tiistai 5. elokuuta 2014

Tapaaminen vanhojen koulukavereideni kanssa!

Kun kaukana ulkomailla asuva Ystäväni teki nyt kesällä matkan Suomeen, aloimme järjestää yhteistä tapaamista vanhalla koulukaveriporukalla. Jotenkin saimmekin lopulta aikataulumme sumplittua siten yhteen, että kaikki, valitettavasti ythä lukuun ottamatta, pääsivätkin tuohon tapaamiseen osallistumaan.

Myönnän menneeni tuohon tapaamiseen vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Olin juuri toipumassa leikkauksestani, ja mieli tuntui muutenkin olevan hieman matalalla, sen verran kun oli elämä suoraan sanottuna potkinut päähän viime aikoina. En halunnut olla taas joukostamme se, jolla menisi kaikista huonoiten, se kaikista epäonnisin elämän Aku Ankka, joka kuuntelisi muiden kultareunuksisia elämäntarinotia. Kai jostakin loojaliudesta päätin kuitenkin tapaamiseen osallistua.

Enkä olisi voinut olla enää onnellisempi siitä, että tuon päätöksen tein! Oli nimittäin kerta kaikkiaan Ihanaa tavata noita tyttöjä. Huomasin jälleen, kuinka näiden Ihanien tyttöjen, tai no nyt jo naisten, kuten itsekin olen, kanssa pystyin todella olemaan täysin oma itseni. Ilman esittämistä, ilman tekohymyä ja ilman selityksiä. Ei minulta mitään vaadittu, ja sain silti samalla niin paljon. Näiden Ystävien seurassa minä sain olla Minä.

Mitään erityistä ohjelmaa emme olleet suunnitelleet, eikä meidän tavinnutkaan. Ostimme torilta yhteiseksi ison rasian makeita mansikoita, ja istahdimme yksissä tuumin juttelemaan ja vaihtelemaan kuulumisia kauppatorille patsaan juurelle. Emmekä me muuta tarviinneetkaan. Olihan meillä toisemme.



Huomasin, kuinka oloni muuttui näiden Ihanien kanssa taas hyväksi, ja tuelvaisuus näytti edes himpun verran ruusuisemmalta. Tai toisaalta, sitä tulevaisuutta ei tarvinnut sillä hetkellä edes liikaa harteillaan  vielä kantaa. Sillä tärkeintä oli vain tämä herki. Huomasin nauravani miesjutuille, rentoutuvani ja innostuvani jo seuraavasta tapaamisesta. Hymyileväni taas aidosti.

Vaikka väliin oli mahtunut vuosia, tuntui kaikki hetken taas olevan, kuin joskus silloin ennen. Silloin ennen, kun kävelimme ympäri koulun pihaa synttärijuhlia suunnitellen nallet kainalossa. Ja yhdestä asiasta olin ainakin yhtä varma kuin silloin ennen:  tämä Ystävyys  kestää.



Siinä auringon paisteessa, yhdet tärkeimmsitä Ystävistäni ympärilläni, suu täynnä mansikkaa, ei sekään, että polkuni ollut vaikea, ehkä kivikkoisempi kuin Ystävieni, tuntunut enää ollenkaan pahalta.

Yhtäkkiä se muuttui ylpeydeksi siitä, että olin tässä nyt, ja onneksi siitä, että minulla kaiken tämän jälkeen yhä oli olemassa nämä Ystävät. Sekä onneksi siitä, että Ida oli palannut näiden Ystävieni keskelle. Omana itsenään. Nauraen, juoruillen, ja kesän punaisinta mansikkaa maistaen.

