sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Keskikesän juhlintaa

Nyt on tullut sitten vihdoin aika juhannuskuulumisieni. Paljon on ehtiny tapahtua sen jälkeenkin, mutta siitä myhemmin lisää. Mutta tässä tekstissäni kerron siis hieman juhannukseni puuhailuista ja tunnelmista kuvien kera. Juhannukseeni sisältyikin niin paljon hymyä ja naurua, iloa ja Elämän auringon säteitä pilvisestä säästä huolimatta, että mielelläni näitä hetkiä kanssanne jaan.

Vietin juhannusta viime vuoden tapaan mökillä yhdessä perheeni ja siskoni poikaystävän kanssa. Ohjelmaan kuului hyvää ruokaa, parasta seuraa, pelailua ja muuta mukavaa pientä puuhastelua, muun muassa jättimäisten tiskivuorien myötä, sekä ennen kaikkea rentoa oleilua ja lepäilyä.



Kaikkein tärkeintä minulle juhannuksessa olikin, että sain viettää sen juuri näiden minulle kaikkein läheimpien ihmisten kanssa: oman perheeni. Todella mukavaa oli myös taas tehdä tuttavuutta lisää siskoni poikaystävän kanssa. Jotenkin elämän suuret juhlat ovat sellaisia, jolloin minä haluan koota oman perheeni ympärilleni. Silloin suuresta juhlasta tulee jaettuna aina jollakin tapaavieläkin Suurempi.

Vaikka tänä vuonna eivät juhlasta huolimatta säät olleet kovin kesäiset, emme antaneet heikon säätilanteen lannistaa, vaan aina kun pilvet hieman raottivat verkkoaan, ja auringon säde pääsi pilkahtamaan, olimme innoissamme ulkona nauttimassa kesästä. Siskoni kalasteli paljon poikaystävänsä kanssa, mutta minä en ollut niin kiinnostunut siitä.



Sen sijaan erilaisiin kisoihin ja peleihin ei minua tarvinnut kahdesti käskeä. Pelailimmekin koko porukan kesken ja erilaisilla kokoonpainoilla perinteisiä mökkipelejä tikanheitosta mölkyyn. Ja isän kanssa harrastuksestamme intoutuneena pystytimme jopa sulkapalloveron parin koivun väliin. Vaikka mökin pelimestaruus jäi minulta tällä kertaa saamatta, oli nauru herkässä.






Parasta koko juhannukseessani olikin ehkä se rento hauskan pito. Se, että kivaa puuhaa riitti, ja se kaikki oli minulle mahdollista, mutta mikään ei pakkoa. Kun teki mieli, ja aurinko pitkän odotuksen jälkeen pilkotti pilven raosta, vetäisin läpykkäät mökin nurkalta jalkaan ja juoksin ulos yhdesä siskoni kanssa nauraen ja pelin jännitys vatsassa kihelmöiden, ja sitten taas pystyin kaivautumaan lämpöiseen sohvan nurkkaan vain olemaan, vain koska se tuntui hyvältä, ilman kiirettä, ilman velvollisuuksia. Aikaa vain itselleni, läheisilleni ja hyvälle ololle.



Tietysti oli pelien ja rentoutumisen lisäksi juhannuksenani ohjelmassa myös hyvää ruokaa. Yhdessä paistelimme äitin kanssa pihvejä ja grillailimme lisukkeeksi muun muassa herkkusieniä, tomaattia ja punasipulia. Pihvi oli minun ensimmäiseni moneen vuoteen, jos ei lasketa mukaan noutohampurilaisten välissä haukattuja pihvejä. Ja voi kyllä maistui!




Iltapalaksi nautiskelin vielä lettuja tuoreiden mansikoiden kera. Ja kyllä nekin maistuivat, ja jotenkin kuuluvat mökille ja erityisesti juhannukseen! Niitä nautiskelin sohvan nurkassa romanttista hömppäleffaa katsoen äitin vieressä sohvalla ja sateen ropistessa katolle. Tämä olikin loppujen lopuksi kerta kaikkiaan ihanan renotuttava hetki, vaikka toki olisin meiluummin ehkä sittenkin nauttinut lettuni terassilla auringonpaisteessa...




Olin myös leiponut jo kotona meille kahvin ja teen kanssa nautittavaksi kääretorutn, joka piti sisällään mansikoita ja makeaa, mutta raikasta rahkaa. Vesi herahti kielelle jo leipomispuuhissa, ja en olisi voinut iltapäiväkahvien koittaessa olla onnellisempi siitä, että nyt myös itselleni kykenin tuon herkkupalan sallimaan.




Jotenkin tuossa yhdessä rennosti kahvitellessa, kääretorttua muiden mukana nautiskellen ja iloisesti hymysä suin rupatellen tiivistyi niin hyvin se, mitä olen viime aikoina saavuttanut. Olen saanut takaisin yhteiset hyvät hetket läheisteni kanssa, oman hymyni, ja monta ihanaa nautinnon kokemusta. 




