keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kirpparikierrosta ja kesästä nauttimista siskon kanssa

Viime viikonloppuna sain jälleen viettää laatuaikaa rakkaan Fanny-siskoni kanssa vanhempiemme ollessa mökillä. Ja todellista laatuaikaa se taas olikin, niistä pienistä riidoista huolimatta. Tässä siis taas viikonloppumme parhaita paloja, ja jotta ette kyllästyisi ihan kokonaan, liitin tekstiini kuvitukseksi kuvia minusta uusimmat kirpparilöydöt ylläni.

Lauantaiksi oli alun perin ennustettu hieman sateisempaa ilmaa, joten ajatuksenamme oli ollut suunata Itäkeskuksen kauppakeskukseen. Ennusteiden kuitenkin muuttuessa, ja kesän tarjotessa parastaan kuin tilauksesta säiden puolesta, päätimme siis vaihtaa hikisessä kauppakeskuksessa kuljeskelun kirpparikierrokseen.

Aloitimme kierroksemme suuntaamalla aurinkoista Bulevardia pitkin jälleen Hietsun kirppikselle. Ystäväni suosituksesta päätimme vielä näin kesän ollessa hieman pidemmällä käydä tarkastamassa kyseisen torin tarjonnan näin viikonloppuna, vaikka edellisellä kerralla kirppari oli tuottanut pettymyksen. Ja kyllä kannatti! Aurinkoinen tori kuhisi täynnä myyjiä ja ostajia, ja tarjolla oli jos minkälaista vaatetta, korua ja sisustustarviketta. Ja tarttuihan sieltä minullekin mukaan Afrikka-aiheinen mekko tai tunika ja fuksianpunainen pitsitoppi.



Aikamme Hietsussa pyörittyämme suuntasimme vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalle Kierrätyskeskuksen kirpputorille, jossa pistäydyimme nyt ensimmäistä kertaa. Kirpputoria voi suositella paitsi sijaintinsa myös edullisuutensa puolesta, ja sieltä löytyi myös erillinen huone täynnä ihan vain kaikenlaista tilpehööriä askartelijoille. Mikä aarreaitta siis! Onneksi pystyin reissulla pitämään mielessäni liitoksistaan pullistelevan askartelukaappini, ja tyydyin pelkkiin vaaleanpunaisiin korttipohjiin.



Kierrätyskeskuksen kirppikseltä lähdimme kohti Kamppia. Matkalla poikkesimme kuitenkin Bulevarin Day-sisustusliikkeessä, josta siskoni löysi tällä kertaa uuden turkoosin maton kylpyhuoneeseen.

Kampissa piipahdimme ensin kovasti rakastamassani Punitse ja säästä -kaupassa, josta mukaani tarttui Clipperin piparminttuteetä kokeiluun sekä Nakd -raakahedelmäpatukoita, joihin olen nyt kovasti ihastunut. Nämä patukat ovat nimittäin täynnä tarvitsemaani energiaa terveellisessä ja herkullisessa muodossa.

Ekokaupasta matkamme jatkui jo reissumme kolmannelle kirpputorille, nimittäin Uffille. Valittelen aina siskolleni ja ystävälleni sitä, kuinka muilla tuntuu kyseiseltä kirpputorilta olevan aina hienoja, omanlaisia vaatteita, mutta minä en tunnu sieltä koskaan löytävän mitään. Ja enpä olisi nytkään löytänyt mitään, nimittäin ilman Fannya. Fanny kuitenkin bongasi minulle ihanan kesämekon puna-valkoisisine kuoseineen, johon ihastuin heti, ja joka vieläpä istui hyvin päälleni. Tätä tulee varmasti käytettyä kesällä paljon esimerkiksi mukavien legginssien kanssa!



Kirpparikierroksemme uuvuttamana suuntasimme jälleen kohti lempikahvilaamme Teatteria, ja pääsimme nauttimaan sen maittavista salaattiannoksista. Vatsat kylläisinä lähdimmekin sitten kotia kohti, tyytyväisinä upeista löydöistämme ja kiitollisena aurinkoisesta päivästä.

