tiistai 8. maaliskuuta 2016

Arkisia päivällisiä, osa 4

Edellisestä ateriakoosteeestani on vierähtänyt jokunen kuukausi, mutta aika paljon on tullut syötä sillä välillä ;) Tässä muutamia poimintoja ja päivällisvinkkejä, olkaapas hyvät!



Vaikka pizzerian pitsa onkin oma juttunsa, joka maistuu silloin tällöin, ei se itsetehty uunituore pitsakaan kakkoseksi jää! Tässä pitsassa on pehmeä ja paksu pannupitsamainen pohja, jonka tein piirakkavuokaan. Täytteissähän vain mielikuvitus on rajana -tässä yksilössä on tomaattikastikkeen päällä kinkkua, punasipulia, herkkusieniä ja juustoraastetta.



Kanankoivet, joko valmiiksi marinotuina tai itsemaustettuina ovat edullista ja maistuvvaa ruokaa, joka on helppo valmistaa uunissa -kivaa vaihtelua niille paistetuille kanafileille! Oma suosikkini ovat currymarinoidut koivet. Kanankoipien lisäksi keitin pikaiseksi lisukkeeksi vihannessekoitusta, kun en jaksanut erikseen alkaa perunalisäkettä ja salaattia väsäämään.



Kala on terveellistä ja ennen kaikkea hyvää ruokaa, jota itse syön vähintään sen kaksi kertaa viikossa. Suosikkini on tietysti uunilohi ja vaaleista kaloista kuha. Edullisin, ja ihan hyvin maistuva kala-annos valmistuu kuitenkin kätevästi myös ihan pakasteseitistä. Tässä seitifilee on paistettu pannulla, murenettu pieneksi paistinlastalla, ja maustettu suolalla, sitruunapippurilla ja runsaalla tillillä. Sekaan loraus kermaa ja kaveriksi tietysti keitettyjä perunoita voinokareella!



Pastaa ja yrttistä tomaattikastiketta, johon on murennettu joukkoon fetajuustoa, eli pikaisesti simppeliä arkipöperöä pöytään ja ääntä kohti. Tämä on aika luottovalinta, kun tulen töistä kotiin ja nälkä kestää just ja just sen pastan keittoajan, tosin fetan tilalla kastikkeessa voi olla myös esimerkiksi jauhelihaa tai kanaa. Toimii aina!



Sain joululahjaksi ikioman pinkin bamixin -ja siitä asti onkin ihan kiitettävästi vaahdotettu jälkkäreitä ja kehitelty sosekeittoreseptejä. Koko tammikuun taisi lisäkkeenä päivällisillä olla perunasose -suolalla ja margariininokareella. Itse tehdyt lihapullat ja perunamuusi; ihania muistoja lapsuuden mummolareissuista :) Tsekatkaa myös oma sienilihapullaresepitini!

Ihanaa naistenpäivää Ihanaiset, 

hemmotelkaa ja herkutelkaa! 


<3: Ida



6 kommenttia:

  1. Ihanan monipuolista! On niin mahtavaa, miten makumaailmamme ja uskalluksemme on laajentunut tietyistä menneistä ajoista. ;) Arkiruoka saa olla maistuvaa ja simppeliä ja herkuttelu kuuluu asiaan. Ihanaa viikonjatkoa muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on tosi vapauttavaa, kun pystyy syömään rennosti periaatteessa mitä vain -ja fokus elämässä pysyy tärkeämmissä asioissa, kuin siinä mitä sinne omaan napaan pistää (tai ei pistä) :)
      Ihanaa viikonloppua! Olet ajatuksissani <3

      Poista
  2. Herkullisia ruokia :).
    Aurinkoista viikkoa!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoista viikonloppua, nähdään taas huomenna! <3

      Poista