maanantai 25. toukokuuta 2015

Simppeli katkarapupasta

Tämä ruoka on valmistettu yhdestä ikisuosikistani katkaravuista. Etsin pitkään hyvää reseptiä kakaravuista valmistetulle pastakastikkeelle, ja lopulta päätin kehittää oman version. Tämä kastike on todella helppo ja nopea valmistaa, mutta silti niin herkullista!

Näitä tarviset (pari annosta):
Kaksi tölkkiä tai pussia katkarapuja
Kaksi vakosipulin kynttä
Yksi pieni purjo
2,5 dl ruokakermaa tai kasvisrasvasekoitetta
1/2n sitruunan mehu
kapriksia, jos sattuu kaapista löytymään
mustapippuria, suolaa
lisäksi: pastaa


Tee näin:

 Hienonna valkosipulit ja suikaloi halkaistu ja pesty purjo. Kuullota purjoa hetki pannulla. Lisää muut ainekset. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa pastan kanssa.



 Annos todellista arjen Gourmeta on valmis!

<3: Ida



8 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä kuulostaa. Kiva saada reseptejä katkaravuista, ne on niin hyviä, mutten usein keksi mitä niistä väsäisi. Kokeiluun siis! Kiitos vielä tämän päiväisestä <3 Hyvää toukokuun viimeistä viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Juuri tuo sama ongelma oli minulla kun lähdin reseptiä kehittelemään: niin hyvä herkku, josta niin vähän reseptejä... Onneksi harvoin jään ilman ideoita ;)
      Kiitos itsellesi Superihanasta kesänaloituksesta, jatketaan huomenna!!<3

      Poista
  2. Namnam! Pitää kokeilla tätäkin reseptiäsi! Hieman vaihtelua meikäläisen broileriin, jauhelihaan ja loheen :) Milloin kokataan yhdessä?

    Lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äyriäiset tuovat kyllä ihanaa vaihtelua aterioihin, vaikka tällainen suuri jauhelihafani olenkin.. ;)
      Kiitos mukavasta kahvitteluhetkestä <3 Täytyy ehdottomasti löytää sopiva hetki myös yhteiselle kokkailulle! :)

      Poista
  3. Hyvä ja simppeli ohje, ja taatusti maistuvaa. Pistetäänpä ylös reseptikirjaan: ;) Mukavaa viikonjatkoa Ida ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! :) Oikein mukavaa keväistä, jo melkein kesäistä viikonjatkoa sinnekin hyvälle Ystävälle! <3

      Poista
  4. miksi 4% ruokakermaa? eikös kevyttuotteet ole vähän sitä sairauden mukanamenemistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Arvelinkin, että joutuisin jollekin teistä valinnoistani kiinnostuneelle tähän vastailemaan :)
      Itse en sen enempää terveenäkään halua arkiruokailuissani käyttää paljon kovia rasvoja sisältäviä tuotteita, enkä ole tottunut esimerkiksi kermoja juurikaan lapsuudestani käyttämään. Minusa kevyttuotteiden käyttö tai käyttämättömyys ole mikään hyve sinänsä. Se, että jossakin tuotteessa lukee kevvyt ei tee siitä sen parempaa tai huonompaa. Itse käytän niin kevyt- kuin normaalirasvaisiakin tuotteita esimerkiksi käyttötarkoituksen, tarpeen ja maun mukaan. Tärkeintä on, että kokonaisuus on kunnossa siten,että saa riittävästi energiaa ja tarvittavia ravintoaineita, kuten välttämättömiä rasavhappoja, joiden saannin itse turvaan syömällä päivittäin esiemrkiksi pähkinöitä tai rasvaista kalaa. Yhtä tärkeää on pitää huolta siitä, että ruoasta ei tule vai terveellistä/epäterveellistä, vaan siinä kuuntelee omia makumieltymyksiään ja muistaa joustavuuden. Vaikka arkena en runsaasti kovia rasvoja esimerkiksi käytäkään, en stressaa asiasta syödessäni ravintolassa ja muistan myös herkutella (esimerkiksi juhannukseksi tein kuohukermasta leivoksia -ja hyvin upposivat).
      Mutta toki jokainen tekee omat päätöksensä sitten. ja siihen on jokaisella täysi oikeus, kun sairaus ei niitä enää sanele. Itsehän voit vapaasti vaihtaa kerman halutessasi runsasrasvaisempaan vaihtoehtoon! :)

      Poista