perjantai 25. syyskuuta 2015

Arkisia päivällisiä, osa2

Aikaa onkin jo edellisistä ateriakuvista vierähtänyt tovi, mutta nyt saatte taas hetken kuolalta arkisten annoksieni perään! Tässäpä siis muutama kuva jälleen tavallisista päivällisistäni, joita olen kotona nauttinut. Toivon, että kuvat antavat teille ideoita ja inspiraatiota keittiöön!


Tässäpä yksi lemppariaterioistani kaikessa yksinkertaisuudessaan! Jauhelihapöperö. Jauheliha  on edullinen arkiruoka, josta saa oikein maustettuna vieläpä oikein herkullista. Kun sekaan heittää vielä makaronia ja vihanneksia, on ateriakokonaisuus valmis! No, minun tapauksessani se kaipaa rinnalleen tietyti viielä keon raejuustoa ;)


Savustettu lohi on todellinen arjen pelastaja -taivaallisen makuista ja vähintäänkin yhtä terveellistä! Valmistaminen ei vie kauaa, ja jos et jaksa riisejä keitellä, voit nauttia lohta vaikkapa leivän päällä. Itse olen kokeillut sitä erilaisin lisukkein, ja tässä on parsakaalia. Tuore ruohosipuli kruunaa annoksen.


Hernekeitto kuuluu niihin ruokiin, joita ainakaan minä en jaksa itse alkaa väsäämään. Kaupasta sitä saa edullisesti tölkissä, ja ihan hyvin maistuu niinkin. Itselleni ei pelkkä keitto yleensä riitä lämpimäksi ruoaksi, mutta onneksi pakkasesta löytyi vielä yksi piirakka ja lisäksi otin vielä ruisleivän maksamakkaralevitteellä. Raejuusto toi mukavasti ekstraproteiinia annokseen!


Lapsena tykkäsin eniten käydä kiinalaisissa ravintoloissa, ja siellä herkkuani oli kaiken friteeratun lisäksi hapanimeläkana. Eräänä päivänä tuota suolaisen ja makean liiton täydellistä herkkua rupesi taas tekemään mieli -ja niinpä otin Hellapoliisin luottokirjan käteen ja kehitin hapanimeläkanasta oman versioni jääkapin sisältöä hetken tutkittuani. Sen verran tuli tätä herkkua nautittua, että riisikin jäi piiloon kastikeröykkiön alle :D




Vaikka olenkin melkoinen (jauhe)lihan ja kalan ystävä, pidän yleensä viikossa pari kasvisruokapäivääkin. Kasvispihvit kermaviilikastikkeella, sekä tietysti raejuustolla ovat tällöin luotovalintani. Nämä pihvit on valmistettu tyylillä pakkasesta uuniin, sillä hyvän (ja mielellään myös vähän ravintoarvoja sisältävien) kasvispihvien resepti on minulla vielä hakusessa.... Löytyisikö sellainen Sinulta?

Ilosia hetkiä keittiöön,
<3: Ida

14 kommenttia:

  1. monipuolista ja värikästä. onko nuo annokset sellaisia joita itse syöt? kala-ateriasta puuttuu hiilihydraatit vai oliko tuo riisiä vai raejuustoa? -minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa minnie :) Kyllä olen ihan omia annoksiani kuvaillut, enkä suinkaan naapurinsedän tai -koiran ;D
      On tärkeää, että saa ravinnosta riittävästi proteiinia, rasvaa ja hiilihydraattja. Niitä kaikkia tarvitaan, ja mieluiten jokaisella aterialla. Kokonaisuus on kuitenkin se mikä ratkaisee. Ja siksi en nipotakaan turhaan, jos oikeassa suhteessa ei näitä jokaisella aterialla tulisikaan. Tämän postauksen yhdessä ateriassa ei ole varsinaista hiiihydraattilisuketta (parsakaalia ja kasviksia tosin). Se ei maailmaani kaatanut, ja hiilihydraatitkin tuli täyteen välipalaleipien ja pian päivällistä seuraavan ison puuroannokseni muodossa.
      Kokonaisuudesssaan tiedän saavani kaikkia mainitsemiani -myös hiilihydraatteja riittävästi. Joskus on kuitenkin virkistävää valmistaa kasvisisäke esimerkiksi kalalle tai nauttia pelkkä ruokaisa kana- tai juusto salaatti -ja toisinaan puputtaa pelkkiä piirakoita tai lettuja hillolla tai iso kasa uusia perunoita margariinin kanssa. Siis syödä ruokaa hiilihydraattien, rasvojen ja protskujen sijaan.
      Rentoja ruokahetkiä ja mukavia syyspäiviä toivotellen! :)

