perjantai 31. lokakuuta 2014

Lokakuun huippuja

Näin kuukauden vaihtuessa toiseksi (apua, jo marraskuu!), on taas kiva hieman muistella, mitä menneenä kuukautena tulikaan puuhailtua ja koettua. Näin tallentuu myös muistot kaikista niistä kuukauden parhaista hetkistä, jotka siellä mielen sopukoissa haluaakin säilyttää. Niinpä päätin taas jakaa kanssanne kuukauteni kohokohtia, nyt siis kyseessä lokakuu, olkaapat hyvät!

Kuukauden vaihteessa kävimme hyvän Ystäväni kanssa kirppiskierroksella jäähallilla. Kesällä sain oikein harrastuksen tästä kirppiksillä kiertelystä, ja etenkin Hietsussa tuli vierailtua kerran jos toisenkin. Onneksi tuosta mukavasta harrastuksesta, ja etenkään pääasiasta eli Ystävän seurasta, ei tarvitse ainakaan kokonaan luopua näin syksylläkään!

Lokakuussa pääsin taas pienen sairastumisesta johtuvan tauon jälkeen myös luottokampaajani käsittellyyn! Ja kyllä täytyy sanoa, että ne hetket tutulla ja turvallisella, aina yhtä pirteällä ja hymyilevällä kampaajalla ovat kyllä niin Parhaita rentoutumiskeinoa! Kampaamoreissulla hiuksiini saatiin taas astetta kylmempi vaaleasävy, jota olen nyt sitten hoitanut aktiivisesti hopeahoitoaineella, ja täytyy kyllä sanoa, että väri tuntuu tosi omalta. Oikein odotan sitä, että hiukseni alkavat harmaantua, ja saan piiiiitkät ja paksut helmenharmaat hiukset (ainakin näin voi toivoa)!

Tuttuun tapaan tuli tietysti myös Hulluilla Päivillä pistäydyttyä äitin ja siskon kanssa. Tämä on minulle jostain syystä ihan sellainen must-juttu, jota ei vain voi jättää välistä! Parhaimmillaan olemmekin vierailleet äitini kanssa kyseisessä massatapahtumassa jokaikinen päivä! Tällä kertaa taisin hulluilta päiviltä selvitä melkein voittajana, mutta sen sijaan muuten tarttui matkaan omaan asuntooni muun muassa ihana pinkki kattokruunu-valaisin!



Syksyn pimentyessä koin myös täydellinen hullaantumisen joogaan. Kyseinen rentouttava liikuntamuotohan on kuulunut harrastuksiini nyt jo melkein vuoden, ja aina se on tuntunut mukavalta, mutta vasta nyt koen todella päässeeni siihen sisälle. Nuo puolitoista tuntia ovat ehdottomasti viikoni rentouttavimmat, ja pikkuhiljaa olen saanut huomata, että joitakin tuloksiakin esimerkiksi liikkuvuuden suhteen on alkanut tapahtua. Kyseinen harrastus jakaa aika paljon meilipiteitä, ja sitä on vaikea selittää, vaan se pitää itse kokea. Mutta sen voin sanoa, että jooga todella on oma juttuni!

Lokakuussa alkoi myös valokuvauskurssi työväenopistolla. Itsehän en järkkärillä yhtään kuvaa ollut napsassut ennen kurssille menoa, mutta jo heti ekoilla tunneilla tuli niin paljon asiaa sekä kuvan taiteellisesta puolesta että kameran käytöstäkin, että meinasi ihan pää mennä pyörälle, mutta takuuvarmasti heräsi myös se tuttu innostus uuden oppimiseen ja kokeilemiseen!

Parhaan Ystävän vierailu Helsingissä ja yhteinen tapaaminen pitkästä aikaa kuuluu myös ehdottomasti kuukauteni kohokohtiin. Teimme myös yhdessä jotakin, mitä ei tulekaan ihan joka päivä tehtyä, eli olimme galleria-kierroksella Helsingin keskustan tuntumassa turistibussilla, kaatosateessa. Kaikki teokset eivät ehkä ihan avautuneet, mutta hauskaa oli ja mukavia muistoja jäi, kuten Parhaan Ystäväni seurassa aina.

On myös tuntunut mukavalta huomata, kuinka opiskelukuntoni ja keskittymiskykyni ovat alkaneet pikkuhiljaa parantua, ja päätttyöni edistynyt siinä sivussa. Myös aiheeni on tuntunut niin omalta ja mielenkiintoiselta, että vaikka niitä tuskan hikipisaroitakin on ajoittain vuodatettu, on mukana ollut myös aitoa kiinnostusta ja innostuksen kipinää. Olen käynyt tutkielmaani varten haastattelemassa lastentarhanopettajia Helsingin päiväkodeissa, ja nuo vierailut ovat samalla nostaneet kaipuuta alaa ja työtä kohtaan uudelleen taas pintaan, ja mikäs sen parempaa nyt kun päättöharjoittelu odottaa ja valmistuminenkin alkaa näyttää vihdoin realistiselta!

