keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Vaikeuksista tärkeimmän ymmärtämiseen

Edelliseen tekstiini sain kommentin, jossa ihmeteltiin sitä, onko elämäni todella yhtä prinsessaelämää, kun siitä niin positiivisesti täällä blogini puolella kerron. Näin ei tietystikään ole. Itse asiassa, vaikka kesääni onkin mahtunut aivan Ihanaa yhdessä oloa läheisteni kanssa, iloisia pieniä reissuja ja retkiä ja monta hymynhetkeä, joista olette saaneet (ja saatte) lukea myös täällä blogini puolella, oli tämä kesä samalla kuitenkin minulle myös vaikeaa, raskasta aikaa.

Kuten olenkin kirjoittanut, olin siis kesäkuun lopulla (toivottavasti) näkökykyni pelastaneessa silmäleikkauksessa, joka toi oman sävynsä, omat rajoituksensa ja ongelmansa kesääni. Itse leikkaus oli kipuineen ja riskeineen yksi traumaattisimmista kokemuksista, joita olen joutunut elämässäni tähän asti kokemaan, ja siitä selvisin vain (pää muovipussissa leikkauspöydällä maaten) rukoilemalla. Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen menivät minulla sohvalla täysin voimattomana ja pahoinvoivana siten, ettei voimia riittänyt edes suihkuun. Kun sitten oloni parani, kahlitisivat elämääni kuitenkin erilaiset rajoitukset liittyen esimerkiksi liikkumiseen, tiettyihin asentoihin, meikkaamiseen, autoiluun ja kastumiseen. Kaikkein raskainta oli kuitenkin kantaa se huoli ja pelko, joka minulla  oli oman näkökykyni menettämisestä, ja jota pahensivat erilaiset silmäoireet, jotka leikkausta seurasivat.

Mutta (nyt tulee taas se ärsyttävä positiivinen osuus). Lähes lempparisanontoihini nykyään kuuluu: ei niin pahaa, ettei jotakin hyvääkin. Ja, niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, pätee tuo lausahdus myös tähän asiaan, leikkaukseen ja etenkin toipumiseeni siitä. Sillä kaikessa kauheudessaan, vaikka en tätä kokemusta olisi ikinä polulleni valinnut, oli se samalla myös äärettömän opettavainen kokemus, ja olen siitä äärettömän onnellinen, että pystyn näin vähän jälkikäteen asian myös näin näkemään.

Jos anoreksia ja siitä toipuminen on nimittäin saanut minut nauttimaan Elämän pienistä onnen aiheista enemmän, vei tämä toipumisaikani sen vielä aivan uudelle tasolle. Kun astuin esimmäistä kertaa autoon ilman silmälappuja, nautin auton ikkunasta ohikiitävistä maisemista. Markkinoilla en tahtonut kääntää päätäni kirkkaansinisistä orkideoista vain koska kykenin ne näkemään. Kampaajan tuolissa istuessa pää pesupaikalla pitkän kotijakson jälkeen en kyennyt luopumaan hymyilemisestä. Ja saunassa istuminen oli lähes kuin seitsemäs taivas, kun se oli minulle taas mahdollista.

Eli näin minä nautin, jokaisen koettelemuksen jälkeen enemmän, aidosti koko sydämelläni, ärsyttävyyteen asti, Elämän pienistä ilon ja onnen aiheista. Ja se tekee Elämästäni aina ainakin pikkuruisen parempaa.

Toisaalta esimerkiksi liikunnasta täydellinen luopuminen pariksi kuukaudeksi sai minut kaipaamaan. Ei kaipaamaan kulutettuja kaloreita tai pakonomaisia hikiminuutteja, niistä huomasin päässeeni jo yli. Se sain minut kaipaamaan punaa poskillla, se sai minut kaipaamaan tiukkia pelejä sulkapallokentällä ja kutkuttavaa tunnettta vatsalihaksissa joogatunnin jälkeen. Toisaalta myös leikkauksen jälkeen toipumisruokani kasvissosekeitto sai minut kaipaamaan nakkeja, perunaa ja makaronilaatikkoa. Ennen kaikkea riippuvuus toisista ihmisistä sai minut kaipaamaan itsenäisyyttä, kykyä pitää huolta itse itsestäni ja vapautta.

