keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Reissupäiväkirjaa, osa 3

Nyt on vuorossa reissupäiväkirjan viimeinen osa! Kolmantena päivänä oli siis jälleen herkullisen aamiaisen jälkeen koittanut meidän aikamme sanoa heipat Ihanalle kylpylähotellillemme ja aurinkoiselle naantalille. Suunnistimme nokan kohti Turkua, josta jatkoimme illalla kotiin. Sitä ennen ehdimme kutienkin saada vielä monen moista Ihanaa muistoa muistojemme aarrearkkuun ja nauttia paljon kesän parhaiasta auringonsäteistä.

Nautittuamme jälleen hotellilla herkkuaamiaisen, joka maistui vähintäänkin yhä taivaalliselta kuin ensimmäisenäkin aamuna, oli minun aikani kokeilla jotakin, josta olin jo pitkään haaveillut. Nimittäin hierontaa! Ja kokemus olikin niin kerta kaikkisen täydellisen renotuttava ja toi minulle niin paljon hyvää oloa ja energiaa, että päätin vakaasti silloin tällöin pistäytyä myös vakkarikauneushoitolassani täällä kotipuolessa hieronnassa.

Huoneen luovuettuamme ja hoidosista äitini kanssa virkistyttyämme suunnistimme sitten siis kohti Turkua. Olen jo pidempään halunnut vierailla tuossa lapsuuteni muistojen mukaan viehättävän kokoisessa ja kauniissa kaupungissa, ja nyt kun näin lähellä olimme, oli siellä ehdottomasti päästävä käymään!



Meillä kävi Turun reissumme suhteen todellinen tuuri, sillä jurui kyseisenä vierailupäivänämme siellä oli sattumoisin kansainväliset suurmarkkinat! Joen vierusta oli molemmin puolin täytetty pienillä kojuilla, jotka myivät herkkuja hattarasta erilaisiin pähkinöihin ja kuivattuihin hedelmiin, sekä kaikenlaisia asusteita käsintehdyistä hatuista koruihin. Itse löysin kännykkääni jo pitkään kaipaamani heinot pinkit, timantein koristellut suojakuoret, hopeoidun nilkkakorun ja yhdesssä äitini kanssa päätimme vielä satsata suomalaiseen luonnonkosmetikkaan, josta minun kokeilemani mango-avokado-vartalovoide on todella lunastanut lupauksensa!






Tuntui kerta kaikkiaan ihanalata kävellä rauhassa pitkin joen viertä, auringon paistaessa ja ihastella silmät pyöreinä kaikkia pieniä, toinen toistaan kauniimpia esineitä ja koruja. Aurinko paistoi, oli sopivan lämmin, ja ihana juuri paistteuista letuista, muikuista ja hunajapaahdetuista manteleista leijaili ilmassa.





Valikoimme myös lounaspaikkamme joen veirestä. Ravintolan herkullisen ruokalistan edessä meinasi vain hyvänlainen valinnanvaikeus iskeä, ja niinpä päädyimme äitini kanssa ottamaan yhteiseksi sekä paistettua siikaa että grillattua broileria uusien perunoiden kera.




Ruokailua ennen ehdimme käydä vielä tutustumassa Turun Tuomiokirkkoon, jossa oli sattumoisin juuri häät alkamssa. Kirkko oli todella kaunis, mutta kaikkein eniten minua viehätti sen yhteyteen rakennettu pienen pieni kahvio, jossa poikkesimme pikaisesti.



Vatsat täytettyämme suuntasimme kothi Turun keskustaa. Torille oli rakennettu viehättävä jäätelökioski vanhaan raitiovaunuun, mikä sai hymyn huulilleni. Kaikkein suurin ruokapaikkakateus iski kuitenkin vieraillessamme Torin laidalla olevassa Sokoksella. Sen yläkertaan oli rakennettu nimittäin erittäin viihtyisä ravintola, jossa oli puurobaari! Puurobaarissa oli tarjolla useita puurovaihtoehtoja ja vieläkin useampia lisukkeita mysleistä tuoreisiin marjoihin ja itstehtyihin mehukeittoihin, jossa muuamalla eruolla sai koota mieleisensä annoksen. Kyllä teki vihreäksi ja nosti veden kielelle tällaisella armottomalla puurofanilla kuin minä!