Lokakuussa järjestettiin muutamatkin mielenkiintoiset messut Helsingin messukeskuksessa. i love me-messut jäivät tänä(kin) vuonna kohdaltani välsitä -en vain yksinkertaisesti ehtinyt. Mutta sen sijaan kirja&musiikki -messuilla tuli piipahdettua. Näin innokkaana tulevana lastentarhanopettajan olin mutuaman euron lasten kuvakirjoista ihan haltioissani, ja samoin muutama lehtikin tarttui matkaan. Ruokapuolelta löytyi sieltäkin messutarjouksena monen monta purkkia suokkari iltapalaani skyr-rahkaa eri mauissa.



Vanhempieni kotiutuessa kuun loppupuolella onnistuneelta Rooman-reissulta, odotti minua jälleen pussukallinen ihania tuliaisia! Tuliaispussista löytyi meikkejen ja söpön magneetin lisäksi nämä kuvassa näkyvät tekonahkatakkipitsikoristein ja timantein sädehtivä neule, eivätkö olekin upeat?

Se Paras ja Isoin juttu on kuitenkin tainnut olla omaan kotiini muuttaminen, mistä olenkin kirjoittanut jo aikaisemmin. Tähän hetkeen tiivistyi hyvin se kaikkien näiden vuosien aikana saavutettu, kaikki se työ, joka vihdoin on konkretisoitunut tähän pinkkisävytteiseen ja pienin kauniiden yksityiskohtieni kotikoloon. Paikkaan, jossa minä saan olla minä, paikkaan, jossa minä pidän itse huolta itsestäni.

Itse muutto ei kyllä ollut ihan niin miellyttävä juttu, mutta sekin sujui hyvin Parhaassa seurassa (kiitos Fanny ja Tomi!) ja sen avulla, kuinka huomasi, kuinka pikkuhiljaa koti alkoi rakentua asunnon täyttyessä omista huonekaluista ja tavaroista. Ja mikäs sen parempi päätös olisi ollut rankalle muuttopäivälle kuin kunnon pihvi lapsuuden lemppariravintolassa omilla kotikulmilla!

Ja eipä aikaakaan kulunut muutosta, kun sain jo Rakkaan siskoni vierailulle. Suunnitteilla oli jos minkälaista askartelusessiota ja elokuvia, mutta lopulta aika kului niin vilkkaan keskustelun merkeissä, että eihän siinä juuri muuta ehtinyt! Ja se, omassa kodissani Rakkaan siskon kanssa juttelu ihan kaikesta maan ja taivaan välillä, siskoksina ihan kuin joskus ennenkin, se taisi sittenkin olla se tämän kuukauden ykköshetki! Kiitos Fanny!




<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Ihania tällaiset kokoomapostaukset tietyltä ajanjaksolta! Olen iloinen siitä, kuinka teksteistäsi huomaa sen, miten elämännälkäsi ja jaksamisesi on lisääntynyt samoin kuin kiinnostuksesi uusiin asioihin. Ajatella, miten olet mennyt elämässä eteenpäin aimo harppauksin, kun sairastaessasi pahimmillaan, koko maailma vaikutti yhtä yhdentekevältä ja mikään ei innostanut, saatika, että olisit mitään jaksanut.
    Nyt jo yhden kuukauden ajalla on niin paljon ihanaa ja uutta, että ei meinaa perässä pysyä. :D
    Vaatteet ovat todella upeita, kuten kantajansakin, ja hyvä, ettet ihan hulluksi tullut hulluilla päivillä. Itselläni meinaa siellä aina seota nuppi, joten olenkin tapahtuman välttänyt. :P
    Paljon ihania hetkiä rakkaittesi seurassa ja uudessa kodissa sinulle ihana Ida! <3 Olet ajatuksissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nell! Ja kiitos, onpa mukava saada tuollaista palautetta, että postausaiheeni kiinnostavat.:) Itselleni nämä kuukauden puuhia ja kohokohtia kokoavat postaukset ovat myös jollakin tavalla mieleisiä ja tärkeitä, silloin saa jokin ajanjakso jälleen uutta merkitystä ja voi muistella niitä juuri kaikista kivoimpia juttuja, ja muistaa, miten paljon elämässä onkaan niitä hyviä asioita.
      Ja kyllä, kun voimat ja kunto kohenevat, tulee elämään kyllä niin paljon enemmän sisältöä, sisältöä, jota ei sanele sairaus. Ja tuolloin sitä jaksaakin paljon enemmän, jaksaa oikeasti eikä vain elä sairauden jaksamisen harhassa tai pakota itseään jaksamaan. Ja silloin siitä kaikesta osaa myös nauttia paljon enemmän, eivätkä päivän puuhat ja askareet ole pelkkiä suorituksia.
      Paljon mukavia hetkiä Sinunkin viikonloppuusi Ihana! <3

