sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Reissupäiväkirjaa, osa 2

Kirjoittelinkin teille jo aikaisemmin kesäreissustamme Naantalin kylpylään. Nyt on tullut aika muistella toista reissupäiväämme, jonka ensimmäisen kylpylässä vietetyn päivän jälkeen vietimme Naantalin kaupunkiin tutustuen.

Aamulla herättyämme oli ennen kaupungille lähtöä kuitenkin heti hieman hemmottelua hotellin runsaan buffet-aamiaisen muodossa Tarjolla oli runsasti niin lämpimiä kuin kylmiäkin, makeita ja suolaisia herkkuja aina keitetyistä munista ja rapeista mysleistä tuoreisiin hedelmiin ja oman leipomon sämpylöihin ja croissantteihin hillolla. Itse tykkään syödä aamuisin jotakin suolaista, joten maistelin erilaisia leikkeleitä sekä söin vakkaripuuroni, jonka maustoin kanelilla, omenalohkoilla, marjoilla ja kuivatuilla hedelmillä. Ja pakkohan sitä pikkupullaakin oli vielä maistaa!





Aamutankkauksen jälkeen suunnistimme siis sitten kohti Naantalin keskustaa. Ihan ensimmäiseksi pistäydyimme torille. Kuulun ehdottomasti tori-ihmisiin, ja minusta pienten kaupunkien torit näin kesäisin ovat mitä viehättävimpiä, ja usein samalla kapungin sydämiä. Naantalin pieneltä torilta löytyi kauniita kukkia, pitsikäsitöitä, sekä tietysti tuoreita marjoja ja vihanneksia.





Torin tuntumassa piipahdimme äitini kanssa myös muutamssa viehättävässä pienessä sisustus- ja vaateliikkeessä, ja mietin, kinka sääli onkaan, että täällä Helsingissä ovat suuret ketjut usein syöneet paikan näiltä pieniltä yksityisiltä liikkeiltä.

Pitkin mukulakiviä kuljimme sitten kohti rantaa, nauttien Naantalin meitä hellivästä auringosta, ihastellen ympärillämme olevia toinen tositaan upeampia huviloita, pienen pieniä kujia ja iloisia, nauravaisia ihmisiä. Pienestä herkku- ja matkamuistopuodista löysin itselleni kotiinviemiseksi lemppareitani kiss kiss -karamelleja pienessä pussukassa.



Kauppojen osalta ehdoton ja odotetuin suosikkikohteemme oli kuitenkin tietysti Muumi-kauppa, jossa minun oli pakkko päästä käymään! Ja sieltä tarttuikin matkaani toinen toistaan Ihanimpia muumiaiheisia tavaroita, jollaisia juuri muka olin paitsi: muumimamma-nuolija leipomispuuhiin, mustavalkoinen rakkausmuumi-kuva oman asuntoni seinälle sekä työavaimiini pinkki remmi, jollainen jokaisella lastentarhanopettajalla vain on kerta kaikkiaan oltava.



Kun saavuimme rantaan, löysimme todella viehättävän kahvilan rannan tuntumasta, johon pysähdyimme nautimaan raikkaista ja viileistä juomista. Palvelu oli niin hyvää, paikan sijainti ihanteellinen ja ruokalistakin näytti niin herkulliselta, että päätimme vielä varata kyseistä paikasta pöydän ruokailuakin varten parin tunnin päähän.




Sitä ennen päätimme kuitenkin tehdä retken presidentin kesäasunnolle kultarantaan. Paikka oli näin kaikkien kukkien ollessa loistossaan kerta kaikkiaan upea, ja vaikka tunnin opastetulla kierroksella ehdimme nähdä siitä vain osan, pääsimme jo ihailemaan siellä olevia upeita maisemia Naantalin kaupuniin ja saimme käitysen siitä, kuinka valtavasta, ja myös valtavasti työtä vaativasta puutarhasta ja paikasta todella oli kyse.





Kierroksen jälkeen siirryimme sitten siis suoraan takaisin aikaisemmin löytämäämme ravintolaan. Itse tilasin marinoitua grillattua kanaa pottumuusin kanssa, ja se oli kerta kaikkiaan taivaallista. Maistelin myös äidiltä muun muassa jättirapuja, eivätkä olleet pettymys nekään. Jos siis joskus vierailette Naantalissa, voin lämpimästi suositella Ravintola Uusi Kiltaa.





Ravintolasta suunnistimme takaisin kylpylähotellille, eikä olisi voinut enää parempaa minua pitkän päivän helteessä käveltyäni odottaa kuin kunnon hemmotteleva ja hierova jalkahoito! Todella tunsin jällleen rentoutuvani, jaloissa alkoi taas veri kiertää, ja kynnet saivat pirteän punaisen värin!

