perjantai 21. elokuuta 2015

Täytetyt kesäkurpitsat texmex-hengessä

Idean täytettyihin "Kesäkurpitsaveneisiin" sain eräältä Rakkaalta blogini lukijalta. Loihdin oman simppelin texmex-versioni, johon ei montaa ainesta tarvita, mutta maistuvat HERKULLISILTA!

Ainekset:
3 pientä kesäkurpitsaa
n. 250g jauhelihaa
 pieni purkki valmista salsa-kastiketta/salsa-dippiä
n 100 g juustoraastetta

Tee näin:
1. Koverra kesäkurpitsoista sisus. ja paloittele sitä tarvvittaessa hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Esikypsennä koverrettuja kesäkurpitsaveneitä 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia, että ne hieman pehmenevät.
3. Paista sillä aikaa jauheliha pannulla. Lisää salsakasike ja kesäkurpitsoiden sisus. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
4. Täytä kesäkurpitsa veneet jauhelihaseoksella. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta vielä 225 asteisessa uunissa toiset 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.




Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai leivän kanssa, ja bueno viikonloppuateria on valmis...
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

<3: Ida

Ps. Halutessasi voit korvata salsan maustamalla itse tomaattimurskan esimerksi chilillä, pippurilla, sipuleilla ja haluamillasi yrteillä!

6 kommenttia:

  1. Juurikin näin! Bueno - indeed!! :D:D
    AURINKOISTA viikonloppua!
    Ei muuta kuin sombrerot päähän ja antaa salsan viedä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS sinulle mahtavasta ideasta! Arkeni maistuu taas piirun verran makoisammalta :) Aurinkoa on nyt riittänyt, tuokoon sen säteet hymyä sinnekin! <3

      Poista
  2. Ja onnistuu myös kasvisversiona quornista tai soijarouheesta. Herkullinen ohje Ida ja ihanaa viikonloppua sinullekin! <3 ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell huomiostasi! Itse asiassa olen itse tehnytkin soijarouheisen version myös, ja hyvin upposivat nekin, mutta omasta mielestäni tästä jauhelihaversiosta tuli vielä paljon parempaa :)
      Mukavaa viikonloppua, Ystävä! <3

      Poista
  3. jee hyvä ida-elina, muistit hiiilarit=) aika samanlainen kun kesäkurpitsalasagnereseptisi, vaihtelu ois kiva. aamupala/rutiinipostaus ois kiva tv minnie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa minnie, onpa kiva kuulla taas Sinustakin! Kiitos hyvästä huomiostasi,tosiaan peräkkäiset reseptini ovat satuneet molemmat olemaan jauhelihaa ja kesäkurpitsaa sisältäviä :D Syön toki paljon muutakin, mutta nyt on ollut kiva hyödyntää kotimaista tuoretta kesäkurpitsasatoa, ja jakaa siihen liittyvä reseptitkin, kun sitä on saatavilla.
      Pistän postausideasi korvan taakse :) Oletko huomannut tekstini "minun hyvän olon aamiaiseni? Löytyy kurkistus jääkaappiin osion alta. http://idaelina.blogspot.fi/2015/02/minun-hyvan-olon-aamiaiseni.html
      Hyvää viikonloppua! :)

      Poista