sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuun parhaita hetkiä

Toukokuu oli sellainen kuukausi, että elämässäni ehti kyllä tapahtua yhtä sun toista! Enimmäkseen mukavia asioita, kivoja hetkiä niin läheisten kanssa kuin itsekseni sekä myös isoja onnistumisia, päätöksiä ja muutoksia. Kaiken kaikkiaan ihmeellinen kuukausi, josta jaan nyt parhaita paloja kanssanne.

Arvokasta läheisten seuraa


Äitienpäivää vietin yhdessä perheeni kanssa. Meidät, minä ja siskoni poikaystävänsä kanssa sekä pappani oli kutsuttu vanhemmillemme lounaalle. Äitini oli taas pistänyt parastaan, ja tarjolla oli alkupaloja, sienillä höystettyä lihapataa ja jälkiruoaksi tilaamiemme erikoiskahvien lisäksi herkullista suklaa-kääretorttu-rullaa kera tuoreiden vadelmien. Itse vein äidilleni viemisinä itseleipomiani pullia, kimpun vaaleanpunaisia ruusuja sekä pienen paketin, joka kätki sisälleen erään äidin lempikirjailijan romaanin. Iltapäivä meni siis herkutellen, jutellen, auringosta terassilla nauttien sekä tietysti korttia pelaten.






Siskoni kanssa sain viettää toukokuussa laatuaikaa kahdestaankin. Siskoni synttäreiden kunniaksi treffasimme lempikahvilassamme Teatterissa jossa nautimme taas Hesan parhaat salaatit. Yhdessä veirailimme myös Hämeenlinnassa pappaani katsomassa. Eräänä aurinkoisena päivänä siskoni kanssa päätimme tehdä ex-tempore-kävelyretken minun läheiseen puistoon. Toukokuussa sain myös houkuteltua siskoni kokeilemaan minulle rakasta harrastusta joogakurssin muodossa, jonka hauskin osuus taisi tosin olla yhteinen siihen liittyvä kumman kaa-vitsimme.

Isäni oli vissiin ensimäistä kertaa toukokuussa kunnolla luonani vieraana, kun seurasimme yhdessä jääkiekko-ottelua. Jääkiekon Mm-kisojen seuraaminen on Ihana yhteinen jokavuotinen perinteemme, ja aina samalla veikkailemme leikkimielisesti tuloksia, ja minä tietysti lähes poikkeuksetta voitan. Oli kiva saada jatkaa tuota perinnettämme, vaikken enää kotona asukaan ja saada samalla isä vierailulle niin, että ehdimme myös vaihtaa kuulumisia.

Myös Ystävieni seurasta pääsin nauttimaan. Entinen työkaverini, jonka luona olin ollu vapupäivää viettämässä, oli vuorostaan nyt teellä minun luonani. Nautimme kesän ensimäsiistä mansikoista jätskin kera. Ystäväni lupasi myös opettaa minua ompelemaan koneella kesän aikana hieman paremmin, hän kun on sen alan ammattilainen, ja seuraavaksi suunnittelimmekin retkeä kangaskauppaan.



Toista Rakasta ystävääni näin eräänä toukokuisena päivänä kahvittelun merkeissä. Oli ihana päästä jakamaan jälleen pieniä ja Suuria uutisia -ja vähän tietysti juoruilemaanki... En voi edes sanoin kuvata, kuinka onnellinen olen siitä, että olen löytänyt rinnalleni tällaisen Ystävän. Tuntuu, että lyhyessä ajassa meistä on tullut todella läheisiä.

Aikaa itselle

Ikiomia rentoutumishetkiä olen saanut viettää niin kotosalla kuin hoidoissakin. Monet hetket olen rentoutunut romanttisten romaanien kanssa sohvan nurkassa, teekupponen kädessä ja edessä kimppu kotiuttamiani tuoreita leikkokukkia. Olen selvästi keski-ikäsitymässä, sillä dekkaeista ja fantasia-henksisistä arvoitusromaaneista olen siirtynyt kirjaston romantiikka-hyllylle kaiken rennon hömpän pariin... Kerta kaikkiaan ihanaa heittää aivot narikkaan kaiken opiskelurutistukse jälkeen ja vain antaa kehon ja mielen levätä!

Sunnuntain lempipuuhikseni toukokuussa taas on muodostunut uusi leipomisharrastukseni. Olen loihtinut niin porkkanakakkua, muffinsseja, mansikka-kermaleivoksia, pikkuleippiä kuin kanelipulliakin. Leipomuksia olen vienyt tuliaisena vierailuillani Ystäville, vanhemmilleni ja papalleni, sekä tietysti nauttinut itse niitä päiväkahvilla ja iltateen kera. Ei ollenkaan harrastus hulluimmasta päästä!