Ja tämä kaipuu, se teki minulle vain hyvää. Se sai minut taas aidosti innostumaan, kun kaikki kaipaamani oli minulle taas mahdollista, ja pyrkimään kohti sitä, mikä ei aivan vielä ole ihan kokonaan mahdollista. Se sai minut nimittäin arvostamaan siis jälleen sitä, mitä minulla on ja huomaamaan, mitä Minä todella haluan.

Toisaalta pienten asioiden arvostamisen lisäksi opin jättämään ne pienet asiat myös pieniksi asioiksi. Jos aurinko ei paistakaan aamulla, ei se kaada maailmaani -niin paljon kuin valon säteiden pilkottaessa niistä ilahdunkin. Kun rikon astian, en enää soimaa itseäni loppupäivää, vaan olen iloinen siitä, että näen korjata sirpaleet lattialta, jotta suurempaa vahinkoa ei enää tapahdu. Ja kun Elämä sitten tarjosi vastoinkäymisiä, esimeriksi asunnon vuokrasopimuksen irtisanoutumisen mudossa, en enää mennyt tolaltani. Tiesin, että olin paljosta selvinnyt, ja selviäisin myös pienistä vastoinkäymisistä, ja vähän isommistakin.

Pienten asioiden lisäksi opin nimittäin myös jotakin Suurta. Opin erottamaan ne pienet asiat Suurista, ja pistämään ne oikeisiin lokeroihinsa. Mitä väliä on muutamalla menetetyllä tanssitunnilla, jos niistä luopuminen voi pelastaa näkökyvyn? Mikä merkitys on yhdellä huonovointisella kesällä, jos sitä voi seurata vuosia terveempää elämää?

Samalla, kun opin katsomaan asioita hieman suuremmassa mittakaavassa, opin, mikä Elämässäni on niin kerta kaikkisen hienoa, mikä siinä on kaikista tärkeintä. Ja se on rakkaat ihmiset ympärillä. Perheeni lisäksi pappani myötäeli voimakkaasti koko prosessin läpi kanssani, Ystävän tekstiviesti hänen luettuaan tilanteestani blogista tuntui aidolta Välittämiseltä ja siskon ehdotus piristyksestä leikkauksen jälkeen Rakkaudelta. Vanhempani tekivät kuitenkin jälleen Suurimman työn. He kuskasivat minua, hoitivat ja hoivasivat, ja ennen kaikkea tukivat ja välittivät. Ja jälleen muistin, kuinka Rakas minä läheisilleni olen. Ja se sai minut tuntemaan itseni Tärkeäksi. Tärkeäksi myös itselleni.
 
Ennen kaikkea läheisteni lisäksi opinkin arvostamaan itseäni. Olen saanut tässä elämässä jo niin monta muistutusta siitä, kuinka terveyttään arvostaa vasta, kun sen menettää. Ja vaikka tämä oli jälleen yksi osoitus Elämän yllätyksellsiyydestä, oikullisuudesta ja siitä, kuinka mitenkään emme voi vaikuttaa kaikkeen elämässämme ja terveydessämme, sai se minut haluamaan yhä palavammin tekemään kaikkeni sen eteen mihin voin vaikuttaa. Siis pitämään huolta itsestäni.

Kaikkein tärkein asia kuitenkin on, että pääsin jälleen yllättämään itseni, suorastaan lyömään ällikällä sen suhteen, kuinka äärimmäisen rohkea, vahva ja sopeutuvainen minä olenkaan. Ja se sai minut tuntemaan Ylpeyttä itsestäni. Sillä jos joku olisi minulle muutama vuosi sitten kertonut, mitä kaikkea tulisin tässä elämässä kokemaan, olisin yksiselitteisesti ja epäröimättä vastannut, etten siitä mitenkään selviäisi.

Mutta minä Selvisin. Kun sitten elokuussa järjestin juhlat syntymäpäivieni, mutta myös useamman sairauden selättämisen kunniaksi, tiesin, etten ollut vain yhtä kokemusta viisaampi juhlimaan. Tiesin: minä olen Selviytyjä.



