torstai 31. heinäkuuta 2014

Jo perinteinen kesäretki Porvooseen

Olenkin kirjoittanut aikaisemmin täällä blogissani kesäretkestämme Porvooseen, joka on ollut minun ja äitini  yhteinen perinne jo vuosien ajan. Sopivaa hetkeä ja ilmaa odottelimmekin jälleen koko kesäkuun äitini kanssa tuolle retkelle, ja kun vihdoin heinäkuussa aurinko ja helteet saapuivat ja meillä oli molemmilla vapaapäivä, päätimme tuon ihanan perinteen jälleen toteuttaa. Tällä kertaa myös isäni pääsi mukaan tuosta reissusta nauttimaan.

Porvooseen saavuttuamme isämme vielä etsiessä parkkipaikkaa teimme kuitenkin ensin äitini kanssa pienen salaretken syntymäpäivälahjaostoksille. Kun sitten isäni liittyi seuraamme, päätimme mennä yhdessä Porvoon torille sen Ihanaa tunnelmaa aistimaan. Pian mansikkakojujen ja kukkia myyvien mummojen seasta löysimme rivin viehättäviä peiniä torikahvioita, joista yhden peöydän ääreen istahdimme hetkeksi nauttimaan auringosta ja pienistä tarjottavista.



Torikahviosta suunnistimme yhetistuumin mukulakiviä pitkin kohti aina yhtä viehättävää vanhaa kaupunkia ja sen toinen toistaan suloisempia pieniä putiikkeja ja kahviloita. Isällä taisi olla hieman tylsää, mutta äitini kanssa olimme aivan innoissamme pienistä sisustus- ja vaateliikkeistä sekä käsitöistä.

Ihan ensimmäisessä liikkeessä sain leikkiä hetken aikaa prinsessaa kokeillessani toinen toistaan umpeampia vaaleanpunaisia juhlamekkoja. Mekot jäivät kauppaan kirpaisevan hinnan ja sen vuoksi, ettei tuollaiselle mekolle oikeasti ollut tarvetta, mutta hetkeni prinsessana, ja sen, kuinka kauniilta noissa tylliunelmissa ja satiinimekoissa näytin, säilytän varmasti mielessäni pitkään.




Sen sijaan onnekseni suureen tarpeeseen tulleen hellehatun löysin pieneltä vanhankaupungin kojulta, joka tuntui sopivan yhdessä siskoltani saamien aurinkolaisien kanssa. Lisäksi mukaan tarttuivat kauniit silkkiset vaaleanpunaiset tulppaanit omaan asuntooni viemisiksi. Löysin myös oman nimikkokauppani; pienen Ida -nimisen käsityökaupan, jossa  oli tietysti pakko vierailla. Koko perheemme naisväki olikin hyvin edustettuna, kun löysimme vielä Tuula-mimisen lastenvaateliikkeen sekä Fanny ja Helmi-kahviotkin.





Aikamme vanhan kaupungn katuja kierrellessämme alkoikin jo nälkä kurnia. Lounaspaikaksi valitsemamme pieni ravintola tarjosi hyvää ja maukasta kotiruokaa, ja ennen kaikea mukavan varjoisen terassin. Äitini kanssa päädyimme lopulta molemmat kuuman päivän vuoksi raikkaisiin katkarapusalaatteihin.




Ravintola olikin sopivasti aivan Brunbergin tehtaanmyymälän vieresssä, jonne vielä pistäydyimme tulaisosotksille sekä ostamassa riisisuklaaherkkua kotiin viemisiksi. Ja niiden kaveriksi löysin Ihnasta pienestä teekaupasta Ystäväni suosittelemaa shampanjateetä! Herkkuja ei suinkaan kuitenkaan tarvinnut odottaa kotiin astii, sillä koska päivä oli niin lämmin ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta, pysähdyimme vielä jäätelökioskille nautiskelemaan ätiini kanssa herkulliset jäätelöpallot.




Päivä oli kaiken kaikkiaan todella mukava. Enkä voinut olla huomaamatta, kuinka kahvioissa ja terasseilla istuskelu, herkuttelu ja ennen kaikea itseni kauniina  Prinsessana näkeminen olivat nyt niin luonteva osa retkeämme. Paljon oli siis edistymistä tapahtunutniin monella sektorilla viimekertaiseen retkeemmekin verrattuna.

Nautinkin päivästä todella, ja päätin hymyssä suin, että tässä on ehdottomasti perinne, jonka haluan säilyttää!