Sain myös nauttia jälleen luottokampaajani käsitelystä. Oman luottokampaajan löytyminen on kyllä todellinen aarre! Paitsi, että hän tietää tarkalleen, mitä tarkoitat, kun kuvailet unelmiesi hiuksia ja tekee parhaansa niiden saavuttamiseksi, mieli rentoutuu jutellessa. Nytkin nauroimme yhdessä monet tovit nuoruutemme Suurille ideoille ja hiusviritelmille. Samoin omaa renotutmisaikaa tarjosi minulle käynti hierojalla, jossa pääsin renouttamaan lasten nostelusta kipeytyneitä lihaksiani.

Jooogakurssin lisäksi otin kesäksi myös jälleen yhden baletin tiiviskurssin ja pääsin nauttimaan liikkeen ja musiikin harmoniasta. Hauskaa oli myös, että koska minulle sopivantasoista kurssia ei ollut tarjolla, menin uusiksi alkeiskurssille, ja pääsin näyttämään opettajan johdolla esimerkkiä muille. No, kerrankin en ainakaan ollut ihan pihalla!

Hieman päivitystä vaatekaappiinikin tuli jälleen shoppailua. Kesäksi en yleensä osta hirveästi uusia vaatteita, se kun on Suomessa niin valitettavan lyhyt, mutta syksyä' varten tein muutaman hyvän ostoksen... Paras löytö taisi kuitenkin olla Ihana vaaleanpunainen unelma-mekko omiin, vihdoin edessä oleviin valmistujaisjuhliin! Pitkään mietin, tarvitsenko todella uutta mekkoa, mutta eiköhän tuo valmistuminen ole tarpeeksi hyvä tekosyy sille!

Isoja jutuja ja onnistumista

Näiden pienten iloisten juttujen lisäksi toukokuussa tapahtui myös niitä Isoja onnistumisia. Vihdoin on tutkielma palautettu ja opiskeluihin liittyvät tehtävät suoritettu, ja enää tarvitsee vain vähän tuloksia jännittää. Enää ei tarvitse yhtään esseetä kirjoitella tai tenttikirjaa avata -ainakaan vähään aikaan enhän ole kokonaan hylännyt aatoksiani jatko-opiskeluista...

Ehdottomasti yksi suurimmista jutuista toukokuussa oli päättöharjoitteluni suorittaminen erinomaisin arvosteluin. Harjoittelussa, pienten ihmisten kanssa pieniä ihmeitä luoden muistin taas, miksi haluan tehdä tätä maailman tärkeintä työtä. Samalla vahistuivat uskoni omiin kykyihini ja voimiini työntekoon ja lastentarhanopettajan Suuriin saappaisiin astumiseen.

Harjoittelu antoikin minulle varmuutta hakea oman alan töitä. Valitsin kolme paikkaa, joissa kävin haastatteluissa, ja kolmesta paikasta minulle sitten töitä tarjottiinkin. Näinä aikoina saa kyllä olla iloinen, että on valinnut alan, jolla riiittää töitä...

Yhden minulle parhaalta tuntuvan lastentarhanopettajan paikan otinkin sitten vastaan, ja nyt odotan varmasti innokkaampana kuin yksikään lapsi elokuussa alkavia töitäni sillä omalla unelma-alallani!



Tällaisia kuulumisia tällä kertaa, asiaa ja tapahtumaa riitti toukokuulle niin paljon, että toukokuun viimeisen viikon tunnelmiin ja työjuttuihin palaan vielä uudemmissa teksteissä mutta nyt toivottelen teille kaikille aurinkoisia kevätpäiviä ja hyvää kesän aloitusta!

<3: Ida
Viimeinen kuva Pixbaysta!

14 kommenttia:

  1. Ihanaa, Ida! Sinulle on tapahtunut todella isoja asioita todella lyhyessä ajassa ja olen niin onnellinen puolestasi! Valmistuminen ja työpaikan saanti ovat sellaisia juttuja, että ne alustavat loppuelämän valintoja. Nyt olet todellakin omalla alallasi ja paljon oletkin työtä tehnyt, että olet nyt tässä pisteessä. :)
    Mukavaa, että sinulla on ollut aikaa harjoittelusta ja kouluhommista huolimatta rakkaillesi ja olette saaneet viettää laatuaikaa yhdessä. Harrastuksetkin ovat todella tärkeitä oman ajan tuojia arjen töiden keskellä. Liikuntapuoli, leipominen ja lukeminen täydentävät mukavasti toisiaan. Minäkin olen huomannut, että kirjamakuni on siirtynyt tuollaisten Chicklit-tyylisten sepustusten suuntaan. Mutta se sallittakoon välillä. ;)
    Ihanaa alkavaa kesää ja vielä isot onnittelut! Toivottavasti näemme pian. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Nell! Kieltämättä: isoja ja tärkietä juttuja, jotka ovat vaatineet oman panoksensa, vaatineet työtä ja aikaa. Mutta olen sitä mieltä, ettei elämässä saisi koskaan olla niin isoja juttuja, ettei olisi aikaa nauttia elämän pienistä ihanista asioista tai niin kiire, ettei olisi aikaa olla läsnä itselle tärkeiden ihmisten elämässä. :)
      Kuulut ehdottomasti minun elämäni tärkeisiin ihmisiin, joten olisi ihanaa, jos kesä tarjoaisi mahdollisuuden tavata Sinuakin! Sitä odotellessa mitä parhainta kesän aloitusta! <3

      Poista
  2. Onnittelut jo nyt valmistumisen johdosta, ja Onnea vielä kertaalleen uudesta työpaikasta - omalla unelma-alallasi! Upea ja tarmokas toukokuu Sinulla takana! Nyt toivottelenkin yhtä ihanaa ja hienoa (sekä ehken aavistuksen verran rennompaa/rauhallisempaa...;)) kesäkuuta Sinulle! Kesähali! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon Andrea Rakas! Kieltämättä alkukesänikin kalenteri on melkoisen täynnä, mutta se ei haittaa alkuunkaan, koska se on täyttynyt asioilla joista nautin: mukavilla harrastuksilla, läheisten ihmisten tapaamisilla, juhlilla ja muulla ajanvietolla...Elämällä, jota olen kaivannut! Elämän täytteistä kesän alkua Sinullekin! <3

      Poista
  3. Voi miten IHANIA juttuja, isoja ja pieniä! Ja jotenkin, kun tietää, millainen tie tuohon on ollut. Ja meitä keski-ikäistyjiä on muitakin, nimimerkillä kolmas romanttinen hömppäromaani peräkkäin (joskin dekkariputken perään :b). Jos et ole lukenut, suosittelen Vera Vaahteran kirjoja, ovat jotenkin niin hyväntuulisia!

    Aurinkoa Kesään, ja ONNEA valmistumiseen <3<3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jen! Pitkä on ollut tie tähän, muttei missään tapauksessa niin pitkä, ettei sitä tämän saavuttamiseen olisi kannattanut kulkea.
      Kiitos kirjavinkistä, täytyykin ruveta noita kirjastosta metsästämään! :)
      Aurinkoisin terkuin ja lämpöisin halauksin <3

      Poista
  4. Hei Ida!

    Tapahtumarikas ja mukavalta kuulostava toukokuu sinulla on takanapäin! Ihania muistoja muistojen aarrearkkuun säilytettäväksi! Niin sinulle kuin meille muillekin jotka olemme saaneet nautttia seurastasi :)

    Just tänään matkalla tapaamiseemme ajattelin samoin, että meistä on lyhyessä ajassa tulleet läheisiä! Niin se vain on, että kun on samalla aaltopituudella ei sillä ajalla miten kauan on tuntenut ole mitään väliä, vaan nimenomaan kyse on tunteesta, että toinen ymmärtää ja jakaa voi niin ilot kuin surutkin! Se ei ole ollenkaan itsestäänselvyys vaan todellakin jotain ainutlaatuista <3

    Kiitos eilisestä, oli oikein mukava päivä! Minäkin olen onnellinen kun olen saanut sinut ystäväkseni! Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen Katarina sanoit: Aito Ystävyys on jotakin ainutlaatuista. Ja sellaista se on myös meidän välillämme. Sinun kanssasi on helppo olla, kun tiedän, että voin olla täysin oma itseni. Jaetaan jatkossakin niin ilot kuin surut ja jatketaan myös niiden yhteisten muistojen keräämistä sinne muistojen aarrearkkuun -vaikkapa yhteisen kirppisharrastuksemme muodossa! :) Monta Ystävän halausta <3

      Poista
  5. Moi Kaunotar!
    Onnea Valmistumisen Johdosta! Onnea myös Työpaikasta, jonka saman tien valmistumisen jälkeen sait!!
    Jälleen kerran olen todella iloinen ja onnellinen puolestasi!
    Lämmintä ja aurinkoista Kesää (nyt kyllä ei vielä se lämpö ainakaan mun varpaita hivele, mutta olen toiveikas :-) )!!
    t. Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika, vaikkakin virallisesti valmistuminen ja juhlat vasta edessä! :) Yksi Sinun lukuisista parhaita puoliasi on ehdottomasti, että osaat olla aina niin aidosti iloinen toisen puolesta. Se on Hieno piirre ihmisessä.
      Lämpöisiä halauksia lämpöisiä säitä odotellen <3

      Poista
  6. Onneksi olkoon vielä tätäkin kautta ! :)❤❤

    VastaaPoista
  7. Onnittelut!
    Mukavan kuuloinen kuukausi ollut ja paljon kivoja hetkiä rakkaiden kanssa, se on juurikin sitä parasta!!

    Toivotaan että kesäkuusta tulee vähintäänkin yhtä hyvä sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Pinja! :) Sinullakin on ympärilläsi paljon Sinua rakastavia ihmisiä. Päätöksesi ottaa nyt tiiviimpää tukea vastaan on yksi osoitus siitä, kuinka välität paitsi itsestäsi myös läheisistäsi. Samalla se osoittaa, kuinka vahva olet. Sinulla on edessäsi vielä kaikki loppuelämäsi kesät aikaa viettää heidän kanssaan Elämästä täysillä nauttien. Mutta nyt malttia ja voimia! <3

      Poista