Illalliseksi olimme varanneet pöydän kylpylän toisesta, buffet-ravintolasta, jossa olimme myös aamupalaa nauttineet. Alkuruoka pöytä kala- ja leikkelevalikoimineen ja tuoreine vihanneksineen oli erittäin maittava, eikä paha ollut myöskään jälleen valitsemani jättimäinen pihvi uusien perunoiden kera, mutta ehdoton kohokohta oli kuitenkin jälkiruokapöytä, josta valikoin suklaakakkua, keksejä ja tuoreista hedelmistä valmistettua raikasta hedelmäsalaattia kaveriksi.




Ennen nukkumaan menoa pääsimme vielä nauttimaan live-pianomusiikista, kun sellaista oli tarjolla hotellin baarissa, jossa nautimme vielä iltadrinkkejä. Mikä kerta kaikkiaan Ihastuttava tapa päättää pitkä, mutta Ihana päivä!



<3: Ida

8 kommenttia:

  1. Kylläpä ehditte paljon kokea yhden ainoan päivän aikana! Naantali on todella idyllinen kesäkaupunki ja veikkaan, että myös talvisaikaan siellä riittää nähtävää. Nyt kiinnostukseni Etelä-Suomen vierailuun tosiaankin kasvoi!
    Kiitos taas ihanan piristävästä kuvapainotteisesta postauksesta. Johan sitä sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! :D
    Ihanaa talviajan-jatkoa Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nell! Kiva, että tykkäsit! Kyllä se on kumma välillä huomata, miten paljon kaikenlaisia kokemuksia mahtuu yhteen ainoaan päivään, ja se on kyllä hienoa! Mutta ihan yhtä arvokkaita ovat mielestäni myös ne päivät, kun ei tule oikeastaan tehtyä mitään. Ne kaikki muodostavat yhdessä tärkeän ja ainutlaatuisen kokonaisuutensa, ja uskon, että niistä jokaisella on oma merkityksensä.
      No, tulipa nyt taas filosofiaa, mutta joka tapauksessa toivon Sinulle arvokkaita, hienoja kokemuksia ja myös sitä "ei mitään", ja että oppisit arvostamana myös sitä! <3

      Poista
  2. Ihania kukkia & kujia. Kultaranta. Kesä! :)

    Rauhallista Pyhäinpäivän viikkoa - ja nurkan takana nököttävää marraskuuta... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea! Hui, tosiaan outoa huomata näin juhannuslämptiloissa, kuinka tosiaan se arraskuukin siellä nurkan takana jo kolkuttelee! Mutta ei anneta syksyn harmauden masentaa, vaan tehdään siitä itse valoisa, omilla rohkeilla valinnoillamme, sellaisilla jotka tuovat oikeasti hyvää mieltä ja ylpeyttä itsestä! <3

      Poista
  3. Kiva oli taas lukea teidän reissusta, kauniita kuvia ja herkullisia ruokia. Hyvää viikonalkua, nähdään sitten huomenna tai ylihuomenna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Fanny! Ihanaa, kuinka Sinä tunnut aina niin aidosti ilahtuvan jokaisesta postauksestani! :) Sinunlaistesi lukijoiden, ja juuri Sinun, takia kannattaa jatkaa kirjoittamista, ja jokainen kommenttisi on niin kovin tärkeä.
      Mutta vielä tärkeämpiä ovat kyllä ne yhdessä jaetut, aidot kontaktit, joista taas kohta pääsemme nauttimaan. Sellaiset antavat minulle aidosti voimaa, iloa ja energiaa. Toivottavasti koet samoin. <3

      Poista
  4. Hei Ida!

    Ihania muistoja taas kerran kuvien kera! Voin myös ihan tuntea suussa ne ihanat maut mitä sait maistaa kun pääsit kaikkia herkkuja nauttimaan! Näillä muistoilla jaksaa ensi kesään!

    Lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos!
      Kommentin luettuasi aloin taas kerran miettiä sitä, kuinka eikö olekin kerrassaan ihanaa, että voimme nyt noita kaikkia ihania makuja maistaa ja herkkuja nauttia rauhassa ilman omantunnon tuskia? Sillä ruoka on, paitsi polttoainetta, myös pieni suuri elämän nautinto. Iloitkaamme siis tästä ja kaikista muista pienistä suurista asioista, joita toipuminen on meille tuonut! :)
      Lämmin virtuaalihalaus tapaamistamme odotellen <3

      Poista