lauantai 13. joulukuuta 2014

Äidin synttäriyllätys

Perjantaina marraskuun lopulla vietti äitini syntymäpäiviään. Varsinaisena juhlapäivänä emme arkikiireiltä siskoni  kanssa päässet muutoin kuin postin ja puhelin välityksellä äitiä valitettavasti onnittelemaan. Seuraavalle lauantaina olimme kuitenkin yhdessä Fannyn ja isäni kanssa järkänneet äidille varsinaisen ylläripäivän!

Alkuperäisenä suunnitelmanamme oli viedä äitii elokuviin, mutta kun äitini mieleinen leffa ei enää pyröinytkään elokuvateattereissa, piti ottaa toinen suunnitelma käyttöön. Ja varsin toimivalta tuntui sekin.

Äidlle emme olleet hiiskuneet päivän ohjelmasta mitään, ilmoittaneet vain tapaavamme rautatieasemalla launataina klo 13. Kaikenlasita hän oli toki isältä koittanut urkkia, mutta salaisuus säilyi loppuun saakka!

Rautatieasemalla tavattuamme veimme äitimme ensin kierrokselle Ateneumin taidemuseoon. Siellä oli menossa Sibelius-aiheinen näyttely, jonka minusta voisi vaikka jokainen suomalainen käydä katsomassa! Onhan Sibelius niin merkittävä osa suomalaisuutta ja niin kulttuurista, kuin ihan poliittistakin, historiaamme. Esillä oli Sibeliusta inspiroineita ja hänen inspiroimia taideteoksia, muun muassa Pekka Haloselta.

Ateneumin-kierroksen jälkeen suunnistimme kohti Stockmannia. Stockan jouluikkuna on vain joka vuosi nähtävä!

Aikamme ikkunaa ihailtuame siirryimme Stockmannin jouluosastolle. Sieltä vain voisi aina joka vuosi ostaa vaikka koko kaupan tyhjäksi! Esillä oli toinen tositaan suloisimpia koriseita jääkarhuista vaaleanpunaisiin muffineihin ja kimalteleviin peruoihin, sekä tietysti varmasti kymmeniä erilaisia joulupalloja ja lukuisia kynttilöitä.

Itselleni tarttui tuolta kierrokselta mukaan Ihastuttava ballerina-enkeli ikioman kotini hyllyn päälle. Sydämeni kerta kaikkiaan suli tuon suloisuuden edessä! Herkkupuolelta ostin vielä joulukahvia pähkinällä ja kanelilla maustettuna, että pääseen jo joulun tunnelmaan ja saan kotiini sen Ihanan joulun tuoksun!



Tuolla kierroksella vieräthtikin tovi, ja tuon jälkeen suuntasimmekin kohti ruokapaikkaa, joka oli äitille yllätys sekin. Olimme varanneet pöydän siskoni suosittelemasta La Famigliasta. Ravintola on italialaistyyppinen ja sijaitsee sopivasti Stockmannia vastapäätä. Tarjolla on herkullisia liha-, kala-, ja pastaruokia sekä tietysti meheviä pitsoja.

Itse päädyin, kuten niin kovin usein ravintolassa, pihviin, ja onnistuipa sen kanssa vielä saada herkullinen perunasosekin. Alkupaloiksi otimme yhteiseksi jaettavaksi tapaslautasen, jossa oli mozzarella-juustoa, oliiveja, sinisimpukoita, pieniä mustekaloja ja kahta erilaista leikkelettä. Kaikenlaisten eksoottisten äyriäisten ystävänä etenkin nuo mustekalat tekivät minuun vaikutuksen!



Ravintolassa annoimme myös äidille pienen materilistisen lahjamme sen lisäksi, että olimme tämän ylläripäivän kustantaneet ja järjestäneet. Paketista äidille paljastui smoothiekirja, jossa oli suomalaisista raaka-aineista erilaisia reseptejä ja ideoita pirtelöiden, mehujen ja smoothieiden valmsitamiseen, kun äitini on nyt niistä niin kovin innostunut. Lisäksi olin aamulla lieponut äidille runsaalla kaardemummalla maustettuja kotipullia iltapäiväkahvin kaverina nautittavaksi.

Vaikka mitään ihmeellisempiä juhlia emme olleet äidille järjestäneet, ainakin päivä tuntui kokonaisuudessaan olevan äidille varsin mieleinen. Minsutakin oli oikein mukavaa kokoontua taas koko perheen kesken, ja ennen kaikkea nähdä hymy äidin huulilla.

