sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Syksyn kuulumisia töistä ja vapaa-ajalta

Syksyyn on kuulunut töissä sadunlumoa ja vihdoin sitä oikeaa open työtä kaiken kiireen keskellä, sitkeää syysflunssaa ja lepoa sekä Ihania pieniä pirstysruiskeita vapaa-ajalla. Vaikka syksy ei todellakaan kuulu lempiaikaani vuodesta, on tänä syksynä tekemistä ja iloisia asioita riittänyt niin paljon, ettei syksyn sateita ja pimeyttä ole kerennyt synkistelemään sen kummemmin.

Olinpa kerran töissä

Töihin on kuulunut vanhempainiltaa, luentoa liikuntakasvatuksesta ja kuvakommunikaatiokoulutusta. Sekä tietysti sitä kaikkein tärkeintä -eli toimintaa lasten kanssa. Sairaslomalla kuumeen kourissa oli kerrankin hyvin aikaa lukea kirjastosta lainaamiani lastenkirjoja, katsella Frozen-elokuvaa Netflixistä, selailla askartelulehtiä ja tehdä uutta lorupussia ja kuvakortteja heikon suomenkielen omaavien (ja mudienikin!) lasten tueksi.




Talon yhteisessä suunnittelupalaverissa valitsimme päiväkotimme yhteiseksi teemaksi "Olipa kerran..." -satuteeman. Teimme oman ryhmäni lasten kanssa retken kirjastoon, jossa olin sopinut meille satutunnin ja opastuksen ja pääsimme samalla valitsemaan kirjoja lainaksi päiväkotiin. Oman lorupussin askartelimme yhdessä lasten kanssa -miksi minä loruja ryhtyisin kuvittamaan, kun minulla on sitä varten monta innokasta taiteilijaa? Nukkarissa olemme lukeneet iki-ihanaa Anneli ja Onneli -kirjaa, joka onkin useimmille lapsille ainakin elokuvana tuttu. Syksyjuttujen myötä olemme tutustuneet neljään peikkolapseen kuvittaen heidän metsäänsä ja leikkien ja laulaen pienten peikkosorminukkejen kanssa. Päiväkotien yhteisenä tavoitteena tänä vuonna on lasten liikkumisen lisääminen, ja ensimmäisenä ulkoliikuntapäivänämme etsimme lasten kanssa pihalta lahjapaperinaruista valmistettuja "taikamatoja", joita onkin yhä taskussani vinopino. Se paras juttu lapsista taisi kuitenkin olla "kruunajaiset" -siis prinsessasadun jälkeen itse askarteltujen kruunujen painaminen peilin edessä päähän virallisin menoin.

Kaiken naurun (ja välillä pienen itkunkin) keskellä olemme harjoitelleet siinä samalla tärkeitä kaveritaitoja ja tukeneet lapsen luottamusta itseen ja omiin kykyihin. Siinä sivussa ovat tulleet esimerkiksi jonomuodostus, numeroiden opettelu, maahanmuuttajalasten suomenkielen tukeminen, oman vuoron odottaminen ja erilaisia liikkumistavat ja motoriset taidot.

Voi kuinka suuri Onni on, että saa tehdä työtä, jota rakastaa! Vaikeuksista, kiireestä ja työn huonoista ja raskasita puolistakin huolimatta saan tehdä monen monta tuntia päivästä sellaista mistä tykkään.

Hemmottelua ja shoppailuterapiaa

Pelkkää työntekoa ei elämäni kuitenkaan ole suinkaa ollut. Mikään ei voinut piristää minua paremmin kuin viikojen flunssakierteen ja monen päivän kotona kuumessa makaamisen jälkeinen Ihana käynti luttokampaajani käsittelyssä! Värivalinta ei ehkä ollut yllätys, mutta seuraavaksi kerraksi marraskuulle suunnittelimmekin jo vähän jotakin spesiaalimpaa... Siinä samalla tuli vaihdettua taas Ihanan luottokampaajani kanssa niin syksyn hyvät uin huonotkin uutiset, tsekattua seuraavan viikon 3plusykkösten tarjonta ja suunniteltua yhdessä viikon menuta.... Aika kokonaisvaltaista hoitoa siis! ;D

Pakkohan sitä shoppailusaldoa oli päästää kerrytettyä jälleen niin kolmeplusykkösille kuin hullareillekin. Sokkareiden alennusmyyntien saldo jäi pieneksi, mutta hullareilla tuli omien pienien vaate- ja kosmetiikkalöytöjen lisäksi shoppailtua jo vähän joululahjojakin. Lahjojen valmistelu ja ostaminen on minusta sitä ihan kaikita kivointia joulunodotusta, ja aloitan sen aina jo hyvissä ajoin. Samalla suuntaan lämpimät ajatukseni jo lahjansaajaan ja hänen ilahduttamiseensa.

