sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulunvalmistelu on alkanut :)

Muistatte kai, kuinka jo marraskuun alussa alkoi joulukuumeeni ja lupasin kirjoitella teille siitä, kuinka joulunodotukseni etenee? Nyt kerronkin teille niistä muutamista pikkuisista joulujutuista, joista olen toistaiseksi saanut iloa.




  



Minulla on jo monena vuonna ollut joulukalenterin mukana Minna Immosen kalenteri, tällä kertaa valitsin sellaisen hellyttävällä joulupukkikuvituksella. Myös papalle lähti meiltä siskon kanssa pieni korttikalenteri.


 Kun ne ihanat valkoiset hanget sitten lähtivät yhtä nopeasti kuin olivat tulleetkin, halusin luoda kotiin joulutunnelmaa valojen avulla. Minä kun en tuosta pimeydestä tykkää yhtään! Minulla on ollut monta vuotta Iittalan tuikkukuppeja muutamassa erivärissä. Pidän niitä ikkunalaudalla yleensä lähestulkoon ympäri vuoden, mutta vain näin joulunalla yleensä sytytän niihin tuikut. Uutena juttuna ostin kädentaito yms -messuilta ikkunaani köynnöksen vaaleanharmaita paperinaruista valmistettuja pallovaloja. Jotenkin ne sopivat mielestäni tosi hyvin!

Minulle joulukorttien askartelu itse on jouluvalmisteluista ehkäpä se kaikkein tärkein. Tämän vuoden joulukortit tein sen ristiin rastiin -tekniikalla, joka oli minulle uusi tuttavuus. Pohjalle liimailtiin useita erikokoisia ristin mallisia tarroja, joista muodostui pohjakuvan mukaan joulupalloja ja lumihiutaleita. Mielestäni niistä tuli aika kauniita! Vielä on tosin se postitus-osoiterumba edessä, heh! ;)




Muistatte myös varmaan, kuinka jo lähestulkoon kuukausi  sitten haaveilin jo pipareiden leipomisesta. No, jokunen viikko kului, ja järjestimme päiväkodin kanssa toisen opettajan ja hoitajan kanssa koko päiväkodin lähesstulkoon sadalle lapselle piparipajan talomme kahvihuoneessa. Lapset tulivat vuorotellen muutama kerrallaan tonttulakit päässä leipomaan pipareita koko aamupäivän ajan ja kiikutimme niitä sitten keittiön uuniin yläkertaan paistumaan. No, meni sen aamupäivän aikan vähäksi aikaa pipari-innostukseni ;DMutta hauskaa oli varmaan kaikilla, ja sehän on pääasia!

Eilen olin siskon kanssa ennen yökyläilyreissua hoitelemassa vuoden ekoja jouluostoksia -sopivasti black fridayn jatkoruuhkissa ;) Ja tänään vietettiin sitten ensimmäistä adventtia perhepikkujoulujen (ynnä muiden juhlien) merkeissä molempien pappojen kanssa. :) Ja se jouluradio! <3




Jokos siellä on aloitettu joulunvalmistelu?
<3: Ida


8 kommenttia:

  1. Joulukorttien askartelu on yksi joulun kivoimmista jutuista! :) Joulukoristelujen aloittaminen kutkuttaa kovasti, mutta en vielä yhtään tiedä minkälaisia koristeita haluaisin! Eilenä vielä tuli vaihdettua olohuoneen järjestystä järkevämmäksi, joten kauhea sisustusvimma riivaa pään sisällä :D Pitää tänään yrittää etsiä Pinterestistä ispiraatiota, jos huomena sitten lähtisi kaupoille koristeita metsästämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienillä jutuilla ympärillään voi kyllä niin paljon vaikuttaa tunnelmaan ja omaan mieleen! Itsekin laitoin juuri eilen jouluvalot ikkunoihin, ja ihana fiilis tuli :)
      Ihanaa joulunodotusta! :)

      Poista
  2. Minullekin pläjähti päähän, että jessus, pitää alkaa korttishow, ennen pahempaa ryysistä! Mutta joulua ei oikein voi aloittaa laittelemaan liian aikaisin. :D Ihania puuhia teillä ja ehdit VIELÄ vaikka mitä ennen h-hetkeä. Pitää vielä loppukaneettina sanoa, että IHANAT VERHOT!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! <3 Itsekin tässä juuri aloittelen kortteja ja kuoria kirjoittelemaan ;)

      Poista
  3. Joululahjaostostelua, kortit tehty ja koristeet laitettu esille. Myös joulu radiota tulee kuunneltua. Tietenkin myös töissä omat valmistelunsa. Ihanaa joulun odotusta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kyllä niin kaunista ja jouluista! <3
      Ihanaa joulunodotusta, piparitalkoita odotellen1 ;)

      Poista
  4. helpoksi menee jouluvalmistelut kun lahjoja emme osta ja vanhemmat hoitaa kuusenhankkimisen. koristeita en ole jaksanut kotiin laittaa muuta kun yksi tonttu ja ovikranssi. -Minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta jokainenhan saa odottaa ja viettää joulua juuri niin kuin itse haluaa :) Omannäköistäsi, mukavaa joulunodotusta Sinulle1 <3

      Poista