lauantai 26. joulukuuta 2015

JOULU 2015

Yleensä minulla riittää aina aatttoon asti kaikenlaista puuhaa jouluvalmisteluiden vuorossa, mutta nyt kun kerrankin olin töissä, olin saanut kaikki lahjat paketoitua, koristelut ja siivoukset hoidettua ja ruoat ja leipomukset pakkaseen hyvissä ajoin. Niinpä kun aatonaattona tulin illalla töistä, sytytin vain valot omaan pieneen kuuseeni ja jouluasetelmaani ja rauhoituin nauttimaan edesssä olevasta joulusta.

Joulu on meillä ollut perinteisesti perhejuhla, mutta oli Ihanaa, että tänä vuonna saimme ensi kertaa mukaan myös pappani ja sisareni avomiehen. Yhteinen joulunviettomme alkoi aaton joulupuurolla joulurauhan julistuksen jälkeen. Perheemme uusin tulokas siskoni avomies pääsi heti lausumaan joulurunonsa löydettyään riispuurosta mantelin. Taso vastasi kuitenkin totuttua ja naurua riitti onneksi tänäkin vuonna.



Olin valkannut jouluromaanikseni kirjastosta kauniin ja romanttisen aikuisten sadun, josta oli nyt oikein kunnolla aikaa nauttia. Samalla herkuttelimme isän Belgiasta tuiomia suklaakonvehteja.

Ennen kirkkoon lähtöä istuuuimme vielä joulukahveille kera Fannyn leipomien torttujen ja pipareiden. Kirkkomatkalla paistoi aurirnko ja vain lumi puuttui. Kirkossa pappi soitti itse niin taidokkaasti viulua, että maa on niin kaunis oli ehkä kauniimpi kuin koskaan.





Kirkosta tultuamme kokoonnuimme varsinaiselle jouluaterialle. Pikkuisen ylpeä olin siitä, että tuntien projektin jälkeen olin saanut perunalaatikon imeltymään. Sen lisäksi olin tehnyt porkkanalaatikkoa ja leiponut karjalanpiirakoita, ja äiti oli tehnyt suunnilleen kaiken muun itsegraavatuista kaloista lihapataan ja kinkunpaistoon ja erilaisiin lisukkeisiin ja salaatteihin. Ihan kahta tuntia emme syöneet, mutta melkein!






Jouluruoan jälkeen maltoimme vielä pelata erän korttia ennen kuin kolme joulutonttua tulivat käymään ja jakamaan terkkuja pukilta. Vähän liian kiltti ope olin tänä vuonna ollut, joten täytyy skarpata ensivuonna, että ehdin syödä joulusuklaat ennen juhannusta... Lähimmiltä sain niitä kaikkein Ihanimpia lahjoja: tarpeellista kosmetiikkaa ja kotijuttuja ja kauniita koruja.,,, Ja sitten vielä vähän lisää herkuja! Äiti oli neulonut meille kaikille paksut lapinlapaset, ja omani olivat tietysti pinkit. Vaikka jokainen konvehtirasia oliskin yhtä tärkeä, se tämän joulun "lempileluni" oli kyllä uusi rakkauteni vaaleanpunainen Bamixi.







Joulupäivänä kuuluu sitten vain olla ja hipsiä pyjamassa tai olovaatteissa, syödä suklaata ja lepäillä, nauttia omasta ja läheistensä seurasta, ja siitä, että kerrankin ei ole kiire mihinkään -ja leikkiä sillä uudella lelulla. Yhtä kivalta kuin lapsena tuntui herätä uusien lahjojen vierestä aamulla, pistää pipari suuhun ja tutkailla, mitä kaikkea pukki oli tuonut, pelailla yhdessä korttia ja hauskaa kuulapeliä (vaikka olinkin siinä tosi surkea), kuunnella joulumusiikkia ja selailla lehtiä.  Ulkona kävin vain sen verran, että sain punaiset posket ja hymyn huulille. Sen jälkeen minä halusin myös ehdottomasti käydä joulusaunassa.




Vaikka tällainen rauha sopi kaiken syksyn säpinän jälkeen minulle paremmin kuin hyvin, oli myös hienoa olla ensi kertaa pitkiin aikoihin jakamassa myös lasten joulua. Olin siis aattoon asti töissä ja välipäiviksi menen myös. Kukaan aikuinen ei elä joulua yhtä täysillä kuin neljävuotias, vaikka olisi miten monenkilon kinkkku tahansa ja vaikka koti olisi koristeltu jo miten aikaisin lokakuussa tahansa. Lapsi tavoittaa jouluntaian.



Tässä joulussa hienointa oli ehkä se, että pääsin sen jakamaan niin monien läheisten ja tärkeiden ihmisten kanssa: laajentuneen perheeni, lasten ja pikkujoulujen muodossa myös Ystävieni. Mutta täytyy sanoa, että tuntui kyllä tosi hyvältä myös palata Tapanina  omaan kotiin ja ajatella, että nyt olisi myös aikaa olla ihan omissa oloissaan ja nauttia omalla tavallani.

Kirjastosta lainasin ennen joulua pinon hömppäromaaneja ja vanhemmiltani ihania romanttisia leffoja, ja suklaatakin riittää varmaan uuteen vuoteen asti. Ehkpä pistäydyn vielä alennusmyynneissä ja ainakin tapaan Ystäviäni ennen kuin menen taas töihin muutamaksi päiväksi ennen seuraavia lomapäiviä.



Toivottavasti teilläkin on ollut rentouttava joulu, nyt toivottelen rauhallisia välipäiviä!

<3: Ida

6 kommenttia:

  1. Upeaa, että sinullakin on ollut taiantäyteinen ja rentouttava joulu! Suloisia kuvia, ihailen aina teidän kaunista kattaustanne. Olet todella sievä tonttutyttö Ida. Nyt sitten vain lahjasuklaita tuhoamaan ja vuodenvaihtumista odottelemaan. ;) Täälläkin on ollut mahtava joulu, paras vuosiin! Vaikka sää nyt oli mitä oli, mutta verhot kiinni ja kynttilät palamaan, niin johan siitäkin selvittiin. ;)
    Ihanaa väliviikkoa Ida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell1 En epäile ollenkaan, etteikö joulusi olisi ollut paras vuosiin, ja se on ihan Mahtavaa! Jotenkin minulla on sellainen tunne, että ensi vuodestakin voi hyvin tulla meile molemmille sellainen... Sitä kohti siis hymyssä suin, Ihana! :)

      Poista
  2. Rauhallisia - pikkuväen tahdittamia - välipäiviä sinnekin, sekä räiskyvää vuodenvaihdetta/Upeaa Uutta Vuotta 2016! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Andrea, toivottavasti välipäivät ovat sujuneet siellä yhtä leppoisasti kuin täälläkib :) Toivotan Sinulle mukavaa vuoden vaihdetta ja rohkeutta tarttua uuden vuoden uusiin mahdollisuuksiin! <3

      Poista
  3. Kiva oli lukea joulusta ja katsella aaton tunnelmallisia kuvia :). Ihanaa myös että esimerkiksi joulut säilyvät täällä muistoina kuvien ja tekstin muodossa, joihin voi palata myöhemmin.
    Nähdään kohta !! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, joitakin tekstejä täältä on tosi kiva selailla myös jälkeenpäin hyviä hetkiä muistellen :)
      Leppoisaa arkeen paluuta ja kiitos vielä Superreissusta! ;) <3

      Poista