perjantai 17. lokakuuta 2014

Reissupäiväkirjaa, osa 1

Syksy ja sen koleus alkavat nyt viimeistään olla täällä. Samoin onneksi myös sen väriloisto, kynttilät ja ehkäpä jo pieni aavistus joulustakin. Ja syksyn uudet tuulet puhaltavat ainakin täälläpäin.  Silti haluan kuitenkin jakaa vielä ainakin tämän yhden muiston kesästäni kanssanne. Tähän yhteen kesäni ehdottomista kohokohdista onkin ihana palata muistoissa ainakin minusta nyt, kun päivät ovat selvästi alkaneet viiletä ja illat pimentyä. Olkaapas hyvät, ja sen sijaan pahoittelut teille, joita kesän muistelu jo kyllästyttää!

Kirjoitinkin kevättalvella hemmottelumatkastamme Naantalin-kylpylään yhdessä perheeni kanssa. Heinäkuun alussa pohtiessamme kesäreissumme kohdetta, päädyimme eri vaihtoehtoina muun muassa Itä-Suomen ja Tallinnan-risteilyä pohdittuamme jälleen tuohon samaiseen Ihanaan kohteeseen. Naantali oli vielä paljon Ihanampi näin kesäiseen aikaan, reissumme mikäli mahdollista vielä onnistuneempi, ja tällä kertaa kun aikaa oli hieman enemmän ehdimme tutustua kylpylän hemmotteluhoitojen ja ravinotoloiden lisäksi myös iki-ihanaan kesäkaupunkiin Naantaliin ja Turkuunkin.

Tässä tekstissäni kerron tuosta reissustamme, siellä saamistani Ihanista makukokemumuksista, mukavista rentoutumisen hetkistä ja pienistä päiväretkistämme lähikaupunkeihin. Päiviä olimme reissussa kaiken kaikkiaan kolme, ja niinpä olen jakanut myös aihetta koskevat teksitini päivien mukaan kolmee osaan. Tervetuloa mukaan muistojenmatkalleni Naantaliin!




Ensimmäisenä reissupäivänämme suunnistimme auton kohti Naantalia aamupäivällä aamupuurot syötyämme ja laukut pakattuamme. Matkalla pysähdyimme kuitenkin vielä Muurlan lasin tehtaanmyymälässä. Ja voi kuinka olisin voinut ostaa sieltä jo vaikka mitä tuliaisa kotiin viemiseksi ennen kuin olimme edes perille itse Naantaliin päässeet! Näin muumifanina en nimittäin voinut kuin pyöritellä päätäni ja ihailla kaikenlaisia Ihania muumitavaroita ja muumikuvioituja emaliastioita, joita kauppa pullisteli vieläpä hyvin tarjouksin. Lopulta päädyin ostamaan omalle Pikku Myylleni Fanny-siskolleni Pikku Myy -patavahdin ja itselleni tarpeeseen tulevan Muumikuivoidun emalikattilan.





Muurlan tehtaanmyymälän yhteydessä oli myös viehättävä pieni kahvio, jossa sielläkin pistäydyimme juomassa kupposet kahvia ja teetä. Sitten jatkoimmekin matkaamme kohti määränpätäämme.

Naantaliin saavuimme siis alkuiltapäivästä. Ennen hotellille menoa pistäydyimme Naantalin kaupungissa syömässä. Jo etsiessämme ravintolaa en voinut olla huomaamatta, kuinka kerta kaikkiaan viihdyyttävä pieni keskapunkin Naantali todella oli upeine puisine kesähuviloineen, pienine putiikkeineen sekä tietysti toinen toistaan komeimpine veneineen, jotka koristivat rantaravintoloiden lisäksi upeaa rannikkoa. Kaikkialla oli todella siistiä ja kaunsita, ja tuntui aivan kuin olisi hypännnyt suoraan kuvakirjaan!



