lauantai 14. marraskuuta 2015

Arkisia päivällisiä, osa3

Jälleen on ruokainspiraation vuoro ateriakuvien muodossa! Tämä ruokapäiväkirja sisältää ihania pinaattikokeiluja, makuja maailmalta kätevästi oman lähikaupan antimista loihdittuna sekä yhden pikaisen eväspäivällisen autossa.



Tämä pinaattinen kana-kermapasta on lempparini broiskuresepteistä, ja se kuuluu ehdottomasti arjen vähän parempiin luottoruokiini. Pinaatin lisäksi makua tähän pastaruokaan tuo valkosipuli. Reseptiä tästä laitan teillekin siitä pikapuoleen!


Kun kerran pinaatista tykäään, niin pinaattiekeitto taas on yksi kasvisruokalemppareistani, jonka olen ymmärtänyt vasta näin aikuisiällä. Tämä soppa on peräisin pakastekuutiosta, joka on varsin hyvää sekin, mutta myöhemmin kokeilin pinaattikeiton valmistamista myös itse, ja eipä tuokaan vaikeaa ollut. Nälkä lähtee, kun lisukkeena on pari karjalanpiirakkaa rasvalla ja raejuustoa tai kananmunaa, kuten jo toisen kerran jaksoin keitellä ;)



Kun päivällinen pitää nauttia automatkalla, tarttuuu subwayn patonki usein mukaan.... Kyseisen kinkkupatongin söin eräällä reissullamme papaltani kotiin. Kasviksista lisukkeiksi otan aina vähän kaikkea -ja punasipulia pyydän ekstrapaljon! Sillon tällöin nautittuna  täytetty patonki on ihan loistava vaihtoehto päivälliselle, joka maistuu aina vain yhtä hyvälle, vaikka en joka päivä lämmintä ruokaani haluaisikaan leivällä korvata...Aika monta ilmaista leipää sitä onkin jo leimakorteilla tienattu!


Texmex ruoka vaan on niin hyvää -riisin kanssa, tortillan välissä tai ihan pelkästään! Tässä enskokeiluni mausteisesta chili con carnesta, jossa hyödynsin valmista salsakastiketta. Olin edelliset päivät syönyt jauhelihatäytettä tacokuorien välissä, ja jäljelle jääneen täytteen pääsin nauttimaan sitten ihan sellaisenaan.


Mausteinen tomaattinen päivällinen onnistui myös broiskusta, vaikkakin tälläkertaa makumaailma sijoittui välimerelle. Värikäs kanapata piti sisällään broiskun lisäksi erilaisia välimeren kasviksia, kuten kesäkurpitsaa, munakoisoa ja paprikaa. Mehevyyttää pataan toi siis maustettu tomaattimurska, jota ainakin pirkalla on tarjolla useita hyviä vaihtoehtoja.

Nyt tuli nälkä, palaillaa, murut! ;)

 <3: Ida

4 kommenttia:

  1. Heippa! Monipuoliselta vaikuttaa ja uskallat kokeilla paljon uutta. Se on suuri askel normaaliin ruokavalioon. Miten pelkällä parsakaalilla ja pakasteseitillä on voinut pärjätä? Eikä pärjää, varsinkaan kun treenaa(edellinen postaus) Raejuusto toistuu monessa kuvassa, se on hyvä ja oikeasti hyvä proteiininlähde. Sitä on kyllä pidetty myös ns sairaana turvaruokana, mikä mielestäni aivan älytöntä! Subi on hyvä hätävara, on ainakin tuoretta toisin kun kaupan ties kuinka kauan vakuumissa lilluneet patonkieinekset. Odottelen subille gluteenittomia leipiä.... -Minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minnie :)
      Itse tykkään ja olen aina tykännyt aivan älyttömästi raejuustosta. Tosin viime aikoina olen pyrkinyt vähän rajoittamaan, että jääkaapissa olisi enemmän tilaa kaikelle muullekin ihanalle ;) Tilalla olen kokeillut lisukkeena muita juustoja, erilaisia kastikkeita ja puurossa ja perunan kanssa ihan perinteistä voisilmää.
      Toki raejuusto voi kuulua turvaruokiin, siinä missä ihan mikä tahansa muukin ruoka, joka kaventaa ruokavaliota ja rajaa muiilta valinnoilta. Mutta mikään ruoka-aine ei itsessään sellainen ole, ja voi hyvin kuulua OSAKSI myös tervettä ruokavaliota.
      Itse olen onnellinen,että olen turvaruoka-ajattelusta jo kaukana, ja kaikki ihanat ruoat ovat taas sallittuja :)
      Tsemppiä ja hyvää viikonloppua! :)

      Poista
  2. Nami! Näyttää hyviltä kaikki ruuat :)

    VastaaPoista