maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ihana pinikretki kera Parhaan Ystävän

Ja ihanat kesäiset kokemukseni sen kuin jatkuvat. Reilu viikko sitten lauantaina suunnitelmani nimittäin muuttuivat yllättäen. Olin tuumaillut kotipäivää sauvakävelyn parissa, kun yllättäen puhelimeni kilahti iloisesti: Paras Ystäväni olisi tulossa Helsinkiin, ja kauan kauan odotettu tapaaminen olisi vihdoin mahdollinen!

Vaikka ennen tilanne olisi aiheuttanut sisälläni tunnemyrkyn, joka kaihoisasti olisi todennäköisesti päättynyt yksinäiseen liikkumiseen, ei nyt valintaani pitänyt miettiä kahdesti: tottakai lähtisin Ystävääni tapaamaan.



Päätimme tehdä pikniretken Suomenlinnaan. Lauttamatkalla muistelimme yhdessä hauskoja, jo melko kultarenunuksisia, koulumuistojamme. Niitä ihan parhaita opettajia, yhteisiä näytelmä (nolaus)projektejamme ja yhteisiä koulukavereitamme. Juttu luisti tuttuun malliin, ja olen varma, että vaikka koko yhteinen aikamme olisi kulunut lautalla, ei sekään olisi haitannut mitään.



Onneksi näin ei kuitenkaan ollut, sillä hieman sumusiesta ja tihkusateisestakin säästä huolimatta saimme Suomenlinnaan saapuessamme todeta sen olevan näin alkukesästä ehdottomasti kauneimmillaan. Sireenit tuoksuivat, kaikkialla oli vihreää ja samalla koko kevään, tai alkukesän, väriloisto kauneimmillaan. Vanhat linnarakennukset kehystivät saarta, merellä näkyi purjeveneitä, ja mukulakivet tuntuivat jalkojen alla. Ihmettelimme tuota kaikkea, ja yhtäkkiä katsoin sitä linssin läpi aivan toisin silmin. Se kaikki kauneus oli edessäni, ympärilläni, se kaikki niin kovin kaunis, jota en ennen olisi edes huomannut, tuntui nyt kauniimmalta kuin koskaan.





En tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun minun omasta ehdotuksestani perustimme pikinikin vihreälle nurmikolle ja purimme eväät laukuistamme. Kesän ensimmäiset mansikat ja eväsleivät papereista pillimehuineen levittyivät ruudulliselle viltille. Enää ei ollut edes kylmä, ja aurinkokin pilkotti jostain pilven takaa.




Taisin tietää sittenkin: nyt olisi aika nauttia kesästä, ja naurun purskahdukset kaikuivat varmasti saaren toiselle puolelle yrittäessämme tiirailla sopivaa helluntaiheilaa olemattomasta valikoimasta. Se kaikki, rento loikoilu kesänurmella, herkulliset eväät, jotka kaikki kuuluivat minulle nyt niin luonnollisesti, kesän aloitus ja etenkin Paras Ystävä vieressä tuntui vain niin hyvältä. Yhtäkkiä siinä hetkessä oli kaikki, mitä sillä hetkellä tarvitsin.





Muistin taas sen, kuinka joskus olivat Ystävienikin tapaamiset olleet suorituksia, kuinka mieli harhaili, eikä niiden aikana rentoutuminen, puhumattakaan eväät olisi tulleet kysymykseenkään. Ja samalla kuitenkin unohdin sen. Sillä minä elin tässä, minä elin nyt. Muistojeni vuoksi enemmän kuin koskaan ja juuri siksi niin paljon tätä tässä arvostaen.



Palatessamme lautalla takaisin, riitti juttua vähintään saman verran kuin menomatkallakin. Torilla kiertelimme vielä kukkakojut ja ostimme toisesta kotiin viemisiksi mansikoita ja vadelmia. Samalla saimme huomata, kuinka tuolloin keskustassa ollut Samba-kulkue kiiltävine pukuineen, värikkäine höyhynineen ja raikuvine musiikkeineen kulki ohitsemme. Vaikka se tarkoittikin meille hieman pidempää lenkkiä kotimatkalle, ei sekään haitannut. Itse asiassa olisin voinut liittyä kulkueeseen ja pistää tanssiksi.

Ja niin minä pistinkin. Tuona päviänä tunsin hyppääväni Elämän tanssiin, ottavani osaa sen riemuun, ja hyppääväni siihen, täysin rinnoin ja naurua täynnä.



<3: Ida

9 kommenttia:

  1. Ihana päivä teillä takana ja uskon, että te molemmat nautitte siitä yhtä paljon. Olen iloinen siitä, kuinka pystyt nauttimaan seurasta ja maisemista täysin siemauksin, ilman, että mörkö kuiskuttaa korvaasi. Toisin sanoen: olet vapaa!
    Ihanaa juhannuksen odotusta muru! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell! Kyllä, kun toipumsien myötä on kasvanut kyky keskittyä, elää hetkessä ja nauttia, on se tuonut Elämään ihan uudenlaista, Ihanaa oloa!
      Samoin olen aivan varma, että Sinäkin pääset vielä vapaaksi Mörön kuiskutteluista, ja saat kokea vielä monen monta hyvää, vapaata hetkeä. Itse asiassa uskon, että sellaisiin hymyn hetkiin on toipumisesi selvästi edessä jo tullutkin mahdollisuuksia. Ainakin yhteisessä tapaamisessamme oli läsnäolosi jo ihan toista luokkaa kuin viime kesänä, ja se oli todella ilo huomata!:)
      Oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusviikkoa Sinullekin! <3

      Poista
  2. Hei Ida!

    Todellakin, komppaan Nell V:tä, olet VAPAA! Sitähän se anoreksiasta toipuminen on: vapaa sisäisestä äänestä joka pakottaa tekemään sitä ja tätä ja joka kieltää kaiken mukavan, vapaa äänestä joka tekee elämästä helvetin!

    Olet saavuttanut jotain arvokasta: sen oikean elämän ilman mörköä, nyt voit nauttia kaikesta kauniista ja mukavasta seurasta! Ja ihan varmasti myös seurassasi olevat nauttivat sinun seurastasi!

    Lämmin halaus sinä kaunis nainen <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina Kaunotar! Kyllähän se siltä taitaa näytttää, ja ennen kaikkea tuntua! Olen saavuttanut ihan uudenlaisen vapauden elämääni, ja se jos mikä tuntuu hyvältä! Nautitaan siis yhdessä vapaudestamme täysin rinnoin olemme sen ansainneet. <3

      Poista
  3. Kauniit tytsyt kauniilla saarella!
    Elämä hymyilee - mikäs sen mukavampaa!
    ... Taisi sama komppania tehdä viime kesänä, aikalailla näihin samoihin aikoihin, yhtä onnistuneen retken toiseen kauniiseen saareen - Korkeasaareen...
    Ja kyllähän kesällä kelpaa! (Vaikka juuri nyt tuntuukin, että kesä katosi kertalaakista... No, kyllä se sieltä taas... ;))

    Mukavia kesäseikkailuja ja Elämän iloa Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Ystäväiseni! Kyllä taitavat nuo pikkuretket olla ihan tapana minulla ja Ystävälläni ainakin näin kesäisin, ja mikäs siinä kun niistä nauttii :) Tällaiset arjen pienet irtiotot ovat nimittäin minusta ihan parhaita hetkiä elämässä, ja myös tärkeää toipumisen kannalta. Jos vain lukkiutuuu oman pieneen maailmansa, on ulospääsyä ja mitään muuta vaikea nähdä...
      Oikein mukavia ja iloisia kesäseikkailuja Sinullekin ja toivotaan, että se aurinkokin sieltä vielä tulisi juhannusviikkoamme piristämään! :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Voi kun teillä oli ihana reissu! Tulin hyvälle mielelle ihan jo lukiessani siitä!:)

    Moni pelkää päästää irti anoreksiasta, koska sairaus on pitkään ollut koko elämä. Siitä on tavallaan tullut osa omaa identiteettiä. Niin minullekin oli käynyt pitkään sairastettuani. Mitä olisin ilman anoreksiaa? Millaisia päiväni olisivat ilman syömisen miettimistä ja pakkoliikuntaa?

    Nyt, kun olen valovuoden päässä noista ajatuksista, tajuan sen. Tilalle tuli elämä, kaikkine ihanuuksineen. Ystäviä, harrastuksia, reissuja, illanviettoja ja vapautta. Tietenkin myös niitä kurjia päiviä, mutta nekin kuuluvat asiaan.

    Niin on myös Ida sinulle käynyt! Se on niin ihanaa huomata, että oikea elämä ja sen spontaanius ovat imaisseet sinut ja uskallat taas elää!:)

    Nautti tästä kesästä ja tee kaikkea sitä, mitä rakastat! Olet sen todellakin ansainnut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos Ihana Aurora kauniista sanoistasi! Olipa mukavaa, kun tulit taas kommetnoimaan! :)
      Niinhän se juuri on, kuten sanot: toipuessa Elämä tulee sairauden tilalle. Itse asiassa huomaan, että kun olen uskaltanut toipua, ovat sairauden pelot yksi kerrallaan järjestynyt omalla tavallaan, Elämän myötä.
      Ja eikö olekin niin, että sitä Elämää, juuri noita mainitsemisia pieniä arjen iloja ja juhlahetkiä osaa arvostaa nyt niin niin paljon paremmin? Nautitaan siis Elämän mukanaan tuomista valon säteistä, pienistä hymyn hetkistä ja seikkailuista, sekä kaikesta vielä niin paljosta muusta mitä se tuokaan tullessaan! Olemme todellakin sen ansainneet.
      Toivon siis Sinulle koko sydämestäni Oikein ikimuistoista kesää! <3

      Poista