sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kevätmatkalle! :)

Haaveenani on päästä kerran vuodessa kurkkaamaan jokin kaupunki tai paikka Euroopassa, tai miksei kauempanakin! Tänään varattiin äidin kanssa reissu pääsiäiseksi, mistä olen tosi innoissani!:)



Se, että parantuminen ja palkkatyö on taas mahdollistanut minulle matkustelun, on itselleni tärkeä juttu. Lontoon-reissuni viime keväänä olikin siksi ihana kruunu parantumiselleni ja palkinto ekasta lukuvuodesta. Monet hienoimmista kokemuksistani ovat reissuilta ja olen varma että myös matkustelu ympäri Eurooppaa on omalla kohdallani avartanut maailmankuvaani. Uskon, että monenlaiseen elämään kurkistaminen matkustelunkin kautta on vaikuttanut siihen, kuinka laajasti ja suvaitsevaisesti osaan suhtautua moniin asioihin, ihmisiin ja ajattelutapoihin.



 Nyt sain joulun jälkeen idean, että haluan päästä Wieniin. En ole koskaan käynyt Itävallassa, mutta olen lukemastani ja siellä vierailleelta ystävältäni ymmärtänyt, että Wienissä on paljon kaunista arkkitehtuuria, ja alkuperäistäkin tunnelmaa jäljellä. Lisäksi se tuntuu mukavan kokoiselta kaupungilta; näkemistä riittää, mutta kulkemaan pääsee kävellen. Se on minusta paras tapa saada kuva kaupungista ja sen sykkeestä.




Minusta kevät on parasta matkustusaikaa Euroopassa, koska kun täällä tuskaillaan loskan kanssa ja haaveillaan auringosta, on keskieuroopassakin usein kevät jo paljon  pidemmällä. Mitään heinäkuun helteitä en välttämättä kaupunkilomilla kaipaakaan, mutta on mukavaa, kun kaupungilla voi kulkea vapaasti ilman hirveitä toppauksia. Tuntuu vähän kuin saisi varaslähdön rakastamaani kevääseen! :)







Lähdetään äitin kanssa reissuun siis neljäksi päiväksi pääsiäisenä. Minun on nyt vaikea saada lomaa töistä ennen kesää, mutta pääsiäisenähän on sopivasti tarjolla ilmainen pitkä viikonloppu :) Vaikka pääsiäisenä riittää matkustelijoita Wieniin, löydettiin onneksi vielä hyvät lennot ja kiva hotelli kohtuulliseen hintaan. 

Wien onkin kiva matkakohde juuri pääsiäisenä, koska siellä on silloin useita kuuluisia pääsiäistorjea, ja kaikkihan tietävät, kuinka minä rakastan markkinatunnelmaa ja kädentöitä! :) Silti Wienissä on myös suuri osa esimerkiksi kaupoista ja muista paikoista myös pääsiäissunnuntaina auki.






Odotan lomalta ainakin kaipaamaani yhteistä aikaa äitin kanssa ja pidempää irtiottoa arjesta. Toivon nauttivani kevään fiilistelystä ja vanhojen rakennusten ja mukulakivien tuomasta rauhoittavasta, idyllisestä tunnelmaa. Tietysti haluan myös istuskella ihanissa katukahvioissa ja herkutella hyvissä ravintoloissa ja katsastaa paikallista muotia. Odotan, että pääsen kurkistamaan yhden uuden kaupungin tunnelmaan ja pieniltä osin kaupungin ihmisten elämään ja katukuvaan. Olen varma, että matka tuo monia tärkeitä kokemuksia, joita on mukava muistella vuosienkin päästä.






Jos olet käynyt Wienissä, niin kommentoihan vinkkejä, mitä Wienissä kannattaisi nähdä ja kokea!



Nyt kohti uutta viikkoa ja haaveilemaan!
Ihanaa kevätauringonvärittämää viikkoa kaikille!
<3: Ida

PS. Fiilistelykuvat Wienistä ja lomasta jälleen pixbay.com

4 kommenttia: