sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Brunssilla

Meille treffikumppanini kanssa on tullut tavaksi käydä ulkona syömässä pari kertaa viikossa, yleensä päivällistä tai lauantai-iltaisin. Tänään päätimme kuitenkin aamupäivästä kokeilla erästä keskustan tunnetuimmista brunsseista, nimittäin sunnuntaibrumssia Ekbergin kahviossa.

Ekbergin tilat ovat melko pienet ja pöydät tiiviisti, mutta taustamelu ei häirinnyt kuin hetken ja tunnelma oli oikeastaan aika idyllinen näin perinteisessä kahviossa. Tykkäsin Ekbergin vanhoista korituoleista ja pienistä terassipöydistä.

Brunssin tarjoilypöytä ei ollut mikään pitkä pitopöytä, vaan sellainen pieni kotipöytätyylinen kattaus. Monenlaisia herkkuja oli kuitenkin tarjolla, ja pelkkien kurkkusiivujen lisäksi myös useita erilaisia kasvislisukkeita.

Olin ajatellut panostavani puuron sijaan muihin juttuihin, sitä kun saa joka päivä kotonakin, mutta en kuitenkaan voinut vastustaa oikeaa riisipuroa vadelmahillolla <3 Siitä sitten jatkoin suolaisiin herkkuihin kera lohen, juustojen ja leikkeleiden.Parasta antia Ekbergillä olivat kuitenkin sen oman leipomon jälkkärileivonnaiset. Tarjolla oli juusto- ja suklaamoussekakkua. Itsestä parhaalta maistui perinteinen, pehmeä voisilmäpulla. Milloinkohan sellaistakin perinneherkkua on tullut nautittua viimeksi?Nautiskelimme brunssista rauhassa semmoiset kaksi tuntia, ja lähdimme sulattelemaan seuraaviksi meren rantaan Koffin puiston ja Ullanlinnan kautta. Arvatkaa, tapasimme ihastuttavan joutsenpariskunnan! :)Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille,
<3: Ida

3 kommenttia: