lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kevät!

Kuulun ehdottomasti kevätihmisiin. Koko pitkä ja kylmä talvi on minulle yleensä sinnittelyä, ja kun vihdoin lumet sitten alkavat sulaa ja luonto heräillä sen alta, heräilen minäkin henkiin ihan uudella tapaa. Ja tässäkin (toivottavasti) lyhyeksi ja pakkasten ja lumen suhteen vaatimattomaksi jääneesä talvessa oli minulle jo enemmän kuin riittämiin.

Kevät merkitsee minulle monia pikkuasioita. On ihanaa, kun saa vaihtaa vaatteet kevyempiin, kunnolla värikkäisiin tai hennon pastellin sävyisiin, ja laittaa tennarit jalkaan raskaiden talvisaapikkaiden sijaan. Kevätmuoti on värityksensä puolesta aina muutenkin enemmän minun mieleeni kuin syksyn tummemmat sävyt, ja hennot pitsiunelmat vain tuntuvat niin paljon houkuttelevemmilta kuin raskaat neuleet ja paksut hupparit. Erityisesti olen aina ollut hirveä mekkofriikki, ja parhaimmillaan vaatekaapistani onkin löytynyt kymmeniä mekkoja, ja kevät tietysti tuo myös tälle rintamalle aina jotakin ihanaa uutta. Sairaus sai tietysti myös minut pukeutumaan synkemmin ja peittävämmin, mutta onneksi nuo ajat ovat takanapäin, ja aion myös pukeutumiseni osalta ottaa nyt kaiken ilon irti esiin työntyvästä naiseudestani ja korostaa sitä, kuinka tänä keväänä tunnen todella itseni kauiimmaksi kuin vuosikausiin.



Lisäksi koko viime kevään söin myös pääsiäisen jälkeenkin suklaamunia, jotka maistuvat aina niin paljon paremmalta kuin suklaa levyn muodossa, ja olen vain juuri ja juuri malttanut vielä hetken mieleni hypistellessäni kaupoissa toinen toistaan värikkäämpiä pääsiäisraepusseja ja foliopapereihin käärittyjä suklaamunia. Uusien makumaalmojen osalta kevät tuo aina kauppoihin myös uusia ihania jäätelömakuja, ja tällaiselle jäätelön suurkuluttajalle tämä on tietysti tervetullut piristys. Tänä keväänä olenkin jo ehtinyt maistaa ainakin tiikeri-pingviinituuttia, jäätelökakku-uutuutta ja tuuttia minttusuklaan maussa, ja pakkanen pullistelee muita uusia tulokkaita kokeilua varten. Ja voi kuinka Ihanalta tuntuukaan, että nyt nuo kaikki herkut ovat myös minulle täysin sallittuja ja luvallisia!



Kaikkein kivoin juttu keväässä on kuitenkin lämpö ja valoisuus. Olen ollut aina herkkä palelemaan, mutta sinnittely todella heikossa kunnossa monta kuukautta 25 asteen pakkasissa on saanut minut suorastaan kammoksumaan ja pelkäämään kylmää. En vain voi olla hehkuttamatta, kuinka rakastankaan sitä, että on lämmin. Lämmöstä kehossa on minulle tullut sairauteni myötä meilkein synonyymi hyvinvoinnille. Tuntuu kerta kaikkiaan ihanalta heräillä aamulla, kun auringon säteet paistavat sälekaihdinten läpi, ja vuorokaudessa tuntuu olevan niin monta tuntia enemmän, kun ei ole pilkkopimeää vielä alkuiltapäivästä. Kevään tullen ensimmäiset auringon säteet saavatkin hymyn väistämättä huulilleni, ja kävelyllä suorastaan hyppelen sulaneella asvaltilla, ja nautin lisääntyvästä valosta ja lämmöstä.

Tämä auringonpaiste ja lonnonherääminen, ensimmäisten pikkulintujen laulu ja jopa se koiran kakan "tuoksu" ja pölyhiukkasten hyppely ilmassa vain tuovat minusta vain niin iloisen tunnelman. Moni pitää syksyä tunnelmallisimpana vuoden aikana, ja niin ajattelin minäkin aikoinani. Nykyään en voi olla huomaamatta, kuinka tunnelmallinen oikeasti kevät on. Kuinka luonnon herääminen, esiin työntyvä vihreä ja ensimmäiset auringon säteet aikaisin aamulla viestivät siitä kaikkein tärkeimmästä: Elämästä.



Ja se Elämä saa sellaisen hymyn huulilleni, jota eivät ihan kaikkein pienimmät maailman murheet sammutakaan! Kevään auringossa elämän pienet murheet ja harmituksen aiheet vain näyttävät jotenkin mitättömiltä. Ei jaksa valittaa turhasta tai stressata liikoja. Keväällä hymy palaa huulille, ilo mieleen ja riemu sydämeen. Keväällä minun on hyvä olla.

Kevät on tärkeä vuoden aika myös toipumistani ja sairaushistoriaani ajatellen. Yleensä alkukeväästä olen aina joutunut osastolle, mutta kaksi vuotta sitten päättyi toivottavasti ja luullakseni viimeinen osastojaksoni anoreksian osalta. Siksi keväällä tulevat väistämättä mieleen ajatukset ja onnen tunne siitä, kuinka nyt asiat ovat toisin, kuinka olen päässyt eteenpäin ja kuinka onnellinen olen siitä, että olen nyt tässä. 

Kaikkein tärkeintä keväässä onkin se ajatus ja merkistys, jota se minulle viestii. Paitsi että se palauttaa mieleeni vanhoja muistoja, ennen kaikkea kevät saa minut katsomaan eteenpäin. Kevään tulo merkitsee minulle aina uuden alkua jollakin tapaa. Se on minulle uusi mahdollisuus kääntää uusi lehti elämästäni, katsoa taas kohti tulevaisuutta ja tehdä asiat uudella tavalla. Kevät on täynnä uusia avautuvia mahdollisuuksia, ja tilaa kaikelle uudelle alkaa avautua myös ajatusten tasolla. En kuitenkaan enää aseta keväällä mitään maailmaa mullistavia tavoitteita tai suunnitelmia, pikemminkin annan virran viedä ja olen utelias kurkistamaan, mitä tuleva tuo tullessaan. Hyvissä ajoin keväällä alankin jo odottaa innoissani kesää, ja kaikkea sitä kivaa, mitä se tuo tullessaan. Unohtamatta kuitenkaan sitä, miten hyvä on juuri nyt.

Keväällä ollaan menossa nimittäin väistämättä ainakin minun ajatuksissani kohti uusia, valoisampia ja parempia aikoja. Kevät on täynnä uusia suunnitelmia ja haaveita tulevaisuuden varalle. Vaikka joskus loskakelit ottavatkin päähän, tiedän, että se on vain välttämätön välivaihe, jota seuraa kauan odotettu ja kaivattu kesä. Kesä täynnä lepoa ja lämpöä, pieniä rientoja, aurinkoa, uusia harrastuksia, Ystäviä ja yhdessä oleilua.



Keväällä saankin aina uudenlaisen tsemppipuuskan myös taisteluuni, ja aivan erityisesti se on näkynyt tänä vuonna. Olen tarttunut aivan uudenlaisella tarmolla uusiin haasteisiin. Mörkö on saanut kyytiä oikein olan takaa, ja olen edennyt taas taistelussani, niin ruokamäärien, rutiinien rikkomisen kuin oman vastuun kasvattamisen ja itsenäistymisenkin osalta. Synkkä mielialani on vaihtunut positiivisuuteen ja luottamukseni itseeni kasvanut noin potenssiin kymmenen. Tänä keväänä minä pystyn, osaan ja uskon. Tänä keväänä mikä tahansa on mahdollista.

Nyt on siis tullut aika toivottaa tervetulleeki uusi ja uljas kevät. Kevät täynnä valoa, uusia mahdollisuuksia ja odotuksia tulevasta.



Hyvää kevättä kaikille Rakkaille lukijoilleni! Kerätään voimia tästä Ihastuttavasta kevätauringosta!

<3: Ida

Ps. Kuvat jälleen osoitteesta weheartit.com :)

14 kommenttia:

  1. Ida se oli niin ihana kevään tulon ylistys, tuli riemu: tervetuloa kevät. Sait aikaan
    elämän keväisen sykkeen, jonka sinä pystyt itsellesi ja meille luomaan. Kiitos.
    Nauti ja ole onnellinen kauneuttasi iloisesti kantaen.
    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Riemuitaan yhdessä keväästä ja auringosta hymy huulilla hyvistä hetkistä nauttien ja energiaa "pahoillekin päiville" varastoiden. :) Olette ajatuksissani.

      Poista
  2. Helou!!
    Olen täysin samaa mieltä: talven hyytävä kylmyys pakkasen, lumen ja tuulen muodossa on lähestúlkoon epäinhimillistä :-)!! Kevät sen olla pitää!!!
    Pursuat intoa, energiaa, positiivisuutta ja ihanaa, ihanaa luottamusta itseesi!!
    Juuri niin: pastellia vaan päälle ja kaunis hymy kauniille kasvoillesi.. Ympärillesi varmasti syttyy lämpö ja valo, missä sitten tuolla mielentilalla kuljetkin!!
    Lämmintä ja aurinkoista kevättä!
    t. marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ihana Marika! Arvelinkin, että sieltä löytyisi toinen, joka on keväästä, lämmöstä ja auringosta aivan yhtä innoissaan kuin minäkin täällä :)
      Älä koskaan menetä tuota positiivisuuttasi, myönteistä elämän asennettasi ja ihastuttavaa hymyäsi, ethän? Toit sillä minulle kevät auringon pakkasenkin keskelle. :)
      HYVÄÄ KEVÄTTÄ!!!

      Poista
  3. Täällä ilmoittautuu toinen ehdoton kevät-fani! Kevät on ihan ylivoimaisesti paras vuodenaika - on erittäin subjektiivinen mielipiteeni! ;) Minusta keväässä ihaninta on se, että silloin nimenomaan huomaa ja havainnoi kaiken sen luonnon kauneuden, johon kesään mennessä ehtii jo tottua. Valo, vehreys, lämpö, lintujen sulosoinnut. Kevään nuput ja niistä puhkeava hento vihreä. Mustarastaan maailman kaunein viserrys aikaisin aamuin, myöhäisin illoin. Solisevat, sulavat purot. Puhumattakaan siitä, että keväällä on koko kesä vielä edessä.

    Joten minäkin hartaasti toivon, että torstain lumipyry olikin sitten se viimeinen. Eikä minuakaan ollenkaan ole häirinnyt, että mennyt "talvi" oli muutamaa hassua tammikuista pakkasviikkoa lukuunottamatta vähäluminen ja lämmin. Tosin, pidän kyllä siitä, että meillä on vuodenajat - koska eihän se kevät tuntuisi niin sanoinkuvaamattoman ihanalta, ellei sitä edeltäisi juurikin tuo pitkä talvi! Ja kyllä sitä talven luntakin täytyy hiukan puolustaa - sekin tuo sitä kaivattua valoa. Ja ovatpa lumen koristelemat puunoksat ja kimmeltävät nietoksetkin aika komeita... Eivätkä ne kaikkein kauneimmat, kuulaan kirpsakat syyspäivätkään ihan hanurista ole... ;)

    Mutta siis, tuo - tämä - kevät on kyllä ihan parhautta! Toden totta - uuden alku ja voimaantumisen aikaa!

    Ja ensi viikon sunnuntaina, kun siirrrytään kesäaikaan, tulevat sitten illatkin kertaheitolla paljon valoisammiksi! Ja sitä "valaistumistahan" riittääkin aina juhannukseen saakka! :)

    Eli ihanaa, toiveikasta Elämän kevättä, sekä kesän odotusta, Sinullekin Idaseni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea kommentistasi! Löysin siitä taas pari oivaa viisautta myös Elämää ajatellen :)
      Ensinnäkin kyllä: usein se odotus on juuri se kaikkein paras juttu. Haaveet, unelmat, tulevaisuuden iloinen jännittäminen ja suunnitelma -usein monta kertaa parempaa kuin itse toteutus! Älä Sinäkään koskaan menetä tuota kykyäsi nähdä valoa tunnelin päässä, ethän?
      Ja toiseksi: niin se taitaa olla, että kun on nähnyt talven pimeine ja pakkasen kylmettämine talvineen, tuntuu kevään aurinko aina paljon valoisammalta ja ihanammalta. Silloin osaa nauttia ihan eri tavalla jokaisesta pienestäkin valon säteestä. Niin keväässä kuin Elämässäkin.
      Nautitaan siis molemmista täysin siemauksin! :)

      Poista
  4. Hei Ida!

    Ihanaa lukea miten innoissasi olet keväästä ja mitä kaikkea hyvää se saakaan sinussa aikaan! Luonto puhkeaa kukkaan ja sinä sen myötä vieläkin enemmän, olethan jo nyt puhjennut kukkaan! On myös jännä miten eri vuodenajoilla on merkitystä menneisyyden kannalta ja miten sitä niitä muistelee mutta osaa tehdä toisin, niin kuin sinä nyt kun toteat että alkukeväiden osastojaksot ovat nyt todellakin sitä menneisyyttä ja sinne myös jäädä!

    Voimaannuttavia kevätpäiviä sinulle Ida-ystäväni! Lämmin halaus!


    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei taas Katarina ja lämpöinen Kiitos kmmentistasi! Toit siinä esille sen paranemisen, ja laajemmin muutoksen, avaimen, nimittäin toisin tekemisen. Jos tekee aina kaiken samalla tavalla, mikään ei koskaan muutu. Keväät osastolla ovat meidän molempien osalta historiaa, pelkkiä muistoja vain, koska olemme pystyneet ja osanneet tehdä ja toimia toisin. Ja tiedätkö, minusta se jos mikä on hienoa. Voimme todella olla ylpeitä itsestämme! Tästä on hyvä lähteä rakentamaan hyvää kevättä!
      Halaus. Olet ajatuksissani. Ollaan yhteydessä, Ystävä. <3

      Poista
  5. Kaunista luettavaa kaikkinensa, mutta etenkin ihastusta herätti lauseesi: "Tänä keväänä minä pystyn, osaan ja uskon".

    Itselleni kevät on aina ollut melko ristiriitaista aikaa. Kasvava valo ja lisääntyvä lämpö ovat ihania, mutta jokin siitä silti tekee hankalampaa. Ehkä ei olisi pitänyt painaa niin tarkasti mieleen ilmaisua "huhtikuu on kuukausista julmin", joka oli aikanaan yhden entisen suosikkisarjani Kotikadun jaksonimi (ja käsittääkseni se muutenkin on aika tunnettu ilmaisu?). Onneksi meille on kuitenkin suotu useampi vuodenaika, minun tapauksessa syksyä odotellessa ;)

    Aurinkoa ja lämpöä päiviisi, pidä kiinni tuosta valoisasta asenteestasi. Uskon, että juuri se kantaa - satoi tai paistoi!

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sinä se Ihana Jen jaksat aina niin Ihanasti kannustaa muita ja löytää jokaisesta ne positiiviset puolet! Tiedätkö minusta se on tosi hieno piirre ihmisessä. Ja varmasti myös valtava voimavara työssäsi. Pidä siitä kiinni! Ja toivottavasti osaat puhua yhtä kauniisti myös itsellesi :)
      Kevät tosiaan vaikuttaa meihin kaikkiin eri tavoin, mutta vaikka kirjoitinkin tekstissäni, että olen "kevätihmisiä" ja talvi oli yhtä sinnittelyä, niin se, ettei ole juuri oma lempparikuukausi meneillään ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö voisi nauttia myös tämän kuukauden hyvistä puolista, eikä se, että on huonoja muistoja joltakin keväältä suinkaan tarkoita sitä, etteikö voisi tehdä tästä hyvää kevättä. EIkö? Esimerkiksi minä olin tänä talvena onnellisempi kuin vuosikausiin, ja lopulta se ei johtunut mistään sääilmiöstä (tai sellaisen puuttumisesta).
      Oikein hyvää ja uudenlaista kevätenergiaa siis Sinulle! <3

      Poista
  6. Ihanaa, että saat paljon voimaa tästä vuodenajasta ja avaat aina vain uusia sivuja elämäsi kirjassa. Menet eteenpäin monella eri osa-alueella niin syömisissä, pelkojen voittamisessa, rutiinien rikkomisessa ja uusien asioiden kokeilussa, näin vain muutamia mainitakseni. Keväällä Suomi tuntuu heräävän henkiin luonnon kanssa, pitkän horroskauden jälkeen. Ja niin heräät sinäkin entistä tarmokkaampana, vastaanottamaan tulevan kesän ja kukistaen anoreksiamörön! Tottakai tietyt vuodenajat yhdistää menneisyyden tapahtumiin, mutta niillä ei ole merkittävää osaa tulevaisuudessasi. Ikävät asiat voi koittaa karistaa mielestään ja sinäkin pystyt siihen.
    Nyt ime energiaa valosta ja lämmöstä ihana Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rakas Nell niin kovin kannustavasta ja tsemppavasta kommentistasi! Kuten kirjoitat, menneen ei tarvitse sanella tulevaa. Mutta muistojaan ei aina voi, eikä tarvitsekaan, karistaa kokonaan mielestään. Sillä niistä voi oppia, niiden avulla voi huomata, mihin on päässyt, ja olla onnellinen siitä missä on nyt. Juuri menneiden keväiden ansiosta minä tunnen ylpeyttä itsestäni, ja osaan nauttia tästä keväästä, joka uskoakseni on parempi piiiitkiin aikoihin.
      Olen varma, että Sinullakin on Elämäsi kevät edessä, kunhan vain vähän voimistut. Sillä tänä keväänä olet jo nyt tehnyt paljon asioita, joista voit olla ylpeä ja jotka osoittavat, kuinka olet valmis rohkeasti astumaan eteenpäin.
      Tsemppirutistus sinne Ystävä!<3

      Poista
  7. Täältä löytyy myös yksi kevät-ihminen!:D

    VastaaPoista