lahjan ostaminen kun sen tekee ajatuksella ja tunteella, lahjan saaja mielessä. Niin kuin tulikin ilmi tuossa Fannyn kommentissa niin sitä sinä tosiaan teet, ajattelet saajaa ja sain ilokseni olla yksi heistä, kiitos siitä!
    Lahjan antaja on ainakin itselläni mielessä aina kun puen päälle saadun vaatteen tai katselen tai käytän saatua lahjaa, näin siis myös sinä. Näin se lämmin olo saadusta lahjasta seuraa vielä pitkään joulunkin jälkeen.

    Lämmin halaus, nähdään taas pian <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos kommentistasi!
      Ihan totta tuo, mitä sanot: joululahojen valmisteluissa, niiden ostamisessa ja etenkin itse käsillä tekemisessä, siinä vasta sitä tunnelmaa onkin! Se vie ajatukset läheisiin ja jouluun jo paljon ennen itse h-hetkeä.:)
      Sinunkin lahjoistasi kyllä todella huomaa, että olet ne lämmöllä ja ajatuksella tehnyt ja hankkinut. Kiitos siis, että muistit minuakin noilla kauniilla lahjoilla, jotka tulivat kuin tilauksesta ja muistuttavat minua joka päivä siitä, kuinka Ihana Ystävä minulla on! <3

      Poista