      Poista
  2. No onpas tosiaan lokakuuhusi mahtunut jos jonkinmoista pienempää ja suurempaa kivaa! :) Hemmottelua, hulluttelua, harrastelua... Jänskiä aikoja opiskelun saralla... Ja pisteenä i:n päällä muutto omaan kotiin. :)

    Täytyy taas hehkuttaa, että kyllä ovat kauniit nuo vaaleansävyiset, pitkät hiuksesi! Toivottavasti hopeahoitoaine tosiaan tekee tehtävänsä; näin pimeään vuodenaikaanhan tuppaa tukka niin helposti tummumaan...

    Tuosta joogasta. Ehkä se tosiaan vaatisi tuon melkein vuoden "sisäänajon" ennen kuin se ihan oikeasti alkaa tuntua omalta jutulta. Kuten olen kertonut, kävin yliopistoliikunnan joogakurssilla (joskus vuonna yks ja kaks) puolen vuoden verran. Vaan eipä silloin kyllä avautunut sitten lainkaan meikäläiselle tuon lajin salat! :D Ehkä se johtui jokseenkin unkeellisesta opettajasta (hänessä ei ollut mitään hehkua tai karismaa tai innostavaa) tai silkasta omasta taitamattomuudesta. Kerran meillä oli tosi inspiroiva sijainen, joka sai luotua hiukan jujua kehiin. Mutta ei, ei se joogakärpänen siltikään iskenyt.

    Vaan kylläpäs on kuvissa söpikset, säteilevät siskokset! Kivaa, että kuukauden ykköshetki huipentui parhaimpaan laatuaikaan rakkaimman siskon seurassa, parhaimmassa - omassa - kodissa! Siitä se uusi elämä alkaa! :)

    Nyt vaan karkein&kepposin kiitäen marraskuuhun; älä anna halloweenhaamujen viedä mennessään... ;) Halaus! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos taas Kaunotar siellä! :) Itsekin olen kyllä ollut hiuksiini kieltämättä ihan tyytyväinen, vaikka eivät ihan yhden väriset olekaan ;)
      Ja ehkäpä tuo jooga ei sitten välttämättä ole Sinun juttusi. Eikä sen pidäkään olla. Mutta jos joskus siltä tuntuu, ainahan voit kokeilla uusiksi, ja katsoa miltä tuntuu. Mutta sehän juuri tässä elämässä on niin hienoa, ettei kaikkien pidä tykätä samoista asioista. Pääasia on, että löytää ne omat juttunsa, jotka antavat itselle voimaa ja tuovat hyvää oloa.
      Siis paljon mukavia "omia juttuja" itseäsi kuunnellen toivotan Sinulle halejen kera! <3

      Poista
  3. Hei Ida!

    Minäkin olen iloinen että voimme myös näin syys- ja talviaikaan käydä yhdessä kirpparilla ja nauttia sekä toistemme seurasta että kaikista kivoista kirpparilöydöistä! Kovasti myös odotan saavani nähdä uuden kotisi!
    Mukava lokakuu sinulla on ollut kaikin puolin! Ja hiuksesi koko itsesi lisäksi näyttää NIIN hyvältä!

    Halataan kun tavataan <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Ystävä! Kiva kuulla, että ilo on ollut molemmin puolinen! :)
      Halataan ja tavataan taas onneksi pian! <3<3<3

      Poista
  4. Moikka! Paljon oot ehtinyt kaikkea kivaa puuhailla lokakuussa opiskelutöiden ohella. Myös mulle vierailut sun luona on ollut todellisena voimavarana arjen keskellä. Kyllä siellä sun ihanassa ja tunnelmallisessa kodissa viihtyy. Parasta on ollut seura ja kaikki ne keskustelut<3. Nähdään kohta!;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :) Kyllä sitä uskomattoman paljon tosiaan mahtuukin yhteen kuukauteen, kun sitä näin jälkikäteen summailee. Mutta ihan kaikkein parhaimpia ovat kyllä olleet yhteiset hetket Sinun kanssasi. Ihanaa, että tunne on ollut molemmin puolinen! <3

      Poista
  5. Moi!
    Voi Ida :-)!!
    t. marika

    VastaaPoista