<3: Ida

Ps. Huomatkaa hyvältä Ystävältä lahjaksi saamani koru! <3

22 kommenttia:

  1. Hei Ida!

    Olet todellakin Selviytyjä isolla S:llä! Myönteinen asenteesi elämään ja koettelemuksiisi on jotain josta moni voisi ottaa oppia, myöskin edelliseen blogiisi kirjoittanut anonyymi. On niin helppoa vaipua itsesääliin ja muuttua katkeraksi kun elämä potkii tai kun ei menekään niin kuin on suunnitellut. Osata muuttaa ajatukset positiivisiksi ja nähdä asioiden hyvä puoli negatiivisten sijaan on taitolaji itsessään ja sen sinä Ida osaat! Sanoi kuka anonyymi mitä tahansa on se minusta upea asia! Jatka vain samaan malliin!

    Kiva että tykkäät korusta! Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina! Olipa oikein sydäntä lämmittävä kommentti! Ehdottomasti yksi Ihanimmista, joita olen saanut! Samoin kuin oli tuo kertakaikkisen täydellinen korusi. Kiitos ja halaus, Selviytyjä! <3

      Poista
  2. Hienoa, että olet asennoitunut Elämään positiivisesti ja ihanaa, että olet läheinen perheesi kanssa ja sinulla on vertaistukea blogissasi. Mutta pakko kysyä myös, että etkö kaipaa elämääsi myös ikäistäsi seuraa? Seuraa sellaisistakin ihmisistä, joiden elämä ei pyöri sairauksien ympärillä? Oletko sairautesi takia menettänyt yhteyden muihin kuin perheeseesi/sukuusi? Haaveiletko koskaan pystyväsi parisuhteeseen tai perustamaan joskus oman perheen? Vai riittääkö elämä nykyisenlaisena sinulle? Eikä sillä, ettäkö siinä olisi mitään outoa, huonoa tai vähäteltävää. Jotenkin se vain hämmästyttää. -Viivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Viivi! Kiitos kommentistasi! Onpa mukavaa, kun on noin aktiivisia ja asioistani kiinnostuneita lukijoita!
      Tapaan niin vapaa-ajallani, kuin opiskelukurssejeni ja harastusteni myötä ihmisiä ja ystäviä useinkin. Ja enimmmäkseen teemme ja juttelemme ihan kaikesta muusta kuin sairaudesta, ja suurimman osan kanssa en edes tiedä heidän sairauksistaan (eivätkä hekään aina minun), eikä minua oikeastaan kiinnostakaan. Minulla on kaikenlaisia ja kaikenikäisiä ystäviä, ja minusta se on rikkaus, vaikka etenkin nuorempana kaveripiirini koostuikin eniten oman ikäisistäni kavereistani.
      Ja kieltämättä voin onnekseni todeta, että olen varsin tyytyävinen elämääni tällä hetkellä. Toki minulla on myös tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita, kuten meillä jokaisella kuuluukin olla.
      Tämä blogini ei kuitenkaan mikään valokopio elämästäni, eli elämässäni tapahtuu myös paljon sellaista, josta en täällä aina heti raportoi. Blogini on omanlaisensa tarina, ja se tarjoaa vain paloja elämästäni ja ajatuksistani.
      Toivon, että Sinunkin elämääsi kuuluu myös omia ystäviä, arjen pieniä iloja ja tulevaisuuden haaveita (meidän muiden elämän seuraamisen lisäksi)! Hyvää syksyn jatkoa! :)

      Poista
  3. Mua kiinnostais kans kuulla et ooksä koskaa ees seurustellu? Sust saa kuvan et oot tosi estyny ja seksuaalisuus on sulle vierasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sinullekin anonyymi ja kiitos mielenkiinnostasi!
      Esität ihan mielenkiintoisia kysymyksiä, ja kyllä olen seurustellut, mutta nämä asiat eivät taida kuulua tänne. Sillä kuten vastasinkin tuossa ylempänä, rajaan ja valitsen sitä, mitä blogissani kerron ja kirjoitan. Haluan suojella omaa ja läheisteni yksityisyyden suojaa, ja varmasti ymmärrät sen fiksun tuntuisena ihmisenä itsekin. Jos itse haluat avautua omasta seksuaalisuudestasi omalla nimellä ja naamallasi, niin siitä vaan, mutta minä vedän rajan tähän. Jos seksuaalisuuteen liittyvät asiat Sinua mietityttävät, löydät varmasti sillekin oikeat foorumit netistä, mutta minun blogini ei valitettavasti taida olla sellainen.
      Toivottavasti löydät etsimäsi! :) Hyvää syksyn jatkoa Sinullekin!