<3: Ida

15 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun on tuollaisia ystäviä :)

    VastaaPoista
  2. Näytät niin onnelliselta kuvassa! :) vaikka sinua ollaan koeteltu toinen sairaus toisensa jälkeen, niin sinusta huokuu voimaa ja tyytyväisyyttä:) Olet elämäsi sankari:)

    VastaaPoista
  3. Hienoa että, ristiriitaisista tunteistasi huolimatta, päädyit kuin päädyitkin tapaamiseenne osallistua! Sillä vaikka olo oli kuin ikuisella oman elämänsä Akkarilla, niin Sinusta ihan varmasti pidetään ja on aina pidetty juuri sellaisena kuin olet. Niin parempina kuin huonompina aikoina. Se on sitä todellista ystävyyttä. Ja olenko ihan väärässä jos olettaisin, että tämänhetkiset pääasialliset (terveyden) huolesi ovat sitä sorttia, joille tuonkaltaiset tapaamiset tekevät vain ja ainoastaan hyvää, saaden Sinut edes hetkeksi hymyilemään ja nauramaan, unohtaen kivut ja surut.

    Upeaa, että ystävyytenne on säilynyt ajasta ja etäisyyksistä huolimatta! Veikkaisin, että vaikka jokaiselle oli yhtä juhlaa tavata ihan jokaikinen teistä, niin muilla pompahti varmaan ihan ekstra-lämpöisesti sydämissään nähdessään Sinut niin onnellisena ja elinvoimaisena, viimeaikaisista koettelemuksistasi huolimatta. Sillä sen suurimman ja vaikeimman taistelusi olet jo lähes voittanut.

    Onni on Ystävät. Eikö se sanonta jotakuinkin niin kuulu?
    ...Ja näyttipä tuossa mukana olleen se ihan Paraskin Ystävä...

    Toivottavasti elämänpolkunne risteävät taas mahdollisimman pian uudestaan!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ystävä! Ja tiedätkö, ihan tuon saman minä olen huomannut! Eli vaikka ei ihmisten ja erityisesti ystävien tapaaminen yksin parantaisikaan, niin ei se kotiin yksin murehtimaankaan jääminen mitään auta, päinvastoin! Ja etenkin sellaista laatuaanhan on tämä Mörkö-taistelu... Ja usein vaikka lähteminen jännittäisikinm, niin sitä jälkeenpäin on tyytyväinen siihen, että päätti uskaltaa.
      Paljon mukavia hetkiä Sinulle rakkaitesi seurassa siis myös, olet jokaisen rakkauden murusen arvoien! <3

      Poista
  4. Upeasti kirjoitettu, tykkään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Linda ja mukavaa viikonloppua Sinulle! :)

      Poista
  5. Kerran solmitut ystävyyssuhteet kestävät aikaa ja välimatkaa, kun kyseessä on tosi ystävyys. Olet kokenut paljon ja uskonkin, että nyt menit tapaamiseen entistä vahvempana ja täynnä uskoa itseesi ja tulevaan. Ystäväsi olivat taatusti innoissaan näkemisestäsi ja arvostivat sitä, että tulit paikalle, vaikka paljon ikäviä asioita oletkin viimeaikoina käynyt läpi ja jo vuosia on ollut taistelua.
    Toivotan sinulle paljon samanlaisia tilaisuuksia ja ilonsekaista onnea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se juuri on. Tosi Ystävyys kestää, ja olen varma, että meidänkin välillämme on sellainen. <3

      Poista
  6. Upeeta. Hienoa. Mahtavaa. Uskomattoman Ihanaa!!!!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos uskomattoman upea, hieno, mahtava, Ihana Marika!!! :)

      Poista
  7. Hei Ida!

    Ihanaa että teillä oli mukava tapaaminen ristiriitaisista tunnelmistasi huolimatta! Jos ystävyys on oikeanlaista niin ei ole mitään väliä kuin kauan tapaamisten välissä on aikaa tai mitä on tapahtunut ihmisten elämässä. Ystävyys sitoo ja ystäväsi olivat varmaan onnessaan nähdessään sinut näin hyvässä kunnossa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta!
    Lämin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina, ja kiitos! Totisesti Onnea on tavata Ystäviä, kuten Sinuakin aina. <3

      Poista