Niin paljon kuin auringosta nautinkin, parasta päivässä oli kuitenkin ehdottomasti siskoni seura. Puhuimme päivän aikana yhdessä kierrellessämme kaikesta maan ja taivaan välillä, ja ehdimme vaihtaa kunnolla kuulumisia. Nyt todella tuntuu siltä, että välimme ovat palanneet ennalleen, hieman vain vielä yhden yhteisen rankan kokemuksen lähentäminä. Minä olen saanut siskoni jo siis takaisin, ja pian saa hänkin!

Vielä nukkumaan mennessä pohdin, kuinka mukava päivä meillä oli ollut. Ja erityisesti mietin sitä, kuinka tällainenkaan kirpparikierros ei olisi minulta heikoimpina aikoinani onnistunut. Nyt, joustavuuteni lisäännyttyä, pakkoajatusten väistyessä ohjailemasta elämääni ja voimieni kartuttua jaksoin päivän hyvin ilman ongelmia, ja mikä parasta, pystyin vielä nauttimaan siitä!

Sunnuntaina vietimme pääsääntöisesti lepopäivää edellispäivän kiertelyn jälkeen. Lueskelimme terassilla, otimme aurinkoa, söimme jäätelöä ja nautimme kesästä. En antanut anoreksian syöttämien sairaiden, syyllistävien ajatusten tunkeutua tajuntaani, vaan rentouduin yhdessä siskoni kanssa ja nautin olostani.

Parasta viikonlopussa olikin se, kuinka tavallista, normaalia elämää pystyin sen aikan viettämään. Heikko kuntoni tai uupuneet voimani eivät olleet enää esteenä tehdä kaikkea sitä, mitä halusin, mutta toisaalta pakkoajatukset tai -toiminnotkaan eivät ohjailleet minua tekemään mitään sellaista, mitä en olisi halunnut. Anoreksiamörköä ei nimittäin oltu kutsuttu tähän sisaruksien yhteiseen viikonloppuun, ja onneksi se ymmärsikin pysyä poissa!



<3: Ida

8 kommenttia:

  1. Ihana viikonloppu takana ja mahtavia kirpparilöytöjä! Kirpparit voivat olla oikeita aarreaittoja. Ja ihanaa, kuinka hyvät välit teillä Fannyn kanssa on, tärkeintä kiertelyssänne oli varmasti yhdessäolo ja ylipäänsä ajan viettäminen kahdestaan. Ei niin väliä, vaikka kirppareilta ei olisi mitään mukaan tarttunutkaan, kunhan saitte rupatella ja nauttia olostanne. Toivottavasti tulevakin viikonloppu on yhtä ihana!
    Kaunis olet Ida ja viimeinen kuva oli ihan symppis! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Nell! Ja tavoitit todella hyvin sen, mikä tuossa kirpparikierroksessa oli minulle olennaisinta: nimittäin yhteinen aika siskon kanssa.
      Kirpparit voivat todellakin olla todellisia aarreaittoja! Kun Sinäkin nyt saat ensin vähän levättyä ja kerättyä voimia, nautit varmasti kirppareilla kiertelystäkin vielä monin verroin enemmän... Ja kenties menemme yhdessäkin sellaiselle jokin kaunis kesäinen päivä! :)
      Ja kiitos vielä tuosta, kun kehuit minua kauniiksi. Siitä tuli hyvä mieli.
      Paljon tsemppiä rohkea, vahva Kaunotar! <3

      Poista
  2. Voi kuinka nätit mekot ja topin löysit kirpparikierrokseltanne! Itse kun en oikein ole kirppari-ihmisiä... Mutta ihan eettiseksi & ekologiseksi itseni silloin tällöin tunnen, sillä saan usein periä siskopuoleltani hänen vanhoja mutta hyväkuntoisia vaatteita, joita hän ei vaan yksinkertaisesti enää itse pidä. :)