      Poista
  4. Niinhän se on, että asioita osaa valitettavan usein arvostaa vasta kun ne - toivon mukaan vain hetkellisesti - menettää. Ihan eri universumista oleva esimerkki, Sinun silmäleikkaukseen verrattuna, mutta jo sellainen simppeli vaiva kuin vaikkapa viikonpäivät tukossa oleva nuhanenä, ja se tunne kun tukkoisuus vihdoin hellittää ja pystyy taas hengittämään... Siinä sitä sitten kiitollisena muistaa taas hetken iloita kuinka ihanaa on kun vain pystyy hengittämään vapaasti. Niin paljon on asioita, jotka otamme itsestäänselvyyksinä ja joita emme osaa arvostaa ennen kuin ne menetämme. Ja eri kategorioista terveys on niitä ykkösasioita. Joku viisaampi on joskus sanonut, että ilman terveyttä ei ole mitään. Terveys - edes kohtalainen sellainen - on kyllä perusedellytys sille, että kaikesta muusta elämästäkin voi nauttia ja että sitä muuta elämää ylipäänsä on. (Unohtamatta tietenkään, että monen vaikeankin sairauden tai vamman kanssa voi oppia elämään täysipainoista elämää.) Ja, kuten kirjoitat, vaikeuksien kautta elämän pienemmät ja suuremmat vastoinkäymiset asettuvat myös oikeisiin mittasuhteisiinsa. Samalla sitä kasvaa ja kehittyy, ja oppii mitkä ovat loppupeleissä ne ihan omalle itselleen tärkeimmät asiat elämässä.

    Onnea, rohkeutta ja päättäväisyyttä oman sydämesi polkujen tutkailemiseen, luomiseen ja löytämiseen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea, jälleen todella viisaita sanoja Sinulta! :) Itsekin olen nuhanenäisenä todennut tuon aivan saman kuin Sinäkin! Ehkäpä nämä pienet ja vähän suuremmatkin elämän koettelumukset ja vastoinkäymiset juuri siksi ovatkin niin tärkeitä: ymmärtää arvostaa sitä, mitä on ja mikä on hyvin, ja toisaalta, mihin kannattaa pyrkiä. Edetään siis kohti niitä tärkeimpiä asioita, itseämme ja tätä hetkeä arvostaen! Halauksia <3

      Poista
  5. Ihana teksti Ida... Niin kun meille luennolla muutamia päiviä sitten eräs professori sanoi: On helppoa olla negatiivinen, ihmisen perusluonne suuntaa kielteisiin ja negatiivisiin ajatuksiin. Positiivisuutta joutuu kaivamaan toisinaan väkisinkin. Positiivisuus vaatii vaivaa ja työtä. Mutta se on siitä huolimatta arvokkaampaa. En osaa oikein edes sanoin kuvata helpotustani näkökykysi säilymisen osalta. TSEMPPIÄ myös näiden anonyymien kanssa, jotka esittävät ihan mielenkiintoisia kysymyksiä, mutta eivät aivan ymmärrä että kaikkea ei ehkä jaeta netissä. Ehkä itse saattaisin estää anonyymi kommentoinnin, jotta se nostaisi ihmisten kynnystä kommentoida sellaista mitä voisivat myös kasvotusten kysäistä. Nämä anonyymit kun tuntuvat vaan lisääntyvän kun heille antaa huomiota. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Fanny, olipa tosi hyvin sanottu! Ei se positiivisuus helppoa ole, mutta tekee kuitenkin elämästä ainakin vähän helpompaa :) Mikään mestari en voi tässäkään asiassa vannoa vielä olevani, mutta tällaista asennetta kohti pyrin. Myös Sinua oli esimerkiksi viime viikonloppuna Ihana nähdä, kun olit niin mukavan hymyileväinen ja aurinkoinen :) Pidetään siis positivista asennetta pystyssä ja hymy herkässä, Maikilta oppia ottaen, ja pääsemme vielä pitkälle! <3

      Poista
  6. Hei siellä!

    Täällä kirjoittelee Maria (blogini: pitkamatkaperille@blogspot.com). Googlasin 'parantuneiden s.häiriöisten blogeja' ja sinä tulla tupsahdit vastaan. Olen itse parantunut anorektikko ja nyt on aluilla projekti nimeltään: S-häiriöstä parantuneiden alastonkalenteri vuodelle 2015. ; )

    Meitä on mukana nyt 4 naista, kaikki parantuneita. Yksi meistä on valokuvaaja. Suunnitelmissa on löytää kasaan 11 parantunutta, joista jokainen saa poseerata 1 kuukauden kuvassa ja joulukuun kuvassa poseeraamme yhdessä koko porukka.

    Olisi valtavan hienoa saada sinutkin mukaan porukkaan ! Kuvauksia vasta mietitään, ja jokainen saa itse vaikuttaa siihen missä kuva otetaan ja millaisin rekvisiitoin. Kyseessä on siis puolialastonkuvat, joiden tarkoituksena on edistää tervettä naisihannetta ja tuoda esille 11 naista jotka ovat selvinneet s.häiriöstä ja ovat onnellisia terveissä kropissaan.

    Olisitko sinä yksi meistä ???

    :)

    Palaa asiaan piakkoin jos lähdet mukaan ! Kaikki muutkin tämän lukevat, kohderyhmään kuuluvat ottakaa ihmeessä yhteyttä =)

    Parhain terveisin,

    Maria
    vaniljaunelma@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maria! Lämmin Kiitos kutsusta! :) Palailen asiaan Sinulle sähköpostilla!

      Poista
  7. komppaan Katarinaa, että sinä todellakin olet selviytyjä. Niin paljon on elämä sinua ruoskinut, että on suorastaan suotavaa, että nautit pienistä arjen iloista. Minusta saat kirjoittaa blogiisi mitä haluat, onhan se sinun ajatuksenjuoksuasi. Positiivisuus vain kuuluu sinuun ja ei sellaisesta voi rankaista. Minusta ainakin on ihanaa lukea kaikesta mitä olet puuhaillut, olivatpa ne isoja tai pieniä asioita. Postaustesi lukeminen saa myös minut iloiselle mielelle ja muistelemaan mm. kesää ja kokeilemaan uusia asioita. Siksi blogiasi onkin niin ilo lukea, se auttaa jaksamaan arjen keskellä, olivatpa postaukset sitten negatiivisia tai positiivisia. Onneksi jälkimmäistä lajia on enemmän. ;)
    Toivotan oikein kaunista ja riemastuttavaa syksynjatkoa ihania kokemuksia! Halauksia Ida-Ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla Nell, että saat postauksistani jotakin noin hyvää itsellesi! :) Sinä kuulut nimittäin ehdottomasti niihin lukijoihin, joiden mielipiteillä minusta ja blogistani on merkitystä, ja jonka haluan niin lukijana kuin Ystävänänikin säilyttää. Parasta mahdollista syksyä Sinullekin Ihana Nell! <3

      Poista
  8. Voit hyvin ansaitusti kutsua itseäsi selviytyjäksi ja jos joskus unohdat sen hetkeksi niin onneksi sinulla on rannekoru muistuttamassa:)
    Itse en ikinä ole ajatellut että eläisit jotain prinsessaelämää, vaikka en sinua muuten tunnekaan! Kukaan joka on selvitynyt ja paranemassa anoreksiasta niin ei voi mitenkään elää prinsessaelämää!! Ne kaksi asiaa ei vaan oman käsitykseni mukaan mahdu samaan lauseeseen... Toisin on jos elää kuin "anoreksiaprinsessa", niin se on toinen asia. Mutta sitä kuvaa kukaan ei blogistasi voi saada..
    Ehkä nähä oudot kommentit henkilökohtaiseen elämääsi liittyen on juurikin osa sitä raadollista maailmaa, joka tuottaa meille erilaisia tunteita. Ja sinulla taitaa olla niiden tunteiden käsittelyyn jo enemmän työkaluja kuin syömättömyys, joka alkujen aluksi kaikilla sairailla on ratkaisu kaikkeen.

