lauantai 29. lokakuuta 2016

Kirjavinkkejä

Sain inspiroivan toiveen kirjoittaa lempikirjoistani. Syksyn ehdottamia lempipuuhiani on sohvalla köllöttely kera hyvän romaanin, joten ajankohta tällaiselle jutulle on mitä mainioin <3 Tässä muutamia minun romaanipoimintojani, kerrothan omat kirjavinkkisi kommenttiboksissa! :)


Ehdottomia lempikirjailijoita, jonka löysin vasta hiljattain.
Moyesin ensimmäinen menestysromaani  Kerro minulle jotain hyvää kertoo neliraavahalvvaantuneesta miehestä, jonka elämänilon uusi avustaja yrittää palauttaa. Itse olen juuri lukemassa romaanin jatko-osaa. Tarina on koskettava, mutta romaanit eivät ole lainkaan raskaita, vaan kerronta on luontevaa, lempeää ja ihanalla elämänmakuisella huumorilla höystettyä. Kävin siskoni kanssa katsomassa myös ensimmäisestä romaanista tehdyn onnistuneen elokuvan, ja se herätti meissä paljon ajatuksia ja keskustelua.


Cathy Kelly kirjoittaa kepeitä, mutta kuitenkin sisällöltään mielenkiintoisia ja aidonoloisia romaaneja ihmiskohtaloista. Kirjat ovat todentuntuista arkiromantiikkaa ihmissuhdekiemuroista. Nämä kirjat ovat todellista rentoutumisluettavaa, kuin kauniita satuja, joissa on yleensä aina onnellinen loppu. Itse olen lukenut lähes kaikki Kellyn kirjat, sillä sellaisen kanssa on ollut niin ihana hypätä sohvalle raskaan päivän päätteeksi.

Torey Hayden on terapeutti ja erityisopettaja, joka kertoo romaaneissaan tapaamistaan ihmiskohtaloista. Romaanit ovat tarinoita selviytymisestä ja aidosta välittämisestä. Itselläni nämä kirjat olivat yksi syy, jotka saivat minut kiinnostumaan erityispedagogiikasta ja erityisopettajantyöstä. Haydenin romaaneilla on ollut siis suuri merkitys minulle myös henkilökohtaisesti, sillä minulle ne ovat olleet monella tapaa muistutuksia toivosta, yrittämisestä ja sydämellä tekemisestä. Ehkäpä siksi olenkin lukenut niitä useampaan kertaankin ja palannut niiden pariin aina uudestaan ja uudestaan?

Joanne Harris: Karamellikengät ja Pieni suklaapuoti

Aivan kaikkia Harrisin kirjoja en ole jaksanut lukea, mutta hänen fantasialla maustetut romaaninsa Karamellikengät ja Suklaapuoti ovat olleet aivan ihania. Itse en ole koskaan ollut fantasiakirjojen ystävä, mutta näissä annostus oli sopiva ja niin lempeä, että ne muuttivat käsitykseni. Romaanit ovat todellisia aikuisten taikaripauksella höystettyjä satukirjoja, joissa hienot tarinat yhdistyvät kauniiseen kerrontaan.

Carlos Ruiz-Zafon trilogia

Zafonin romaanit ovat niitä harvoja kirjoja, joita ihan omistan (yleensä lainaan kirjat kirjastosta). Voisin lukea trilogian uudestaankin, ja olen suositellut sitä myös ystävälleni. Zafonin romaanit ovat täynnä jännitystä ja fantasiaa, kuitenkin helppolukuista ja uskottavaa sellaista. Zafonin romaanit ovat mielestäni vähän kuin aikuisten Harry Pottereita, joissa tarina vie mennesään. Nämä ovat niitä romaaneja, joita et halua laskea kädestäsi kirjan aloitettuasi! 


 Mukavaa sunnuntaita ja Ihania lukuhetkiä!!<3

 

Ps. Klikkaamalla kirjan otsikkoa saat lisätietoja kirjasta kustantajan tms sivuilta! :)  
 

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Miten mulla ei tuu nyt yhtään kirjavinkkiä mieleen kun yritän muistella :D mutta suurin osa onkin varmaan sulta. Hyvää alkavaa viikkoa :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Ihanaa viikonloppua ja vaikkapa lukuhetkiä, nähdään huomenna!! :)

      Poista
  2. Pistetään korvan taakse. ;)Pidän kaikenkarvaisesta kirjallisuudesta, mutta dekkarit, poissuljettuna Agatha Christien tuotanto ja Alexander McCall Smith, ja fantasia eivät uppoa. Haruki Murakamin tuotanto on lähellä sydäntäni ja muutenkin olen japanomaanikko, jos termi on oikea. Viimeisin ihanuus oli Minna Eväsojan: Melkein geisha. Ihania lukuelämyksiä syksyysi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että säkin oot päässet lukemisen maailmaan1 :)
      Pitääpä tutustua tuohon Eväsojan romaaniin, kiitos vinkistä! :)

      Poista