Valikoimmekin ravintolan aivan rannan tuntumasta, josta oli näkymä merelle.Itse päädyin hedelmäiseen kalkkunasalaattiin, johon makua ja mehevyyttä antoivat lihan ja kasviksien lisäksi erilaiset kesäiset hedelmät: vesimeloni, tuore ananas ja tummat viinirypäleet. Itse ihastuin erityisesti tuohon vesimelonin raikkauteen näin kuumana kesäpäivänä, ja päätin, että sitä on pakko saada kotiinkin!



Ennen kylpylälle lähtöä poikkesimme vielä pienessä ja kerta kaikkiaan viehättävässä Pikku Pariisi -secondhand shopissa. Tavara liikkessä oli laadukasta ja erittäin hyväkuntoista ja myyjä ystävällinen. Kuolattuani aikani pientä Guessin mustaa pikkulaukkua (jonka jätin kuitenkin hyllylle todettuani, ettei minulla sellaiselle nyt löytyisi tarvetta, vaikka kuinka yritin keksiä) löysin ihastuttavan valkoisen pitsiboleron.



Kylpylälle saavuttuamme ja huoneen katsastuamme oli minulle luvassa ihanaa hemmottelua manikyyrin muodossa. Otin kynsiin kovetetut geelilakkaukset, minä kun olen niin kyllästynyt lohkeaviin kynsilakkoihin ja jatkuvaan uudelleen lakkailuun, ja tuon geelilakkauksen pitäisi myös suojata kynsiäni, sillä teen paljon käsilläni ja joudun niitä jatkuvasti pesemään. Väriksi valikoin tällä kertaa melko neutraali mutta elegantti lohenpunainen, jollaista kuvittelin jaksavani katsoa noin suunnillleen seuraavan kuukauden.




Hoitoni jälkeen olimme alunperin suunnitelleen lähtevämme takaisin tutustumaann Naantalin kaupunkiin, mutta suunnitelmat muuttuivat lennossa, kuten lomalla kuuluukin, ja päätimmekin jäädä ihan vain renotutumaan loppuillaksi kylpylän puolelle. Tilasimme siis kylmät juomat ja jäätelöannokset terassille, ja nautimme niiden kanssa auringosta. Itse söin ensimmäsien pehmikseni moniin, moniin vuosiin. Ja tämä suklainen unelma maistui kerta kaikkiaan taivaalliselta tänä kesäisen aurinkosena päivänä.




Naantalin kattoterassille oli myös rakennettu mukavan kokoinen minigolf-rata, jossa pelailimme ilta-auringossa isäni kanssa. Kattoterassilta oli myös upeat maisemat hiekkarannalle. Pelin jälkeen auringon laskiessa mailleen palasimme hotellihuoneeseemme vaihtamaan hieman parempaa päälle illallista varten.






Illalliselle menimme kylpylähotellin ravintolaan, jossa itse päädyin kunnon naudanlihapihviin uusien perunoiden kera. Pihvi oli hyvin maustettu, ja maistui taas mitä mainioimmalta hieman pidemmän tauon jälkeen. Kaikkein parasta oli kuitenkin, että pystyin sen muitta mutkitta valitsemaan kevvyempien salaattivaihtoehtojen ohi tietämättä mitään ravintosisällöistä, sillä juuri kunnon pihviä minun sillä hetkellä teki mieli!




Syötyämme siirryimme hotellin baariin juomaan vielä iltadrinkit ja ottamaan isän kanssa erän biljardia. Laji ei ehkä ollut ihan minun, mutta ilta oli kaikesta huolimatta oikein mukava.




Ilta olikin niin renotuttava, että heti tuntui, kuin olisi ollut jo pidempäänkin matkoilla, ja hymyssä suin painoin pääni tynnyyn innokkaana odottaen, mitä seuraava reissupäivämme toisi tullessaan!

