lauantai 31. lokakuuta 2015

Toiveresepti: Hapanimeläbroileri

Olimme perjantaina kehittämispäivänämme työporukalla syömässä kiinalaisessa ravintolassa, ja kyllä maistui taas kiinalainen pitkästä aikaa! Maistelin vähän kaikkea susheista lihakastikkeisiin, mutta lemppariani oli kyllä hapanimeläbroileri. Vaikka en mikään broilerin suurkuluttaja olekaan, mielestäni kiinalaisiin makeahkoihin kastikkeisiin yhdessä soijan ja riisin kanssa se sopii pääraaka-aineeksi parhaiten. Mieleeni muistui myös tämä kotoinen versioni hapanimeläbroilerista, joka jo on ruokapäiväkirjassani näkynyt. Reseptiä toivottiin myös täällä blogissani, joten tässäpä tulee vinkki oivaksi viikonloppuateriaksi! Resepti on mukailtu loistavasta Hellapoliisin ohjeesta.

Nästä kiinalainen herkkuruoka valmistuu: (non kolme annosta):

pussi pakasteporkkanoita (myös tuoreet käyvät)
muutama valkosipulin kynsi
1 punainen paprika
450g broilerin fileesuikaleita
2 (makeaa) sipulia
purkki ananasta
1 dl ketsuppia
n. 2-3 rkl soijakastiketta
hieman perunajauhoja ja vettä suuurustamiseen (muutkin jauhot varmasti käyvät)
pippuria, öljyä



Näin onnistut:

 Silppua valkosipulin kynnet ja viipaloi sipulit ja paprika reiluiksi viipaleiksi (ja suikaloi porkkanat).
 Paista broilerisuikaleet kypsiksi pannulla valkosipulin kanssa. Mausta prppurilla. Lisää joukkoon kasvikset ja paistele hetken. Heitä sekaan ketsuppi, soijakastike ja ananas mehuineen. 
Sekoita pari ruokalusikallista perunajauhoja reiluun desiin vettä ja lisää vähitellen kastikkeeseen, kunnes kastike on sopvan sakeaa. Kuumenna nopeasti.




Herkuttele riisin kanssa, ja jos kärsivällisyyttä riittää syömäpuikoilla!

<3: Ida

6 kommenttia:

  1. Onnistuisi varmasti hyvin myös soijasuikaleista. Namis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä, menee ehdottomasti testilistalle! Joskin korvaan paprikan jollain, ehkä kesäkurpitsaa tähänkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en ole mikään suuri paprikan ystävä, mutta tähän ruokaan se mielestäni sopii. Toki parpikan voi hyvin jättää poiskin, ja laittaa vaikka halutessa porkkanaa vähän enempi. Myös ne rakastamani herkkusienet tölkistä tai tuoreina voisivat tähän sopia.... Luovuutta kokkailuun! :)

      Poista
  3. Pitää kokeilla joskus, kiva saada kanareseptejä, kun jauhelihaa tulee syötyä niin paljon. Aurinkoisen iloista viikon jatkoa! Nähdään viikonloppuna :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin juheliha taitaa olla se arkiraaka-aine nro 1, mutta vaihtelu virkistää :) Ihanaa nähdä ja Ihana yhteinen viikonloppu edessä! <3

      Poista