Vaikka kyllä niiden lahjojen saaminenkin kieltämättä hyvältä tuntuu -kuten Se Täydellinen Michael Korsin laukku, jonka vanhempani Ranskasta minulle tuliaiseksi toivat. Olen täysin rakastunut tuohon fuksianpunaiseen uuteen Ystävääni -ja ihan hyvin maistuvat ne sen sisältä löytyneet mars-patukatkin...



Sairasloma verotti vähän treenimahdollisuuksia, mutta olipahan enemmän aikaa rentoutua hömppäromaanien kanssa sohvalla ja syödä suklaata. Syksy aikana minusta onkin tullut oikea kirjaston vakkariasiakas, ja joka viikko käyn sieltä noutamassa pinon varaamiani kirjoja, joita sitten lueskelen. Päivittäiset sohvalöhöhetkeni ovat sitä ihan parasta rentoutumista minulle! Maistuu sitten ne punttitreenitkin taas tauon jälkeen niin pirun hyviltä kun sinne salille olen taas päässyt!



Kahvittelua ja juoruilua

Kaiken kipuilun ja työnteon lomassa olen ehtinyt tavata onneksi ihania Ystäviäni ja siskoani. On nautittu lounaita kahviloissa ja piknikillä puistossa kaulahuivit kaulassa ja viimeisistä aurinonsäteistä nauttien, ommeltu mekkoja ompelukerhossa ja ihan vähän juoruiltukin....

Syksyn huippukohta oli ehdottomasti Elastisen Hartwall Arenan keikka, jota olimme yhdessä siskoni kanssa odottaneet kesästä kuin kuuta nousevaa. Siinä miehessä on niin paljon hymyä ja energiaa, että jo pelkkä läsnäolo piristää! Kun vvieraina olivat vielä tauolta palannut Legenda Cheek ja suloinen Robin, oli aika täydellinen paketti kasassa! Kaikesta hymystä huolimatta en voinut mitään sille, että kun tummiin pukeutunut tähti aloitti konserttinsa huutaen täydelle areenalle "mul ei ollu mitään muut kun mahollisuus", purskahdin minä vuolaisiin kyyneleisiin.







Parhaan Ystäväni kanssa olimme yhdessä saamillani lahjalipuilla taidenäyttelyssä. Amos Andersenin taidenäyttely oli rakennettu vanhan rikosdraaman ympärille, jota asiakas pääsi mukaan ratkaisemaan pienen mukana kulkevan tarinan kautta, jotka liittyivät pieniin erillisiin huoneisiin järjestettyihin taidekokokoelmiin. Tämän jälkeen rentouimme teepannun äärellä ihanassa teehuoneessa.




Toisen ihanan Ystäväni kanssa pääsin taas pitkästä aikaa tekemään pienen kirppiskierroksen -edellisestä kerrasta olikin kulunut jo ihan liian kauan! Kirppikseltä löytyi niin pientä sisustusjuttua, vaatetta kuin muutama pokkarikin. Parhaan hetken taisimme kuitenkin viettää viereisessä kahvilassa kuulumisia päivitellen.



Rakasta pappaanikin olen käynyt tervehtimässä yhdessä isäni ja myös yhdessä siskoni kanssa. Tuntuu niin niin hyvältä, kun voi antamalla pienen hetkisen omaa aikaansa antaa toiselle niin paljon -ja saada siinä samalla itselleen vieläkin enemmän.





