sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kolme arkiruokasuosikkiani :) (Reseptejä)

Mukavaa sunnuntaita taas Murut! :) Onko teillä muilla tapana tehdä alkuviikon ruoat valmiiksi jääkaappiin näin sunnuntaisin? Tässä muutama oma tämän hetkinen lempparini! :) Nehän tunnetusti vaihtelevat suunnilleen viikottain ;)...

Kaksi ensimmäistä ovat oivia purkitettavia ruokia lounaseväiksi töihin tai uudelleen lämmitettäväksi arki-iltana. Keitto ja laatikko melkein paranevat uudelleen lämmitettäessä, eli niitä voi hyvällä omalla tunnolla valmistaa kerralla isommankin satsin. Viimeinen maistuu parhaalta tuoreena, mutta valmistuu muutamassa minuutissa vaikkapa sunnuntain dinneriksi tai sellaisena iltana kun kotona ei mystisesti olekaan mitään ruokaa! :) 

Simppeli lohi-juuresvuoka

Tarvitset:
Kilon verran perunoita tai bataattia
Puoli kiloa porkkanoita
pari isoa sipulia (tai sipulirouhetta)
Lohta (noin puolikas eli yksi iso filee)
2dl ruoka kermaa, n 4 dl (kasvis)maitoa
tilliä, sitruunamehua, suolaa, pippuria


Tee näin:
Viipaloi tai suikaloi perunat, porkkanat ja sipulit. Poista lohifileestä nahka ja suikaloi. Laita kaikki kauniista sekaisin isoon uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Sekoita ruokakerma, maito ja mausteet. Kaada vuokaan.
Paista 200 asteessa tunnin verran.

Makoisa kanakeitto

Tarvitset: 
Broilerin maustamattomia fileepihvejä (tai suikaleita) 
perunoita
paprika
muutama iso porkkana
sipuli
1/2-1 rasia tuorejuustoa valitsemasi makuisena (esim yrtti/paprika tai chili)
chiliä/paprikajauhetta/ currya, halutessasi ripaus suolaa ja pippuria

Tee näin

Pilko perunat, porkkanat, sipulit. Keitä perunat ja porkkanat puolikypsiksi (mausta halutessasi keitinvesi ripauksella suolaa). Paista pannulla boriskupihvit kypsiksi ja mausta hyvin. Lisää keittoon paprikat ja sipulit. Keitä hetki. Pilko broiskut ja lisää ne tuorejuuston kanssa kattilaan. Älä enää keitä, mutta sekoittele niin että juusto sulaa joukkoon. Lisää vielä mausteita tarvittaessa.

Vihreä pikapasta

Tarvitset:
Pakaste parsakaalia
papupastaa (joko olet testannut?) tai tavallista
vihreää pestoa



Tee näin:

Tee näin: Keitä parsakaalit al dente. Siirrä parsakaalit sivuun ja keitä pasta. Kaada keitinvesi pois, ja sekoita pastan joukkoon kattilassa pesto ja parskalaalit. Ripottele päälle juustoraastetta tai raejuustoa ja nauti, naam! :)

Ihanaa sunnuntaita, ja toimivaa arkea!!<3
Ida 

Ps. Nyt saa toivoa, elikkäs pistäkäähän kommenttiboxiin oma postaustoiveenne! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti