maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pieni hemmotteluloma Naantalissa

Nyt onkin sitten aika kurkistaa taas hieman iloisempien kuulumisteni pariin. Minä olin nimittäin perheeni kanssa viime vikkonloppuna juhlistamassa Naistenpäivää ja samalla lomaviikkoni päättymistä kertakaikkiaan Ihanan rentouttavalla pienellä hemmottelulomalla Naantalin kylpylässä. Tässä siis kurkistus viikonloppuuni kuvien kera.

Naantalin kylpylän on Naantalissa, siis Turun saariston kupeessa, sijaitseva ylellinen kylpylähotelli, joka tarjoaa mahdollisuuden uimiseen ja kylpemiseen allasosastoilla, erilaisia luksushoitoja ja useita erilaisia ruokapaikkoja joka makuun. Itse en niin yleensä kylpylöistä välitä, kun en niin innostu uimisesta, mutta Naantalin kylpylä on paikkana niin hieno, että se jo itsessään vie ihanaan lomatunnelmaan, ja se tuntuu aina tarjoavan kaikille jotakin, niin ettei tällaisillakaan, jotka eivät veteen suostu, tule tylsää. Viimeksi olen käynyt Naantalin kylpylässä varmaan yli 10 vuotta sitten, mutta se näytti aivan yhtä upealta kuin silloinkin, ja jopa ylitti muistikuvani ja oletukseni!



Lähdimme siis lauantaina aamupäivällä ajelemaan kohti Naantalin kylpylää. Aamu oli meilläpäin räntäsateinen ja ankea, mutta lähestyessämme Naantalia, saimme todellakin todistaa sanonnan todeksi sillä perillä meitä odottin mitä ihanin "Naantalin aurinko".



Huoneet Naantalin kylpylässä ovat valoisia, avaria, tilavia ja siistejä. Kauaa en ehtinyt kuitenkaan huoneessa oleilemaan, sillä ihan ensiksi minulle oli varattu aika kylpylän kampaamoon. Tukka sai taas raitojen avulla astetta entistä vaaleamman, ja keväisemmän, sävyn, ja paksu kuontaloni kevennystä latvoihin tehtyjen kerrostusten myötä. Palvelu oli hyvää, ja lopputulos juuri sellainen kuin olin toivonutkin. Ja lisänä sain vielä hienon kampauksen hiuksiini ranskalaisen letin muodossa. Itse asiassa melkein harmitti, että tuo kampaamo on vähän turhan pitkän ajomatkan päässä täältä Helsingistä, sillä muuten olisin kyllä löytänyt uuden vakkarikampaajani! Ja se paikallaan olo ja rentouttuminen, joka aikoinaan tuntui suurelta saavutukselta ja ponnistuksen tulokselta, oli nyt Ihanaa luksusta. Ja se pesun yhteydessä tehty päähieronta kyllä Ihan Parasta!  Rentoutuminen kampaamotuolissa ja ilmeen kirkastuminen siistittyjen hiuksien ja upean  kampauksen myötä oli kerta kaikkiaan Ihana aloitus lomalleni ja sai mielenkin virkistymään.





Kampaamosta päästyäni olikin lounaan vuoro. Paikaksi valikoitui "kellariravintola", sillä illaksi meille oli varattu pöytä paikan buffet-pöydästä, ja halusimme näin ollen lounaalla kokeilla jotakin erilaista. Itse päädyin lopulta grillattuun rapuvartaaseen, sillä ajattelin sen olevan vähän erilaista mitä tulee yleensä kotona syötyä, ja äyriäisistä kun niin tykkään.




Lounaan jälkeen pistäydyimme pikaisesti vielä kylpylän putiikissa ihailemassa koruja, mutta ihan aitoa timanttikorua ei vielä tällä kertaa tarttunut mukaan. Ehkä sitten kun opintotuki tai lastentarhanopetttajien palkat nousevat niille kuuluvalle tasolle! ;)

Olin lähtenyt kylpylään sillä ajatuksella, että välttämättä ei tarvitsisi koko viikonlopun aikana hotellin tiloista poistua, mutta kun kevätaurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, en kerta kaikkiaan voinut vastustaa kiusausta lähteä vähän kiertelemään ja kuvailemaan  ulos kylpylän takapihalla olevia rantamaisemia.





Kovin pitkään en kuitenkaan ehtinyt auringosta nauttia, sillä iltapäiväksi oli meille varattu siskoni kanssa meikkaus ja meikkiopastus. Joku ehkä muistaakin, kuinka kerroin elokuussa olleeni vastaavassa parhaan Ystäväni kanssa syntymäpäivilläni. Nautin siitä tuolloin niin ja sain niin hyödyllisiä vinkkejä, että kun vastaavaan tarjoutui nyt uusi mahdollisuus, niin olihan tuo tilaisuus käytettävä hyväkseen! Ja vaikka edelliseen kertaan verrattuna uudenlaiset neuvot meikkaamisen osalta hieman hämmensivätkin, oli tämä kokemus vähintäänkin yhtä hyvä kuin edellinenkin! Siinä meikkaustuolissa istuminen valojen loisteessa toisen keskittyessä vain minuun, tuli todellinen filmitähtifiilis, ja kun vilkaisi vielä peiliinkin työn päätteeksi, tuli viimeistään todellinen prinsessaolo.




Meikkauksen jälkeen oli vielä vuorossa "hieman parempien" vaatteiden vaihto ylle, ja ei muuta illan viettoon!  Ensiksi joimme yhdet "alkudrinkit" hotellin aulan baarissa ennen kuin siirryimme ruokailemaan.





Olimme valikoineet siis illan ruokapaikaksi kylpylän pääravintolan buffet-illallisen, koska uskoimme siitä löytyvän kaikille jotakin ja halusimme nauttia ruoasta oikein pidemmän kaavan mukaan. Niin innoissani olin tässä vaiheessa kaikista herkuista, että kuvailu jäi vähemmälle, mutta santsattua tuli monta kertaa alkuruokien lukuisasta salaatti, kala- ja leikkelevalikoimasta ja oman leipomon tuoreesta leivästä aasialaistyylisiin pääruokiin, ja aterian päätti vielä ihanan maeka ja kermainen vanilijavaahto tuoreista hedelmistä tehdyn raikkaan hedelmäsalaatin kera. Söimme kaikki vatsamme ehkä vähän liiankin täyteen, mutta se lieneekin tällaisten harvinaislaatuisten tilaisuuksien hyödyntämisen idea, ja täytyy kyllä sanoa, että myös minä nautin hyvästä ruoasta ihan oikeasti. Kalorit, kiellot ja rajoitukset eivät pyörineet mielessä, ja tuntui vapauttavalta vain valita sitä, mikä näytti hyvältä ja tapani mukaan maistella vähän kaikkea!



Illallisen jälkeen kokeilimmekin, minulle ensimmäsitä kertaa biljardin pelaamista. Vaikka lyöntitekniikkani oli mitä omalaatuisin ja jäi kaipaamaan ehkä vähän vielä hiomista, oli se tietysti minusta näin pelihulluna todella hauska kokeilu -eikä voittokaan ollut kaukana! Biljardin pelaamiseen ihanan tunnelman loi live -pianomusiiki ja laulu. Saimme nimittäin nauttia samalla illan mittaa mitä kauniimmasta musisoinnista muun muassa yhden suosikki voimabiisini "Mä annan sut pois" muodossa.



Seuraavana aamuna suuntasimme taas ravintolaan herkulliselle ja laajalle buffet-aamiaiselle. Hassua, miten sitä voikin olla hirveä nälä aamulla, vaikka illalla olo olisi ollut miten täysi! Aamuni lähti käyntiin kuten tavallista lempeän kaurapuuron ja "muutaman" teekupillisenvoimin, mutta tulihan sitä pöydästä naposteltua myös kaikenlaista muuta hyvää runsaasta leikkelevlikoimasta tuoreisiin ja kuivattuihin hedelmiin.




Aamiaisen jälkeen ehdimme jälleen nauttia hieman auringosta koko perheen voimin ja samalla tutustua hieman ympäristöön. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka tuuli oli kylmä ja kova, kyllä kevät alkaa jo olla täällä. Ja Naantali on varmasti mitä ihanin kesäkaupunkin.



Kapattua kamppeemme kasaan ja siivottuamme huoneemme, oli minulla tiedossa ennen lähtöä vielä yksi hemmotteluhetki, nimittäin manikyyriin! Kynnet saivat vaaleanpunaisen lakan ja veri pääsi taas kiertämään kunnolla sormissa ihanan hieronnan myötä. Ja kun oikein Ihana keväinen karkkiväri oli lakoissa tarjolla, pitihän se myös kotiuttaa! Samalla tein taas kerran sen pyhän lupauksen, että alan rasvoa käsiäni säännöllisesti. Toivotaan, että lupaus pitää tällä kertaa hieman paremmin! Kotona minulla onkin hyvää vadelman- ja suklaantuoksuista käsivoidetta, mutta jotenkin aina tuntuu olevan muka liian kiire odottaa sen imeytymistä tai muuten vain viitseliäisyys rasvomisen suhteen nollassa..



Rentoutuminen kauneushoidoissa, ylipäätän toisen ihmisen kosketus niissä, ruoka-ajoista ja ruokavaliosta joustaminen ja syöminen ilman tarkkaa tietoa siitä, mitä on edessä ja mitä suustaan alas pistää, syöminen ilman maneereja, ylipäätään hyvin syömien ja herkuttelu ja siitä nauttiminen itseään ja omia mielitekojaan kuunnellen, omista arkirutiineista totaalinen luopuminen, viikonloppu ilman pakkoliikuntaa... -Asioita, jotka vielä jokin aikaa sitten olivat vain haaveita. Ja samalla asioita, jotka nyt mahdollistivat minulle mitä Ihanimman hemmotteluviikonlopun. Enkä voisi olla onnellisempi siitä. Sillä olo on nyt rentoutunut ja onnellinen, ja muistojen aarrearkku jälleen montaa ikimuistoista kokemusta rikkaampi -aivan siis kuten onnistuneen loman jälkeen kuuluukin!



<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Moi Kaunotar!!
    Ihana loma teillä oli: jaksoit nauttia myös kauneuden ja naiseuden hoidosta :-). Itse aína haaveilen, että malttaisin olla paikallani ja nauttia kaikesta ihanasta, mutta tuntuu että aina on "tuli pyrstön alla". Kuvailemasi hoidot saivat antamaan lupauksen itselleni, että ainakin jalkahoidon ennen kesää käyn itselleni suomassa.
    Ihania kuvia muutenkin, sinusta itsestäsi. Tuo vaalea väri sopii sinulle niiiiiin hyvin, meikki on kuulas ja raikas (kuten sinäkin) ja hei.. ihania värejä sinulla päälläsi. Olet arjesta irtaantunut toviksi, selkeästi nauttinut ja ihana IDA.. sen kaiken ansainnut!!
    Kevät tulee kohisten ja määränpääsi lähenee niille sinulle sopivin askelin. Jälleen kerran..en epäillyt silloin, enkä epäile nytkään. Maalisi häämöttää. Rohkea, Raikas ja Kaunis Ida!!
    Terveiset myös ihanalle perheellesi!!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Ihana Marika! Ja kiitos aivan erityisen Ihanasta kommentistasi! Siitä jäi taas oikein kestohymy päälle :)
      Kyllä silloin tällöin pitää vähän hemmotella itseään ja kehoaan ja hoitaa sitä naiseuttaan. Olemme jokainen sen ansainneet. Ja siksi sille on hyvä suoda tovi silloin tällöin. Joten ei muuta jalkahoitoa varaamaan! :)
      Toivon Sinulle ja perheellesi oikein Aurinkoista ja mukavaa kevättä! Muistelen Sinua ja valoisaa, positiivista persoonaasi yhä usein lämmöllä ja hymyssä suin. :)
      Ja terveiset myös isältä ja äidiltä!

      Poista
  2. Ihana postaus Ida!

    Olet taas todistanut, että anoreksiamörkö on kontrollissa, eikä se tällä reissulla päässyt esittämään vaatimuksiaan ja huudellut rivoja. Olet todellakin hemmottelusi ansainnut ja tuo matka sisälsi kaikkea aivan ihanaa, asioita ja tekemisiä, joista et vielä muutama vuosi sitten pystynyt nauttimaan. Olet kuvissa uskomattoman kaunis ja hehkuva nuori nainen, niin meikkiä kuin kampausta myöten. Mutta kauneinta sinussa on se sisäinen säteily ja viehätysvoima. Mahtavaa, että pääsit irtaantumaan arjesta ja ihan naistenpäivänkin kunniaksi.
    Ihanaa viikonjatkoa muru ja lisää vakaita askelia kohti terveyttä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Nell Ystäväni, ihanhan tässä menee tuollaisista kehuista hämilleen...:) Mutta aivan kuten toteat, kyllä se taitaa niin olla, että lopulta se kauneus syntyy terveydestä ja sisäisestä tyyneydestä ja hyvinvoinnista. Ja pikkuhiljaa tuo hehku alkaa paistaa meistä molemmista. Olen nähnyt Sinussakin sen, kuinka todellinen sisäinen kauneutesi pääsee esiin, ja olen varma, että kun saat Mörön karistettua lopullisesti kannoiltasi, puhkeat todella kukkaan. Olet nimittäin Ystäväni hyvin kaunis. Niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.
      Hyvää viikkoa siis sinnekin Kaunotar ja jatketaan yhdessä tietämme oikeaan suuntaan <3

      Poista
  3. Heippa Pink Lady!

    Olipa Sinulla kerrassaan ihana Naistenpäivä ja viikonloppu! Rentoa meininkiä, mukavia hetkiä - muistoja aarrearkkuusi! Tällaisena pinkki-fani-kaimana tietysti täällä ihastelin kovasti ihania, tyylikkäitä vaatteitasi! ;) Etenkin tuo hehkeän herkkä ilta-asu kera upean kaulakorun oli ihana kokonaisuus! Ja siihen päälle tietysti vielä upeat meikit ja kampaus ihanine vaaleine hiusraitoineen! Avot! Kyllä kaunottaren kelpasi steppailla siellä kylpylän salongeissa... ;)

    Kerrassaan ihanaa, että sait nauttia täysin rinnoin ja vailla huolen häivää (haudaten sen yhden "jotaennimeltätässäedeshaluamainita" jonnekin Turun saariston syvimpään pohjukkaan...)!

    Reipasta alkanutta viikkoa Sinulle! Olit totisesti lomaviikkosi, ja sen loppuhuipennuksen Naanatalin auringossa, ansainnut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa pinkki-fani-kaimani ja kiitos Sinullekin kommentistasi ja jälleen niin kovin kauniista sanoistasi! :)
      Kyllä olet täysin oikeassa tuossa, että tuollaiset pienet irtiotot arjesta ja mahdollisimman huolettomat hetket ovat välillä ihan välttämättömiä. Silloin rentoutuu mielikin, ja ne ovat siksi niin kovin tärkeitä meistä jokaiselle. Mutta ihan erityisesti toivoisin tuollaisia hyviä hetkiä juuri Sinulle Ystäväni. Sillä kaiken sen kärsimyksen ja vaikeiden aikojen painolastin jälkeen, olemme me molemmat todella aivan erityisesti hyvät hetkemme ansainneet, ja siksi kun niihin vihdoin tarjoutuu pimeän ajan jälkeen mahdollisuus, kannattaa niihin tarttua kiinni kaksin käsin!
      Toivon siis myös Sinulle samanlaisia Toivon, Vapauden ja Elämän makuisia hetkiä. Vaikka ei siis mitään suurempaa lomaa olisikaan heti näköpiirissä, rakennetaan omia pieniä hemmotteluhetkiä arkeemme itseämme arvostaen ihan vain koska olemme niin hyviä juuri tällaisina <3

      Poista
  4. Ihana lomamatka! Tuollaiset irtiotot arjen tavallisuudesta ovat enemmän kuin tarpeellisia aina silloin tällöin.

    Ja hienoa kuulla, että pystyit nauttimaan hemmottelusta ja kiireettömyydestä. Se ei aina varmasti olisi ollut mahdollista. Mutta sen todellakin ansaitset, joten mahtavaa, että nyt osaat ottaa kaiken irti!

    Itse olen vähän ristiriitainen; viikon touhujen ja kiireiden keskellä odotan viikonloppua ja sitä, ettei ole mitään suunnitelmaa. Ja sitten kun viikonloppu koittaa, olen ihan että apua, mitäs nyt oikein tekisi:D

    Mutta rentoutuminen on tärkeä taito, ja toivon että sait akkuja ladattua taas arjen puuhia varten.

    Niin ja ihanat hiukset tulivat, sopivat hyvin kauniisiin kasvoihisi! :)

    Toivottelen tsemppiä loppuviikkoon ja kaikkea mukavaa ensi viikonloppuun! Halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ihana Aurora, olipa mukavaa, kun tulit taas kommentoimaan! :)
      Tosiaan pieni lomamatkani oli ihanan rentouttava irtiotto arjesta. Ja ihan totta, että jokainen tarvitsee meistä sellaisia silloin tällöin!
      Kuitenkin nykyisessä hektisessä elämänmenossa lienee lähes jokaiselle tuttu tuo tunne ainakin ajoittain, että kun se kauan kaivattu vapaa sitten koittaa, ei osaakaan vain olla ja olo on jollakin tavalla vähän tyhjä. Itse olen joutunut kantapään kautta opettelemaan tuon ihan "pelkän olemisen" jalon taidon, ja nykyään osaankin jo hyödyntää vapaa-aikaani myös siihen, että ei yksinkertaisesti tarvitse tehdä mitään. -Ja oppinut jopa nauttimaan näistä "hengähdystauoistani", mahdollisuuksista rentoutua, kuunnella itseä ja ladata akkuja. Ja sitten jaksaa taas paljon paremmin taas kaikenlaista puuhaakin.
      Muistathan Sinäkin, että silloin tällöin on oikeasti ihan lupa vain olla ja levätä. Koko ajan ei pidä suorittaa tai touhuta jotain, vaan joskus parasta tekemistä on juurikin vain se oleminen, tekemättömyys. Jokainen meistä tavitsee silloin tällöin näitä hengädystaukoja, ja etenkin, kun on toipumassa rankasta kokemuksesta, kuten syömisäiriöstä.
      Toivonkin, että muistat aina, että koko ajan ei täydy, ole pakko tai pidä. Sen sijaan Sinä saat, Sinulla on lupa, tehdä tai olla tekemättä. Kuuntele siis itseäsi, omaa jaksamistasi ja tahtoasi ja arvosta sitä. Sillä olet arvokas. Juuri tuollaisena.
      Oikein hyvää loppuviikkoa ja rentouttavaa viikonloppua Sinullekin! Lämmin halaus <3

      Poista
  5. Hei Ida!

    Ihanaa luettavaa! Olet todellakin edistynyt aivan huimasti, ja tuo nautinnon viikonloppu sen todistaa! Olen tavattoman ylpeä sinusta!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Ihana, Rakas Ystäväni <3 Otan Sinusta mallia :)
      Toivottavasti Sinullekin kuuluu hyvää! Olet ajatuksissani. <3<3<3

      Poista