<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Naantali on kyllä kauneimmillaan kesällä ja kuvista välittyi lempeä kesäinen fiilis. Todellakaan nämä kesämuistelut eivät tylsistytä, päinvastoin, sitä alkaa itsekin suunnittelemaan reissua kyseiseen paikkaan ja pohdiskelemaan tulevaa kesää. ;) Paljon olitte saaneet jo yhteen päivään ahdettua toimintaa ja elämyksiä, ja innolla siis odotan seuraavia episodeja. ;)
    Ja upea daami olet pikkumustassasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Onpa mukava kuulla, että mielellänne muistelette kanssani vielä kesää.... Ja tosiaan, voihan siinä sitten jo alkaa odotella tulevaa ;)
      Ja siellä ruudun toisella puolella on myös upea daami, joka puhkeaa vielä kukkaan, kun saa oikean muotonsa tervettä punaa poskille sekä takaisin ylpeyden itsestään ja kehostaan!
      Sitä kohti, Ystävä! ;) <3

      Poista
  2. Siellähän se - Naantalissa - kuuluisa aurinko aina vaan jaksaa paistaa, joten mikäs sinne on matkatessa ihan sesonkiaikaankin... :) Mukavia, rentoja, valoisia kesähetkiä olet taas saanut tallennettua niin sydämeen kuin kameraan. Ja tosiaan, nyt jos milloin niitä on kiva kaivella esiin ja muistella. Varsinkin kun reilun viikon päästä siirrytään jo talviaikaan, ja illat pimenevät taas kertaheitolla... Ei muuta kuin kynttilöitä kehiin, villasukat jalkaan ja viltin alle piiloon! ;) Mukavaa viikonloppua Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostipa ihanalta nuo villasukat, kynttilät ja viltti! Kiitos tästä mielikuvasta, taidanpa tehdäkin juuri niin! :) <3 Ja talviaikaan siirtyminenkin on sikäli ihan mukavaa, että saa yhden lisätunnin ilmaiseksi... Mukavia syyspäiviä sinne ruudun toisellekin puolen sateen ropinaa viltin alta kuunnellen! <3

      Poista
  3. Moi ! Olenkin odottanut että pääsen lukemaan reissustanne! Kiva oli lukea ja ihanalta kuulosti. Naantalin kylpylä on kyllä pala luksusta. Ihana kaupunki muutenkin!:-) Syksyn pimeydessä(josta minä kyllä tykkään myös) tuntuu vielä jännemmältä lukea ja katsella kesän tunnelmia.. Ihanaa, että jouluun ei ole enää kauaa :-) Nähdään pian <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva, että innokkain lukijani innostui tästäkin ;) Ja täällä toinen, joka odottelee jo joulua... Odotellaan sitä yhdessä ja tehdään kaikkea kivaa, kuten olemme suunnitelleet! :) Nähdään siis pian! <3
      Ps. Kiitos vielä eilisestä avusta! :)

      Poista
  4. Moikka!
    Ihana lämmin kesä on vaihtumassa Ihanaan Pimeään (ja onneksi toistaiseksi lämpimään) syksyyn :-)! Oon ottanut ne ihanat tekemäsi villasukat taas esille kylmempiä kelejä varten :-).
    Ihania kuvia, Ihana Kaupunki, Ihana Sinä <3!
    t. marika
    ps. Porvoossa kävin jo innostamanasi..tosin nyt vasta syksyllä, mutta Kaunista siellä oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ihana Marika! Olipa mukavaa, kun tulit taas kommentoimaan! :) Kiva myös, että pidit Porvoosta, vaikka vanhakaupunki ehkä on parhaimmillaan kesäaikaan...
      Mukavia syyspäiviä pimeydestä huolimatta! Kerätään me vilukissat lämpöä viileneviin syysiltoihin villasukista, kynttilöistä ja etenkin mukavista kesämuistoista! <3

      Poista
  5. Hei Ida!
    Ihania muistoja, kauniita kuvia! Herkkuja, mukavaa seuraa, kaunis sää ja hyvä mieli, mikäs sen parempaa!

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos, juuri tuo kaikki mainitsemasi teki reissustani niin ikimuistoisen! Toivottavasti mekin pääsemme taas kerryttämään pian niitä yhteisiä muistoja! :) Lämpöinen Ystävänhalaus viileneviä syyspäiviäsi lämmittämään <3

      Poista