tiistai 13. syyskuuta 2016

Näin syön

Aina säännöllisen epäsäännöllisesti toivotaan, että kertoisin, miten tai mitä syön. Täältä siis pesee! Mun ruokavalio on nimeltään Idan ruokavalio, eikä siinä ole mitään erityisiä sääntöjä. Mun syömisrytmi on muokkautunut tämähetkiseen arkeeni sopivaksi, ja määrät vaihtelevat aina tarpeen ja aterioiden sisällöt senhetkisten idisteni mukaan.

Pyrin pitämään kiinni suhteellisen säännöllisestä syömisestä, ainakin siksi, etten tule kiukkuiseksi ;) Syön 4-6 kertaa päivässä,hyvin harvoin sen neljä. Jonkiverran kuitenkin ruokailuajat vaihtelevat arkena työ- ja treeniaikataulujeni mukaan. Töissä ruokatauon ajankohta vaihtelee, samoin kotiin (syömään) tuloaika.

Sokerisia juttuja en päivittäin arjessani tarvitse, ja niin ne maistuvat sitten makeammilta, erityisemmiltä erityisissä tilanteissa. Herkuttelen kyllä useinkin, kylässä, juhlissa, leffassa ja välillä kahvihuoneessakin. En noudata mitään 80/20 periaatetta, vaikka varmaan ruokavalioni aika sellainen käytännössä onkin. Menen tilanteen ja fiiliksen mukaan. Kun ei kiellä itseltään mitään, ei ole tarvetta tällaisella jääräpäälläkään mitään sääntöä rikkoa ;)

En laske makroja tai kaloreita. Treenien ympärillä pyrin palautumisen takia huolehtimaan riittävistä hiilareista ja protskuista ja ennen kaikkea energiasta! Aika hyvin kroppani kyllä näistä tarpeista osaakin kertoa, se, mihin pitää enemmän arjessa kiinnittää huomiota, on hyvien rasvojen ja omegoiden saanti -niiden vaikutus kun näkyy usein minulle vasta pidemmällä aikavalälillä. Onneksi lohi on niin parasta!! <3

Viikonloppuisin syömiseni menevät pääsääntöisesti aika samalla kaavalla, mutta se on entistä joustavampi. Viikonloppuihin mahtuu reissuja, kyläilyjä, ulkona syömistä ja kahvilatreffejä useammin. Silloin kun on aikaa saataan myös intoutua koklailemaan vähän monimutkaisempia välipalajuttuja vaikkapa. Lauantaisin tykkään reenailla aamuisin, eli myös syömiseni on aamupäiväpainotteisempaa.

Pidemmittä puheitta niihin syömisiin. Mitään ruokavaliosuunnitelmaa en siis noudata, mutta toki jo eväiden pakkaaminen töihin ja ruokien valmistaminen itse etukäteen suunnittelua vähän edellyttää. Käytännössä syömiseni menevät perusarjessa aikalailla näin:

<3 Ihannetilanteessa aamulla rauhassa kotona klo 7-8 rahkaa/proteiinivanukasta/jogurttia ja mysliä
Kun pitää olla kovin aikaisin töissä, syön silmät ristissä vain pienen hiukopalan ja sitten lasten aamupalalla päikyssä.  


<3 lounasta tauolla tai paltsussa, ajankohta vaihtelee työaikataulujen mukaan, klo 12.15-13.30 välillä. Lounaani on edellispäivän lämmintäruokaa, keittoa, kananmunavoileipiä tai jokin ruokaisa salaatti, lempparina savulohisalaatti kermaviilikastikkeella. 






<3 välipala klo 14.30-15.30 juotava sheikki/rahka/leipää/pähkinöitä/proteiinipatukka (questbar) (tai pöllin jotakin jämää lasten välipalakärrystä ;D shhh)

<3 kotiin tultua n klo 17-18 päivällinen lämmintä ruokaa, esim makaronilaatikkoa, munakasta, lohikeittoa, pinaattilettuja ja raejuustoa tai mitä vain keksin











tarvittaessa esim hedelmä/pala leipää tms

<3 iltapala klo 21 jättilautasellinen kaurapuuroa, sekaan raejuustoa tai muuta protskua, marjoja, rasvaa, kookos/mantelimaitoa tm nestettä

 
Leppoisaa arkea ja iloa viikkoon! <3
Ida

4 kommenttia: