tiistai 19. marraskuuta 2013

Tänään on hyvä näin

Sunnuntaina aamulla kävelyltä kotiutuessa minut valtasi yhtäkkiä hyvä tunne. Olo oli tuulisesta säästä huolimatta lämmin, lämmin sisältäpäin. Suuni kääntyi samassa hymyyn. Tuo hyvä tunne valtasi minut. Se virtasi läpi kehoni ja tarttui jokaiseen soluuni. Ehkäpä se oli Onni, joka olkapäätäni kolkutteli? Oli mitä hyvänsä, se tuntui hyvältä.

Edellispäivän onnistunut vierailu hyvän Ystäväni luona ja onnistuneet joululahja-askartelut. Hyvät yöunet ja levännyt olo. Aurinko, joka paistoi pilven raosta. Onnistunut aamupuuro. Edessä kiireetön päivä. Niitä pieniä hyviä asioita, joilla ehkä oli vaikutusta mielialaani. Ja silti vain niin arkisia asioita, asioita, jotka ennen olin vain sivuuttanut.

Hetken jo uskoinkin, että jokin Korkeampi Voima oli tullut luokseni. Ehkä olikin. Ja kuitenkin samalla tiesin, ettei mikään ulkoinen tekijä saanut minua niin hyvälle tuulelle. Sillä se hyvä tuli minusta sisältäpäin. Minä itse sain sen aikaan.

Uudenlainen itsevarmuus valtasi mieleni.  Tunsin oloni kauniiksi kotiasustani ja rasvaisesta tukastani huolimatta. Mutta ennen kaikkea tunsin oloni vahvaksi. Silloin tiesin, että jaksaisin taistella Elämäni puolesta. Että voittaisin sen vielä kokonaisuudessaan itselleni. Huoleni eivät enää tuntuneet minulle ylitsepääsemättömiltä, vaan tiesin, että selviäisin, tulisi eteeni sitten mitä hyvänsä.

Sillä tulevaisuus avautui eteeni valoisana. Yhtäkkiä olin varma, että asiat vielä järjestyisivät ja elämäni palaset loksahtaisivat paikoilleen. Kuten aikoinaan opiskelukaverini totesi: jos ei muuten, niin jotenkin. Tunsin, että tahdon ottaa tulevaisuuteni vastaan. Nielaista sen pala palalta jokaista palasta tarkasti mutustellen. Sillä olin varma, että Elämälläni olisi vielä paljon hyvää minun varalleni. Samassa huoleni muuttuivat haasteiksi, eteen tuleva mahdollisuuksiksi. Silloin näin Toivon. Mikä vain olisi mahdollista. Ihan mikä vain.

Tiedän, että aina ei tunnu tältä. Itse asiassa tiesin sen jo silloin, mutta sillä ei ollut merkitystä. Olen varma, että niitä vaikeitakin aikoja on väistämättä vielä edessä. Huomisesta en tiedä. Voi olla, että kaikki pyyhkiytyy pois yhtä nopeasti kuin on tullutkin. Mutta tänään on hyvä juuri näin. Ja nyt se riittää.

Onni on kuin perhonen
- juuri kun olemme aikeissa tavoittaa sen,
se livahtaa pois.
Mutta jos istumme hiljaa paikoillamme,
se saattaa laskeutua päällemme.

Nathaniel Hawthorne


<3: Ida

Kuva:
http://jolie.fi/jolie/wp-content/uploads/2013/05/butterfly2.jpg


14 kommenttia:

  1. Voi Ida! Ihan kylmät väreet menivät, kun luin postauksesi! Se oli niin täynnä toivoa, onnea ja valoisaa tulevaisuutta! Olen niin onnellinen, kun sinulla on noita Onnen hetkiä, ne ovat enemmän kuin suotavia sinulle pitkän synkkyyden jälkeen.

    Tietenkään joka päivä ei ole auringonpaistetta ja euforista oloa, mutta sekin on Elämää. Tavallaan ilman huonoja päiviä tai hetkiä ei huomaisi niitä hyviä päiviä ja tuntemuksia. Mutta positiivisuus ja tieto siitä, että huonoja päiviä on kaikilla, mutta ne menevät ohi, auttaa jaksamaan ajoittaisen synkkyydenkin.

    Itse olen myös tajunnut, että onni ei tule ulkoisista asioista. En saanut sitä laihuudesta tai kuihtuneesta olemuksesta. Se tulee nimenomaan sisältä ja rakentuu monista pienistä asioista, joita ainakin itse olen sairastamisen myötä oppinut arvostamaan.

    Pidä positiivinen asenne ja usko tulevaan, tulet pääsemään vielä pitkälle <3 Kiitos ihanasta teksistä, se sai minutkin ajattelemaan asioita, mutta hyvällä tapaa.

    Halauksia ja lämpöisiä sekä positiivisia ajatuksia täältä ruudun takaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei taas Aurora ja kiitos kommentistasi! Tulipa siitä hyvä mieli :)
      Tuot esille todella viisaita ajatuksia, jotka myös osoittavat samalla, kuinka hienosti olet päässyt eteenpäin Elämäsi voittamisessa takaisin! Kuten kirjoitat, tulee todellinen Onni Elämässä ihan muista asioista kuin nälkiintymisestä tai riutuneesta olemuksesta. Ja niihin todellisiin Onnenlähteisiin Sinulla on nyt mahdollisuus tutustua, ja oppia niistä nauttimaan, ja kuten kirjoitat, tämä onnistuukin varmasti paremmin, kun on niitä vaikeuksiakin kohdannut. Nauti siis näistä täysin rinnoin, sillä olet jokaisen valonpilkahduksesi ansainnut, Ihana. Ja aivan varmasti niistä ilonaiheistakin huolimatta tulee silti myös niitä vaikeita hetkiä. Niin Sinulle kuin minullekin. Mutta kuten toteat: kuuluu sekin Elämään. Ja kuitenkin tiedämme, että selviämme niistäkin. Ja niiden vaikeiden vaiheiden jälkeen tulee myös aina niitä hyviä hetkiä. Ihan varmasti.
      Toivon Sinulle paljon niitä hyviä hetkiä, ja myös rohkeutta ja voimia kohdata ne vaikeatkin hetket. Olet ansainnut Onnesi. Olet ansainnut Elämän kirjon kokonaisuudessaan, kaikissa sateenkaaren väreissä. Ja vielä sen saatkin, ihan kokonaisuudessaan. Ihan varmasti.
      Lopuksi vielä pieni mietelause Sinulle:" Sinä selviät kaikista vaiheista. Pidä kiinni onnesi aiheista!" <3

      Poista
  2. Ihana teksti Ida. Täynnä toivoa, iloa, suurta oivallusta ja elämän arvostusta. Ennen kaikkea hetkessä elämistä. Sitä kaikkien tulisi oppia. Onnea ja ihania hetkiä rakas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakas kommentistasi! Ehkäpä se onkin niin, että kun on Suuria vaikeuksia, oppii arvostamaan niitä pieniä hyviä hetkiä? Mutta parasta on, että ihan jokainen meistä voi oppia sitä hetkessä elämistä ja elämästä nauttimista, jos vain tahtoo! Paaaaaljon Hyviä Hetkiä päiviisi! <3

      Poista

  3. ♥ Onni On...♥


    ♥ Hetkessä ♥

    ♥ Uskossa ♥
    ♥ Toivossa ♥
    ♥ Rakkaudessa ♥

    ♥ Sinussa ♥


    Kiitos, Ida,
    Kipinästä,
    Valonpilkahduksesta,
    synkimpään syysaikaan!

    On kuin kulkisimme yhdessä tuota sunnuntaista polkuasi.
    En tunnetusti ole mikään syysihminen, mutta jollain oudolla tavalla tämä syksy on ollut erilainen. Mieli ei ole ollut maassa, pitkistä pimeistä huolimatta.
    Uskon, kuten Sinäkin, että loppujen lopuksi se Valo tulee sisältäpäin.
    Kun sen antaa tulla.

    Tänään on hyvä näin. Kiitos.

    ♥♥♥ Rakkaudella ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea Rakas kauniista sanoistasi! Olipa Ihana lukea, että olosi on ollut parempi, että olet saanut niitä hyviä hetkiä syksyysi. Sinä jos kuka olet ne ansainnut. Ja yhdessähän me tätä matkaa kuljemme. Toinen toistamme tukien. Ystävänä Ystävän rinnalla kohti yhteistä päämäärää. Ajatuksin Rakkaudella matkallasi mukana <3

      Poista
  4. Mahtavaa Ida!

    Juuri tuollaiset onnenhetket saavat uskomaan, että ei se elämä oikeastaan olekaan paskempaa, päinvastoin. Onni on tässä ja nyt, jokaisesta hetkestä voi löytää sen paremman ja valoisamman puolen. Anoreksian verho on selvästi väistynyt auríngon tieltä ja se aito ilo ja jaksaminen paistaa nyt kirkkaasti elämässäsi. Olet tehnyt ison työn ja minä olen ylpeä sinusta, tätä faktaa en voi koskaan kylliksi korostaa.
    Olet sankari rakas ystäväni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ystävä rakas kannustavista sanoistasi! Sanoitkin juuri ne tärkeät sanat: eli kun sairaus alkaa väistyä ja Elämä voittaa, alkaa tulla tilaa myös niille hyville asioille Elämässä, tai ne taas huomaa. Aivan varmasti Elämällä on Sinun varallesikin vielä paljon hyvää varattuna. Paljon sellaista hyvää, jonka olet ansainnut, Ihana. Ja pian jo huomaat sen itsekin, olethan niin hienosti taistellut. Minäkin olen ylpeä Sinusta, Sankari. <3

      Poista
  5. Ida tuo kirjoitus oli taas kerran jotain niin suurta ja ihanaa. Tuot asiat esiin niin loistavasti, että lukijalle tulee se hyvä hetki tässä ja nyt. Onnellinen asia, että saat kokea näitä elämän ”kohokkaita”, hienoa. Jatka samaan malliin olethan
    taitava voittoa työstävä matkaaja ja siinä sivussa mörön kaatopaikalle kärrääjä. Olet Sankari.
    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos kommentistasi! Paljon Elämän "Kohokkaita" teillekin sinne, elämäni Sankarillisille esikuvilleni ja tämän positiivisuuden mallin näyttäjille! :)

      Poista
  6. Hei Ida-Ystävä!

    Ihanaa oli lukea, miten osaat nauttia siitä hyvästä olosta juuri silloin kun se tulee! Liian moni ei osaa pysähtyä vaan juoksee sen hyvän olon ohi sitä edes huomaamatta kun on liian kiire murehtia tulevia joita on turha etukäteen murehtia. Kuten sanoit, huomisesta ei voi tänään tietää joten jos tänään on hyvä olla niin siitä pitää nauttia!

    Siihen hyvään oloon voi tosiaan itse vaikuttaa omalla asenteellaan. Tärkeitä ovat myös ne pienet hyvät ulkoiset tekijät mistä puhuit! Käyntisi luonani sai minutkin hyvälle tuulelle, ja sen tuulen siivittämänä askarreltua vielä lisää! Yhteinen hyvä hetkemme lähti siis lumipallon lailla kierimään ja kasvamaan pidemmäksi hyväksi oloksi!

    Joku on joskus sanonut, että "onni on kuin perhonen, se tulee luoksesi jos on tullakseen". Istukaamme siis Nathaniel Hawthornen sanojen mukaisesti hiljaa paikoillamme, niin saamme ehkä onnen osaksemme emmekä karkoita sitä pois.

    Lämmin halaus Ystävä <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina-Ystäväni!
      Olipa Ihana kuulla, että myös Sinä sait vierailustani luonasi jotakin itsellesi. Aivan samoin kävi myös minulle: niin askarteluinnostus kuin hyvä mieli jatkui tapaamisemme jälkeen, ja kantaa pitkälle. Olen aina ollut sitä mieltä, että Ystävät ovat Elämän arvokkaimpia asioita, ja Ystävien kanssa jaetut hetket tekevät niistä pienistä mutta tärkeistä hyvistä hetkistä aina vain parempia. Ja minä olen vilpittömästi Onnellinen siitä, että olen saanut juuri Sinut Ystäväkseni. Toivottavasti pääsemme taas jakamaan niitä hyviä hetkiä ja hyvää mieltä pian, sitä askarteluinnostusta unohtamatta! :) Ystävän halaus. <3

      Poista
  7. Ihana teksti! Ja juuri tänään voin jotenkin samaistua tuohon tunteeseen ja hetkeen; tänään, tässä hetkessä on hyvä olla. Se, mitä tapahtui eilen tai tapahtuu huomenna on merkityksetöntä, nyt on hyvä olla. Olen tänään toistanut repeatilla Cheekin biisiä Niille joilla on paha olla, suosittelen kuuntelemaan! Rämpimisen jälkeen tässä kaikessa on ehkä sittenkin toivoa, ainakin tänään.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jen! Juuri tuollaista hetkessä elämistä, tästä hetkestä nauttimista olisi meidän jokaisen hyvä ajoittain opetella ja muistutella itseämme. Usein kun ihminen on vain sellainen, että jos ei murehdi ja kadu menneitä, miettii tavoitteita ja saavuttamatonta. Mutta Sinulla tuntuu olevan juuri oikea asenne! Ainakin juuri tänään. Juuri nyt. Ja se on tärkeää. Sillä juuri nyt Sinulla on käsissäsi kaikkein arvokas: tämä hetki, sen mahdollisuudet. Ja aina se Toivo. Ihanaa syksyn jatkoa Sinulle t. toinen cheek-fani! <3

      Poista