Niinpä halusin tällekin aiheelle oman tekstin omistaa, musitutkseksi siitä, ettei pieneen onnen hetkeen ja lähimmäisen ilahduttamiseen aina tarvita niin Suurta ja Mullistavaa. Vain pieni ajatus ja vaivannäkö, ja samalla sitä voi ilahduttaa myös itseään.



<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Varmasti ihana yllätys äidillesi!
    Tuollaiset yhdessä olemiset ovat niitä parhaimpia lahjoja aina vanhemmille, niistä jää ainaiset muistot joita voi sitten aina myöhemmin palata muistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Pinja! :) Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että usein parasta, mitä voi toiselle antaa on yhteinen aika, ja samalla se on sitä parasta itsellekin. Ja nuo mainitsemasi muistot -ne vain paranevat vanhetessaan.
      Paljon hyviä hetkiä läheistesi seurassa Sinullekin, Ihana Pinja!

      Poista
  2. Olitte kyllä niin hemmottelevan "kokopäivä-hoidon" äidillenne/vaimolle järkänneet, että sitähän melkein voisi uskoa hänen täyttäneen peräti pyöreitä... (ei, en odota vastausta tuohon). Harva äiti taitaa saada noin komean kestityksen synttäripäivänään! :) Mikä taas on omiaan kertomaan perheenne harvinaislaatuisen tiiviistä yhteenkuuluvuuden ja rakkauden dynamiikasta. <3

    Tuo Stocka&joulu -kombinaatio on kyllä ihan oma lukunsa... Jos ei muuten ole joulufiilistä onnistunut itselleen kehittämään, niin viimeistään tepasteltuaan Stockan Argos-hallissa se joulun tunnelma on väkipakollakin vyörynyt ylitse. Ja Stockan jouluikkunahan on ihan klassikko (jo ikänsäkin puolesta). Tosin se ei joka vuosi ole ollut ihan yhtä vakuuttava... Mutta, joo, Suuri Tavaratalo on kyllä kautta aikain panostanut kiitettävällä huolella joulun tunnelman luomiseen. Ja varsinkin näinä aikoina, kun firma painii aikamoisessa syöksykierteessä, on se kyllä hatunnoston paikka.

    Jaa-a, se on sitten jo kolmas adventtisunnuntai. Jokos Ida-neito laskeskelee öitä h-hetkeen?... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Itse asiassa äitini ei edes täyttänyt pyöreitä vuosia. Mutta eikö se olekin niin, että mikä tahansa syntymäpäivä, tai oikeastaan mikä tahansa arkinenkin sellainen on juuri se paras aika ja hyvä tilaisuus ilahduttaa läheistä?
      Ja h-hetkeen, siihen on kohta enää viikko! Muistahan olla kiltti itsellesi, koska tontut kurkkivat jo! ;)

      Poista
  3. Ihanaa, että järjestitte äidille tuollaisen yllätyksen. Hän varmasti arvosti sitä ja nautti siitä yhtälailla, kuin muukin perhe. Tuon päivän hän muistaa vielä pitkään. <3
    Kaunista kolmatta adventtia Ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulleki Ihana Nell! Kyllä läheisten kanssa vietetyt hetket ovat niitä Elämän ihan kaikista parhaita.
      Oikein mukavaa joulun odotusta Sinullekin! Toivon, että osaat nauttia siitä kaikesta huolimatta. Muista, että "sanoma joulun on uusi mahdollisuus".

      Poista
  4. Ihana yhteinen iltapäivä :-). Toi enkelikoriste on niin söpö! Kiitos tämän päiväisestä jouluostos seurasta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin se on minustakin! :)
      Kiitos itsellesi joulushoppailuseurasta! Oli tosi kiva iltapäivä. :)
      Mukavia joulun valmistelu -puuhia sinne! <3

      Poista
  5. Hei Ida!

    Ihanan päivän olitte järjestäneet perheenne äidille! Näinhän sen aina pitäisi mennä että muut järjestävät ne synttärijuhlat eikä päivänsankari itse!
    Tuli hyvä mieli teille kaikille ja myös meille lukijoille kun saimme ottaa osaa päiväänne tällä tavalla! Teillä on ihana perhe!

    Halataan kun kohta tavataan! Silti lämmin halaus tätäkin kautta! <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos kommentistasi!
      Niinhän se on, että joskus on kiva niitä juhlia itsekin järkkäillä, mutta toisinaan itse sankari on kyllä ansainnut sen, että saa vain olla ja nauttia. :)
      Ja voi että, kun odotan sitä, että pääsen sinua taas oikeasti halaamaan.... Onneksi ei tarvitse odottaa kauaa! <3

      Poista