Tämä keskikesän juhla olikin sateisesta ja viileästä säästä huolimatta juuri kaikkea sitä, mtiä olen Elämääni niin pitkään kaivannut. Mitään en auringon paisteen lisäksi olisi tähän rentoon juhlimiseen lisännyt, enkä toisaalta mitään positanutkaan, niin kerta kaikkiaan täydellinen se oli.

Se oli rentoa yhdessä oloa rakkaimpieni seurassa, naurua ja pienten hyvien tekojen ja rentouden tasapainoa, aitoa hymyä ja nautintoa, vapautta tehdä ja olla tekemättä. Vapautta Elää ja Nauttia. Tästä on hyvä jatkaa kohti kaikkein aikojen kesää, ja kohti pienien Suurien Unelmieni täyttymistä.



Toivottavasti tekin saitte viettää hyvän juahnnuksen!

<3: Ida

10 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta Juhannuksesta<3 Ihanaa, että voit nykyään nauttia ruoasta ja rentoutumisesta, ylipäätään elämästä. Tsemppiä, olet rakas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja mikä parasta nauttia ihan Parhaasta seurasta! ;) Suuri Kiitos siis vielä itsellesi ja nimimerkki "Miksulle" :D <3

      Poista
  2. Täytyy sanoa, että komiat on maisemat teidän mökillä! Todellakin!
    Ihana kuulla, että sait viettää mukavan, rennon juhannuksen - juuri sellaisen jota olet pitkään kaivannut! Vaikkei se aurinko juurikaan kosiskellut, eikä sitä edelleenkään tee, niin varmaan elät juhannuksen tuomin sätein ja voimin läpi näitä sateisempiakin päiviä. Ihan siellä ikiomassa kotikolossasikin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Ihana Andrea! Eipä noista kuvista paljoa maisemistamme pääse perille, mutta kieltämättä mökkimme on aika idyllisellä paikalla, nyt kun vielä kaadoimme pihasta puitakin, niin näkeekin niistä maisemista jotakin :D
      Toivottavasti Sinullakin oli paras mahdollinen juhannus ja sellaisena jatkukoon kesäsi! Halaus <3

      Poista
  3. Mahtava juhannus takana, vaikka sää ei ollutkaan kovin kesäinen. Mukava puuha, luonto ja rakkaat ihmiset kuitenkin sen keskikesän juhlan rakentavat. Teidän mökkinne on todella idyllinen ja suuri ja mikä parasta: se on järven rannalla, kuten kuuluukin. ;) Ja mahtavat eväät! Ihanaa, että olet taas ylittänyt itsesi!
    Tsemppiä jatkoon ja jospa ne kesäiset kelitkin jossakin vaiheessa saapuisivat.

    ps. Ihania kuvia taas, ja sinä niissä niin iloisena ja pirteänä. Suvineito! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Kyllä kieltämättä se oma järvi, vaikkakin hyvin pieni sellainen, on mukava, vaikka minuahan ei saa uimaan ennen kuin lämpötilat ovat VÄHÄN toista luokkaa... :D Ja onneksi tosiaan mökkimme on lisärakennuksineen sen verran tilava, että sinne mahtuu sisätiloihinkin silloin kun Suomen kesä näyttää tämän puolensa...
      Jatkahan Sinäkin vain sitä itsesi ylittämistä kuten tähänkin asti, ja nauti samalla kesästä täysin rinnoin, Ystävä! <3

      Poista
  4. Vaikuttipa juhannuksesi kivalta :') Ihania kuvia!! Ja nam mitä ruokia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Emmi! :)
      Täytyypä käydä tutustumassa vielä tarkemmin Sinun blogiisi, niin mielenkiintoiselta ja hyvinkirjoitetulta se vaikutti!
      Oikein hyvää kesän jatkoa Sinulle! :)

      Poista
  5. Hei Ida!

    Ihanan juhannuksen sait viettää ja kaikkein parasta että ilman Mörköä! Ei se ilmakaan menoa haittaa kun ympärillä on ne kaikkein rakkaat ihmiset ja oma terveydentila on siinä pisteessä että jaksaa nauttia sekä seurasta että hyvästä ruoasta! Pakko hehkuttaa omaakin juhannusta: minäkin sain nauttia erittäin hyvää pihviä ja se on myös minulla ollut vuosia poissa ruokavaliosta! Ekan kerran sitä söin viime kesänä ja nyt uudestaan! Kyllä oli hyvää! Se jos mikään kertoo myös meidän molempien kohdalla miten olemme edistyneet, just koska se ei ole ollut osa ruokavaliotamme sairautemme aikana! ja oikeassa olet, se maistui niiiin hyvältä!

    Teillä on kesäisen kauniit mökkimaisemat ja niin olet sinäkin! Lämmin, lämmin halaus <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja kiitos taas hyvästä kommentistasi! Niiin mahtavalta tuntuu lukea, kuinka Sinäkin olet saanut nauttia juhannuksesta ja hyvästä ruoasta! Juuri tuollaisista pienistä konkreettisista asioista ja uusista mahdollisuuksista sen parhaiten huomaa, mitä on saavuttanut.
      Jatketaan siis samaan malliin!
      Lämmin halaus Sinulle ja Pikku-Lumille <3

      Poista