    Kivalta kuulosti kaikin puolin viikonlopunne Fannyn kanssa. Ihanaa, että välinne ovat palanneet ennalleen ja olette taas löytäneet/löytämässä toisenne. Sinä olet saanut Fannyn takaisin ja Fanny saa taas sen Aidon, Oikean Idansa takaisin. Tähän Idaan on ollut ja on etuoikeus saada pikkuhiljaa tutustua. :)

    Lentosuukkoja sinne ruudun toiselle puolenkin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ystäväiseni ja kiitos taas kommentistasi! Suosittelen Sinuakin kyllä joskus kirparilla piipahtamaan, niiltä kun voi löytää vaikka mitä! Vaikka toki tuo kirppis kotiinkuljetuksellakin kuulostaa aika hyvältä ;)
      Ja aivan samoin kuin Sinä haluat tutustua siihen oikeaan Idaan, haluan minäkin tutustua siihen aitoon Andreaan, sillä kaikki mitä siitä olen nähnyt, on hyvää. Niin ihanan kannustavalta, rohkealta, viisaalta ja muista huolehtivalta hän vaikuttaa. Toivon, ja uskon, että aikanaan saamme sen Andrean ihan kokonaan takaisin. Ja se, jos mikä on Ihanaa.
      Voimaannuttavia lentosuukkosia ja lämpimiä halauksia <3

      Poista
  3. Hei Ida!

    Olipa teillä ihana viikonloppu Fannyn kanssa! Mahtavaa että olette löytäneet toisenne taas uudestaan! Tuo kirppismaailma on kyllä ihan omansa, Nell aikoinaan minutkin siihen tutustutti, ja täytyy sanoa että kovasti tykkäsin! Paljon hienoja löytöjä on sieltä tullut tehtyä! Niin kuin sinä nyt löysit nuo kivat ja kauniit vaatteet! Minä vain olen huono menemään sinne yksin, joten on jäänyt aika lailla kuvioista pois...

    Kuten sanoit, tärkeää oli juuri tuo, että kykenit viettämään nautinnollista normaalia elämää ilman syyllisyyttä ja anoreksian sanelemia ehtoja! Juuri tänä aamuna kun Lumin kanssa kuljin Munkan rantaa olin omalla kohdallani iloinen tästä, että osaan tänä päivänä nauttia sellaisesta asiasta kuin irtojäätelö! Pari kesää taaksepäin se ei vielä onnistunutkaan noin vain! Ja sinä olet huimaa vauhtia ottamassa minua kiinni, loistavaa!

    Kaunis olet, ja vain kaunistut!

    Lämmin halaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja lämmin kiitos taas kommentistasi ja kauniista sanoistasi! Olet ihana.
      Leveä hymy nousi oikein kasvoilleni, kun luin siitä, kuinka osaat nyt nauttia kesästä ja irtojäätelöstä. Se on varmasti parasta toipumisessa, kun huomaa nauttivansa asioista, joista ei ennen osannut tai uskaltanut. Pitkälle olet jo päässyt, mutta aion vielä ottaa Sinut kiinni.
      Ja jos kirpparikierros yksin ei Sinulta luonnistu, ehkäpä kesä tarjoaa mahdollisuuden meille siihen yhdessä! :)
      Haleja ja terkkuja pikkuiselle Lumille! <3

      Poista
    2. Hei taas!
      Lähden oikein mielelläni kanssasi kirpparille jos joskus kaipaat sinne kaveria, yksin en tosiaan saa lähdettyä!
      Ja muuten, Lumikin sai aamulla jätskiä, hihii!
      <3

      Poista
    3. Kiva kuulla, yritetään järjestää vaikka heinäkuussa, kuten vähän puhuimmekin! Ja uskon, että jätski maistui Lumille, pikku herkkusuulle :) <3

      Poista