Turkuun päätimme sitten erittäin onnsituneen reissumme tällä kertaa, ja suuntasimme auton nokan kotia kohti. Poikettuamme huoltoasemalla nautimme vielä jätäelökioskilta äitin kanssa jäätelöt. Oma yllättävä valintani uusi salmiakkimaku oli kerta kaikkiaan täydellisen makea päätös reissullemme, mutta kaikkein parasta oli kuitenkin illalla kömpiä omaan muumilakanoin pedattuun sänkyyn ja painaa pää tyynyyn kaikkea kokemaani mutustellen.



<3: Ida

9 kommenttia:

  1. Mahtava reissunne sai arvoisensa päätöksen ja kotiin päädyitte varmasti monta kokemusta ja elämystä rikkaampina. Turun vierailu oli oikein hemmotteluloman huippu ja minäkin olisin ollut kateudesta vihreä, jos olisin tuolle puurotorille eksynyt! Vaan, jospa me puurofriikit tarpeeksi ajamme asiaa tahoillamme, ties vaikka sinne pääkaupunkiseudulle ja tänne Keski-Suomeen saataisiinkin omat baarimme. ;)
    Ihanan kuvaisa postaus jälleen kerran, kiitos Ida ja mukavaa viikonjatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell, sellainen reissumme ja sen viimeinen päivä todella oli!:)
      Ehkäpä meidän pitää perustaa omat puurobaarimme tänne kotikulmillemme ;)
      Mukavaa viikon jatkoa, ja hyviä päätöksiä Sinullekin! <3

      Poista
  2. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Kolme komeaa kesäpäivää Suomen suvessa, joita mutustella muumilakanoissaan vielä näin syyshämärissäkin! ;)

    Nuo kakkoskuvan korien, kippojen & kaappien koristelut näyttävät niin tutuilta, jotta tulipahan väistämättä mieleen, että saattaapi sama taiteilija myydä tuotoksiaan useammillakin turuilla(!) ja toreilla... Ja kauan on myynytkin, sillä itse olen ostanut tuon tyylilajin lahjatavaraa jo vuosia sitten ihan pääkaupungin torilta (ja kauppahalleissa sekä turistimyymälöissäkin niitä on bongattu...;))

    Jaa-a, näitä kuvia katsellen, ken uskoisi, että kohta on aika tonttujen vallata torit, ja Turun tuomiokirkon liepeiltä kaikuu joulurauhan julistus... Sitä ennen on kuitenkin aika isien - Sinulle ja omallesi varmaan erityisen tärkeä ja merkityksellinen päivä! Rauhaisaa loppuviikkoa Idaseni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Andrea! Tosiaan: kohta jo joulu kolkuttelee oven takana, ihan uskomatonta, miten aika rientää! Ja tänään taisi jo tulla se talvikin....
      Mukavia tärkeitä hetkiä Sinullekin oman isukkisi kanssa! Pitäkää toisistanne hyvää huolta <3

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Moikka! Turku on ihana kaupunki, varsinkin kesäisin. Ja toi toritunnelma näyttää ja kuulostaa ihanalta. Noi kuvassa näkyvät värikkäät kaulakorut on niin kauniita. Kivaa lumista torstaita! <3 :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :) Minä tosiaan olen hulluna kaiken maailman toreihin ja markkinoihin... Ehkäpä näin joulun tienoilla pääsemme yhdessäkin jossakin sellaisessa piipahtamaan?:)
      Mukavaa torstaita sinnekin ja huomiseen!<3

      Poista