<3: Ida

12 kommenttia:

  1. Ihanalta reissulta kuulosti tämäkin! :) oot ihan mahdottoman kaunis, etenkin tuossa ekassa kuvassa!
    Haleja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Sinä kaunotar taas oot niin mahdottoman kiltti, etenkin jokaisessa kommentissasi! :) Kiitos!
      Haleja sinnekin <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Apua, en osaa tehdä noin hienoa hymiötä, mutta :) kiitos, piristit päivääni!

      Poista
  3. Kovin rattoisalta&rennolta vaikutti perinteinen Porvoon-keikkanne tänäkin vuonna! :) Ihan varmasti osaat nauttia siitä yhä enemmän ja enemmän joka vuosi!
    Ja mikäs sinne on mennessä, kun löytyy ihan omat nimikko-liikkeet ja -kahvilatkin! ;) Enkä yhtään ihmettele; melko ruotsinkielistä seutuahan tuo Porvoo yhä on... Itselleni tulee Idasta aina mieleen Astrid Lindgrenin Emil&Ida, ja Fannysta Ingmar Bergmanin Fanny&Alexander... :)

    Hyvä, että maltoitte odottaa heinäkuuhun retkeänne; olisi kyllä ollut aika kalseaa ja koleaa käppäillä siellä kesäkuussa...!

    Aurinkoista ja lämmintä ensimmäistä elokuista viikonloppua Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea Ihanainen jälleen1
      Kyllä se niin vain on, että kaikesta elämän pienistä irtiotoista nauttii niin niin paljon enemmän, kun sairaus hellittää otettaan. Omien sariaiden rutiinien ja heikon kuntoni vuoksi eivät tällaiset retket edes huonoimpina vuosina olleet mahdollisia, saati että olisin niistä saanut mitään irti! Ja voi kuinka eri tavalla asiat ovat nyt. Enkä voisi olla siitä enää onnellisempi.
      Ja tietiysti tähän plussaa toi esimerkiksi tämä Ihana ja aurinkoinen sää, joka meitä retkellämme helli. Ja nämä iltat tuntuvat sen kuin jatkuan, joten nautitaan nyt!
      Voimaannuttavia ja lämmittäviä auringon säteitä siis Sinulelkin ja oikein hyvää viikonloppua! <3

      Poista
  4. Ihana perinne ja sitä onkin syytä vaalia. Paljon saitte aikaan, nautitte ja ihmettelitte. Pakko myös sanoa, että aivan upea tuo tylliluomus ja sopi sinulle kuin nakutettu, kaunis olet! Ja iso kiitos taas kuvista,yksi kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. ;)
    Iloa ja aurinkoa muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Nell! Kyllä tuo tylliunelma vei kieltämättä minunkin sydämeni ihan täysin, mutta ihan tyytyväinen olen toisaalta siitäkin, että se jäi kauppaan. Sen verran tiuhaan tahtiin on tullut noita mekkoja tänä kesänä löydettyä ;)
      Ja kuvia varmasti myös luvassa jatkossa, sen verran ahkeraan on tullut kesäisiä hetkiä ikuistettua :)
      Paljon iloisia ja onnellisia hetkiä Sinullekin muru, olet niistä jokaisen ansainnut! <3

      Poista
  5. Hei Ida!

    Ihanan rento ja kesäinen päivä teillä oli! On se vain niin, että kun anoreksia väistyy sitä pystyy ihan uudella tavalla nauttimaan muiden silmissä normaalista tapahtumasta! Aivan ihanaa että olet nyt tässä pisteessä ja pitäkää ihmeessä kiinni tästä perinteestä! Kivoja kuvia ja kaunis neiti niissä!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Osuit kyllä Ystävä hyvä naulan kantaan: näin se juuri on. Kiitos Sinulle myös yhdestä näistä normaalista, ja niin nautinnollisesta hetkestä jälleen viime viikolla. :)
      Lämmin halaus <3

      Poista
  6. Moi!!
    voi, että on ihana lukea tarinoitasi :-) Jotenkin kuvista ja teksteistä paistaa läpi oma hyvä olosi..ja bonuksena perheesi hyvä olo kohentuneen olosi vuoksi! Pitkä tie Sinulla ollut kuljettavana, mutta wow!! Olet tehnyt sen ja melkein kuulen naurusi korvissani tänne kotiini asti <3!
    Hehkut, olet KAUNIS!!!!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Voi kuinka kiva, että jaksat yhä lukea tarinoitani :) Kiitos myös kommentistasi, niistä tulee aina niin hyvä mieli, paistaa oikein läpi se Kaunis ja Ihana hymysi :)
      Pitkän tien olen totisesti tullut, ja vaikka mielelläni vaihtaisin sen varrelta monta kokemusta pois, siitä, että juuri Sinä osuit polkuni varrelle, olen vilpittömästi onnellinen <3
      Mukavia kesäpäiviä Sinulle Ihana Marika!

      Poista