      Poista
  2. Sydänystävälliset kasvispihvit olehyvä:
    1 dl tummaa tai vaaleaa soijarouhetta turvotettuna vedessä
    1 dl kuumaa vettä
    1 raastettu porkkana
    pala raastettua palsternakkaa tai lanttua
    1 raastettu sipuli
    1 rkl rypsiöljyä
    2 rkl soijajauhoja tai kikhernejauhoa
    1 rkl perunajauhoja
    ½ tl timjamia
    ½ tl oreganoa
    ripaus suolaa
    halutessa voi lisätä munan jos haluaa mehukkaampia pihvejä
    paistetaan pannulla tai uunissa 15min 200astetta
    minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvänkuuloisesta reseptivinkistä minnie! :)

      Poista
  3. Sä syöt varsin hyviä ruokia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin pyrin tekemään. On jotenkin kivempaa syödä hyviä ruokia kuin pahoja ;)

      Poista
  4. Upeaa, miten olet saanut avattua makumaailmaasi monen vuoden ankaran kitukuurin jälkeen. Ja ruonalaitto on myös harrastus josta saa palkinnon joka kerta. ;) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä -juuri itsekin mietin, että kun vielä muutama vuosi sitten koostuivat päivälliseni muutamasta turvaruoasta, kokeilen nyt joka viikko uutta ja kiellettyjä ruokia ei oikeasti enää ole. :)
      Ruoanlaitto on oikeasti tosi palkitseva harrastus, joka alkaa jo menun suunnittelusta... Ja mikä parasta, kun pääsee vielä itse nauttimaan tuotoksista! ;)
      Ihanaa alkavaa syksyistä viikkoa! <3

      Poista
  5. Hei Ida! Olen joskus aiemmin lukenut postauksiasi ja muistelen, että olet harras kristitty. Olisiko mahdollista, että joku kerta kertoisit uskon merkityksestä arjessasi ja siitä, miten se tukee sinua elämässäsi.
    Kiitos hyvin elämänmyönteisestä blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kysyyksestäsi ja ihanasta palautteestasi! :)
      En voi kutsua itseäni hartaaksi kristityksi, vaikka olenkin ollut mukana seurakunnan toiminnassa vapaaehtoistyön muodossa. Silti usko on minulle tärkeä voimavara ja luottamus Jumalaan vahva. Se oli YKSI niistä tekijöistä, jotka tukivat minua toipumisporsessissani. Lisää siitä voit lukea tästä postauksesta http://idaelina.blogspot.fi/2013/05/usko-korvaamaton-voimavarani.html
      Ja kyllä, uskoni on yhä yksi voimavaroistani (joita onneksi on jo aika paljon), vaikka sairaus alkaa onneksi olla takanapäin. Monelta osin uskon merkitys on säilynyt: se tuo minulle turvaa, toivoa ja auttaa näkemään hyvää niin itsessäni kuin muissa.
      Toki voin joskus kirjoittaa aiheesta vielä lisääkin muuttuneen elämäntilanteeni myötä, jos se kiinnostaa! :)

      Poista
  6. Hei Ida!

    Namnam, hyvältä näyttää! Milloin pidetään kokkaustreffit?

    Lämmin halaus täältä ruudun tältä puolelta <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Katarina! Järjestetään ehdottomasti joku päivä ne kokkautreffitkin! :)
      Halauksia niin monta kuin syliin mahtuu <3<3

      Poista
  7. Herkullisen näköisiä ja hyvä esimerkki siitä, ettei aina tarvitse hikoilla tuntikausia hellan ääressä ja silti ateria voi olla monipuolinen ja maistuva! Voisitko laittaa ton kanan reseptin? Mun omia "pikaherkkuja" on sekoittaa kanaa, keitettyä parsakaalia, makaronia ja raejuustoa -niin hyvää ja helppoa :)

    Syötkö muuten töissä talon ruokaa vai eväitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jen, kiva kun kommentoit! :)
      Ei, hyvän ja monipuolisen ruoan ei todellakaan tarvitse olla monimutkaista, aikaavievää tai kallista. Tykkään kokkailusta ja etenkin hyvästä ruoasta, mutta kun huolehdin useamman ihmisen evästyksestä, ei minulla ole töiden jälkeen mahollisuutta käyttää siihen loputtomasti aikaa. Enkä haluakaan, onhan Elämässä niin paljon muutakin. Tältä pohjalta ovat muokkautuneet nämä arkireseptit, joita täällä blogissanikin jakelen.
      Ihan varmasti on tulossa myös tuon hapanimeläkanan resepti, kuten muutama muukin broiskuresepti! :) Kiitos myös omasta kanareseptistäsi! Parsakaalin tilalla voi varmasti käyttää myös mutia (pakaste)vihanneksia, itse olen nyt ihastunut herne-maissi-porkkana-sekoitukseen :) Miten tykkäät maustaa kana?
      Meillä kaikki aikuiset pvk-ryhmässä syövät omia eväitä, ja ruoka on tilattu lapsille valmiiksi, mutta toki kun välipalaherkkuja tai muuta jää yli, saavat aikuisetkin niitä maistella :)

      Poista