lauantai 20. elokuuta 2016

Muistoja Itä-Suomesta, osa2

Olavin linnan vierailun ja torin lounasmuikkujen jälkeen jatkoimme matkaamme Imatralle. Olimme varanneet Imatran valitonhotellista yön lauantai-illaksi, koska silloin Imatran koskeen laskettiin vedet, ja halusimme nähdä koskinäytöksen.




Ennen Imatralle saapumista pysähdyimme juuri avatussa Saimi Hoyerin hotellissa kahveilla. Punkaharjun maisemat olivat terassilta vaikuttavat ja sisustus lämmin.





Imatran koskenlasku oli varmasti yksi reissumme kohokohdista. Vesi tuli voimalla ja täytti koko kivikkoisen maan. Siellä täällä näkyi pieniä sateenkaaria veden kuohuessa ja virratessa eteenpäin valtavalla voimalla. Me katsoimme sitä kosken yläpuolella olevalta sillalta, uskaliaimmat laskivat vaijerilla kosken yli.










Imatran valtionkohtelli sijaitsi aivan kosken rannalla, ja niin huoneestamme oli upeat näkymät ja ympärillä upea kävelymaasto pienine näköalapaikkoineen koskelle. Hotellissa oli ravintola, jossa nautimme upean illallisen. Alkupalaksi talon leipää ja etanoita, pääruoaksi kuhaa torvisienikastikkeessa ja perunapaistoksia ja jälkiruokasi talon omaa jogurttijäätelöä, kyllä kelpasi!









 


Viimeinen pysähdyspaikkamme oli Lappeenranta. Siellä parasta oli linna-alue, joka oli kuin pieni vanhanaikainen kylä mukulakivikatuineen. Alueella oli paljon pieni putiikkeja ja joitakin käsityöliikkeitä, joista löysin pieniä tuliaisia. Alue oli harjanteenlaella, ja sieltä oli upeat maisemat katsella järvelle.

 




Kävimme Lappeenrannassa myös kahdella torilla. Keskustorilla oli perinteinen sunnuntaikirppis, josta löysin vähän vielä puuttuvia kesävaatteita. Rannantuntumassa oli kauppatori marjamyyjineen ja metrilakuineen, sekä pieniä torikahvioita. Rannassa odotti monta hienoa venettä.





Imatralta lähdimme ajelemaan kotiinpäin, ja pysähdyimme vain pikapitsoilla Rossossa matkanvarrella.  Aurinko, upeita järvimaisemia, hyvää ruokaa ja rakkaimmat ihmiset. Olipa ollut hieno reissu, mutta kyllä oli kiva taas palata kotiinkin! :)




<3: Ida

Ps. Kurkkaa myös reissukertomuksen eka osa!

3 kommenttia:

  1. Kauniit naiset reissussa viimeisessä kuvassa. Olipa upeita kuvia ja mukava seurata matkaanne kesä-Suomessa. Nyt kelpaa syksyä odotella paljon hyviä muistoja pääkopassa ja muistikortilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja keräillä uusia ihani muistoja! Nautinnollista syksyä ja mukavia hetkiä! <3

      Poista