Mukavaa loppusyksyä Ihanaiset,

<3: Ida

11 kommenttia:

  1. Ihana postaus alkoi ihan hymyilyttämään tämän luettua :) Nähdään kohta <3

    VastaaPoista
  2. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, että kun on työ, mitä rakastaa, niin ne kinkkisemmätkin päivät jaksaa puurtaa. On upeaa lukea, miten omistaudut lapsille ja päiväkodille. Noin motivoituneita työntekijöitä jokainen firma kaipaa. Vaikka minullakin kiirettä pukkaa, niin silti kuljen illalla kotiin hymyillen kuin haljennut nauris; rakastan sitä mitä teen. :) Huikeita löytöjä olet tehnyt kaupoista ja tuo laukku on IHANA! Ja vaikka työsi vie ison ajan arjestasi, ovat harrastukset ja läheiset ihmiset sitäkin tärkeämpiä. Rupattelu ja rentoilu tuovat kaivattua vastapainoa arjelle.
    Kurjaa, että flunssa iski, mutta toivottavasti olet toipumaan päin.
    Ihanaa syksynjatkoa ja paljon poutaisia päiviä muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ollut sellainen, että omsistaudun täysin sille, minkä nän tärkeänä. Ja minulle se lapsenhyvinvvoinnin ja kasvun tukeminen, jota saan tehdä työssäni, on ehdottomasti yksi niistä asioista. Ja silti, vaikka lapset menevät työssäni kaiken edelle, ovat tosiaan minulle omasssa elämässäni ne omat läheiset ehdottomasti se ihan kaikista tärkein asia.
      Tärkeiden asioiden tekeminen (työssä tai siviilissä) ja muiden auttaminen edellyttävät kuitenkin vastapainoksi myös vähemmän tärketä asioita ja itsene keskittymistä välillä, jotta taas omistautua niille edellä mainiuille täysin rinnoin. Ja siksi se oma vapaa-aika on myös tosi tärkeää!
      Ihan mahtavaa, että Sinäkin saat tehdä työtä, josta nautit! Ihanaa huomata, kuinka olet löytänyt mudien asioiden ohella myös työstäsi elämäniloa! Antoisia hetkiä niin töihin kuin siihen tärkeään vapaa-aikaankin Sinulle! <3

      Poista
  3. Sadut. Itse luetut, itselleen luetut ja itsekseen kyhätyt.
    Seikkailut. Sekalaiset sellaiset; ulkosalla, sisätiloissa.
    Sekä mittaamaton määrä mielikuvitusta.
    Näistäpä on pikku-lapsen ihan paras "työpäivä" tehty! :)

    Mukavaa loppusyksyä sillekin suunnalle! Tässäpä illat pimenivät kertalaakista, kun päästiin taas kellojenkin kanssa leikkimään... Mutta paljon on mahtunut aurinkoisia, ihania päiviä matkaan! Tosin seuraavaksi taitaapi luvassa olla kylmempää kyytiä... Nauttikaamme vuodenaikojen kirjosta! <3

    pienenpieni ps... Amos Anderson & taide... ja H.C. Andersen; se tanskalainen satusetä... Senpituinentää... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anderson tai Andersen, mitä väliä tässä yhteydessä? Eiköhän lukijalle tullut selväksi kummasta on kyse ilman sinun korjauksiakin.Taidat olla aika pilkunviilaaja kun pitää tulla korjailemaan muiden tekstejä...

      Poista
    2. Heippa anonyymi! Eiköhän lukijalle tullut selväksi, ettei tässä mitenkään ollut pääpointtina pilkunviilaus, vaan että Andersenista tuli hetkellisesti ja tässä yhteydessä mieleen sadut. Kurjaa jos otit itseesi. Ida ja muut toivon mukaan eivät. Parempaa syksyn jatkoa sinulle!

      Poista
    3. Juuri näin Andrea: nämä asiat kuuluvat olennaisesti lapsen maailmaan, ja juuri sen maailman arvostuksesta, josta meillä aikuisillakin on paljon opittavaa, on tässä teemassamme kyse. Itse asiassa koko "Olipa kerran" -teema lähti siitä, kun eräs lapsi aamupiirissä ei muistanut viikonpäivän nimeä, ja kysyi "miksei joku päivä voisi olla olipa kerran -päivä"? No, nyt meillä on nitä monta ;)
      Nimen kohdalla tuli näköjään hieman satuiltua, mutta eipä tuo haittaa, taitaa sopia teemaan, eikö? :)

      Poista
  4. Ihan mahtavaa että saat tehdä työtä josta todella pidät!

    Mukavat syksynjatkot sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä työssä viettää niin monta tuntia päivästään ja ison osan elämästään, että on rikkaus, että saa tehdä sellaista, mistä tykkää ja jonka näkee tärkeänä!
      Mukavaa syksynjatkoa myös Sinulle! :)

      Poista