    Kiitos näistä ihanan "yltiöpositiivisista" kommenteista ja jatka omana itsenäsi ja rohkeasti kirjoita juuri niistä asioista joista haluat! Ja mitä noihin seurustelusuhteisiin tulee, niin en ymmärrä miksi se olisi jollain tavalla pakollista sinun iässäsi...?! Itse olin aivan terve sinun isässäsi eikä minulla mitään haaremia siltikään ollu, koska en sellaista kaivannut... Nyt tosin vuosia myöhemmin olen sairastunut , mutta jos kovaa vauhtia paranemassa ja olen onnellisesti kihloissa :) ei siis ollu sairauden takia, etten juonut joka vkoloppu tai haalinut poikia ympärilleni, vaan ihan oma valinta :) joten tuskin sinullakaan on tarvetta puolustella tai selitella muille ihmissuhteitasi, koska ihmisethän valitsevat oman tien mitä kulkevat!:)

    Sinun tiesi on ollut hieno ja olet luonut siitä hyvin vahvan ja turvallisen tämän kesän kokemuksien seurauksena, joten jatka matkaasi kohti tähtiä :):)!

    Toivottavasti syksysi on kuitenkin hieman helpompi...

    -N :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso Kiitos N Ihanasta kommentistasi! Se sai minut jotenkin tosi hyvälle mielelle, niin omastani kuin Sinunkin puolestasi. :) Juuri tuollaisten kommenttien takia en halua ainakaan vielä poistaa anonyymikommentointia: nämä ovat niin paljon tärkeämpiä kuin satunnaiset ihmettelijät.
      Juuri tuosta mielestäni toipumisessa onkin kyse: oman polkunsa löytämisestä. Ja olen todella luottavainen sen suhteen, että me molemmat, sekä Sinä että minä olemme sitä pikkuhiljaa löytämässä. Ja siitä voimme olla Onnellisia ja Ylpeitä (Isoilla alkukirjaimilla).
      Kaikkea hyvää Sinunkin syksyysi N, ja mukavaa, että jaksat seurata blogiani! :)

      Poista
  9. Hei!
    Minäkin nautin näistä positiivisista ja elämänmyönteisistä kirjoituksistasi :-). OLEN HURJAN ILOINEN PUOLESTASI! En aina osaa mitään ihmeellisempää kommentoida, mutta silti tuntuu mukavalta edes jotain pientä tänne välillä laittaa. Luen aina uusimmat postauksesi ja olen iloinen, että olet päässyt näin pitkälle ja varmasti juurikin tuon positiivisen ja valoisan asenteesi vuoksi. Olen iloinen, että vielä voin näin anonyyminä Sinulle terveisiä lähettää :-).
    Lämmin halaus ja terveiset perheellesi!!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sinä aina niin Ihanan positiivinen Marika! Tiedätkö, juuri Sinä olet näinen Ihanine kommentteinesi se suurin syy, miksi anonyymikommentointimahdollisuutta en halua poistaa. Oikein aurinkoista ja hyvää syksyä Sinulle ja perheellesi! :)

      Poista
  10. Hei Ida!

    Minulle tuli jotenkin mieleen, kun luin pari viimeisintä postaustasi, että ihan kuin sinua nyt koeteltaisiin ihan toden teolla. Ja siinä mielessä, että olet jo niin paljon kokenut kovia, riutunut ensin syömishäiriön kanssa, sitten tulevat nämä kaikki muut terveydelliset ongelmat ja läheisen menetys ja sitten perässä seuraavat kommentoijat, jotka kysymyksillään kaivelevat henkilökohtaista elämääsi.

    Tahtosin vain rohkaista Sinua Ida jatkossakin nostamaan leuan ylöspäin ja ottamaan vahvoja askelia polullasi. Kun teet asiassa kuin asiassa, kuten sydämesi sanoo, olet oikealla tiellä. Ja anonyymit kommentoijat voisivat sitten alkaa esittää kysymyksiä ihan avoimesti. Mitä vielä voisin sanoa seurustelusta yms. Onko siihen mitään varsinaista oikeaa aikaa, tapaa tai ikää. Itse olen ollut lähes kymmenen vuotta parisuhteessa, naimisissa ja olen onnellinen vaikka arki aina koetteleekin monin tavoin. En kuitenkaan aina voinut edes kuvitella nykyistä tilannetta. Mieheni joutuu myös kestämään ja kärsimään paljon, koska kamppailen yhä jossain määrin syömishäiriön kanssa, joka on jatkunut jo yli 15 vuotta. Minullekin parisuhteeni lisäksi ovat tärkeitä muut läheiset ihmiset ja välillä arvostan omaakin rauhaa. Mikä siis on se oikea tapa elää, ei sellaista taida olla.

    Paljon Tsemppiä Sinulle ida tulevissa haasteissasi ja ilon aurinko kulkekoon aina mukanasi!

    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna! Olipa taas oikeasti mukava kuulla Sinustakin! Kiitos siis Ihanasta rohkaisustasi!
      Jos puhutaan koettelemuksista, on niitä toki myös kuulunut elämääni viime aikoina, mutta näitä anonyymikommentteja en oikeastaan edes laske niihin. Ne ovat niin mitättömiä elämän muiden tärkeämpien asioiden ja näiden Ihanien kommenttien rinnalla, kuten Sinunkin kommenttisi oli.
      Se vain hämmästyttää, kun olen tietoisesti jättänyt täältä blogistani pois tiettyjä henkilökohtaisia asioita, ja yksi niistä on seurustelukuvioni, miten se sitten voi niin paljon aiheuttaa keskustelua?
      Joka tapauksessa Suuri Kiitos Sinulle Hanna rohkaisustasi! Tuolla samalla Ihanalla asenteella kun jaksat kannustaa itseäsikin, niin mikä tahansa on mahdollista! Muista, että koskaan ei ole myöhäistä parantua, koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa sitä ensimmäistä askelta, ja koskaan ei toipuminen ole mahdototonta. Muuten minä en nyt olisi tässä.
      Iso Tsemppihalaus Sinulle Hanna! :)

      Poista
  11. Ihana ihana superselviytyjätär Ida❤️

    Vaikeasta neurologisesta keskushermostosairaudesta ja sen aiheuttamasta jatkuvasta neuropaattisesta hermosärystä ja invaliditeetistä johtuen en valitettavsti juuri koskaan pysty näpyttelemään kommentteja. Tarvitsen siihen aina avustajan ja silloin en enää " pysty" kirjoittamaan aivan sitä mitä sydän sanoo.

    Nyt vaan on aivan pakko kirjoitaa ( ihan sam mitä lääkäri sanoo tästä kivun provosinnista😉), vastauksesi kahden anonyymin kysymyksiin ovat aivan LOISTAVAT!! En ole kenkään nähnyt noin asiallisesti ( pientä sarkasmia rivien väliin kätkien) vastaan!! Etenkin tuo seksuaalisuuskommentti oli aivan hykerryttävän hauska❤️

    Parhainta syksyä sinulle Ida! Taistellaan anoreksiamörön kiusauksia vastaan ja nautitaan elämän arkisista iloista ka rakkaista lähimmäismmistämme❤️ Riippumatta siitä minkä ikäisiä ( tai mitä seksuaalista suuntautumista) he ovat😉

    Nata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nata! Muistan Sinut hyvinkin, ja olen välillä miettinytkin, mitä Sinulle mahtaa kuulua. Ja tiedätkö, vaikka arvostankin jokaista saamaani kommenttia, oli tämä Sinun aivan erityisen tärkeä, koskettava. Olen todella otettu, liikuttunut siitä, että halusit nähdä niin paljon vaivaa, että kommentoit minulle, vaikka se ei Sinulta käykään yhtä helposti kuin meiltä muilta. Iso, lämmin Kiitos Sinulle siitä!
      Ja vaikka en missään tapauksessa haluakaan kannustaa Sinua kipuasi provosoimaan, olisin onnellinen, jos silloin tällöin, kun Sinulle sopii, tulisit vaikka kertomaan omista kuulumisistasi, vaikka avustajan välityksellä.
      Tiedätkö Nata, olet todella hieno, vahva ihminen. Älä unohda sitä koskaan. Ja tuollaiselle ihmiselle ei Mörkö voi muuta kuin hävitä katkerasti. Tarinasi on selviytymistarina, monellakin tapaa, siitä olen varma.
      Toivon Sinulle koko sydämestäni kaikkea hyvää. Mieleeni tulivat nyt erään postikortin sanat: " Sinä selviät elämäsi kaikista vaiheista, pidä kiinni onnesi aiheista. "
      Voimia ja valoa, paljon niitä onnellisia hetkiä syksyysi Ihana Nata. <3

      Poista