lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoteni 2013 kohokohtia, osa 2

Aloittelinkin jo kirjoittamalla alkuvuoteni kohokohdista. Vuoteni olikin lähtenyt hyvin käyntiin, mutta paras oli vielä edessä.; kesä täynnä Ystävien ja läheisteni kanssa vietettyä aikaa, syksy elämänmuutoksineen ja joulunodotusta kaikkine Ihanine valmisteluineen. Tässä siis lisää loppuvuodestani ja sen kohokohdista.

Kesäni alkoi varsin mukavasti, sillä kesän alussa tein ihanan reissun Porvooseen rakkaan äitini kanssa. Olin todella kaivannut tällaista yhdessäoloa äitini kanssa, ja tämä jo lähes perinteeksi muodostunut kesäretkemme täytti odotukseni, parkkisakoista huolimatta, ainakin lähes täydellisesti. Kiertelimme Porvoon torilla, maistelimme kesän tuoreita mansikoita ja jäätelöä ja piipahdimme vanhan kaupungin toinen toistaan sievemmissä pikkusisustusputiikeissa ja lelukaupassa, sekä tietysti Brunbergin tehtaanmyymälässä. Porvoon-reissu oli siis kerta kaikkiaan Ihana aloitus kesälleni!



Juhannusta vietin vuonna 2013 mökillä monen, monen vuoden tauon jälkeen yhdessä läheisteni kanssa. Grillasin nakkeja, soutelin veneellä, pelasin pihapelejä, otin aurinkoa ja heitin tikkaa. Vaikka en mikään mökki-ihminen varsinaisesti olekaan, tuli sellainen olo, että tästähän voisi muodostaa vaikka perinteen!




Kesällä tein myös ensimmäisen ulkomaanmatkani vuosiin, kun suuntasimme perheeni kanssa laivalla kohti Tukholmaa. Nautin täysin siemauksin buffet-pöydän antimista, taxfree-shoppailusta laivalla ja kiertelystä Tukholman vanhassa kaupungissa. Näitä perheen yhteisiä reissuja oli todella ollutkin jo ikävä!

 



Kesääni mahtui myös paljon pienempiä Suomen ja Helsingin sisäisiä reissuja, sillä onnekseni Paras Ystäväni oli täälläpäin sitä viettämässä kanssani. Kävimme yhdessä Korkeasaaressa, Suomenlinnassa, taidenäyttelyissä ja kiertelimme kirpputoreilla. Kesän aikana aina minulle erityisen tärkeä ystävyyssuhteemme tuntui vain vahvistuvan, mikäli mahdollista.




Ystäviä ei ole koskaan liikaa, ja onneksi olen vuoden aikana saanut myös teistä monista blogini lukijoista minulle tärkeitä ystäviä. Paremmin tutustuin koruaskartelujen merkeissä teistä erääseen, ja kesällä toteutui tärkeä ystävysten ja samalla vertaistukitapaaminen teistä kahden kanssa. Ja näistä molemmista on muodostunut minulle aitoja Ystäviä, ja meillä on niin paljon muutakin yhteistä kuin tämä sairaus, että olen varma, että tämä ystävyys kestää.

Läheisistä ihmisistä olen lisäksi kuluneen vuoden aikana pitänyt tiiviisti myös yhteyttä rakkaisiin isovanhempiini, ja kuluneen vuoden aikana olen käynyt muutaman kerran Hämeenlinnassa heitä tervehtimässäkin. Jokainen käynti on ollut minulle merkityksellinen, ja jokainen iltainen hyvänyöntoivotus on ollut tärkeä.



Elokuussa olin tärkeissä sukujuhlissa, kun minulle läheiset ihmiset täyttivät vuosia. Juhliin osallistuminen edellytti taas hieman tuttujen rutiinien rikkomista, mutta juhlat olivat joka suhteessa todella onnistuneet. Tällaiset laajemmat sukutapaamiset ovat meillä melko harvinaisia, ja siksi niin tärkeitä silloin kun niitä on.

Elokuussa juhlin myös omia syntymäpäiviäni. Olimme Parhaan Ystäväni kanssa meikkausneuvonnassa, ja haastoin itseni ravintolalounaalla Rossossa. Syntymäpäiväni olikin ehdottomasti yksi vuoden parhaista ja ikimuistoisimmista päivistä!



Kun syksy koitti, otin suuren askeleen kohti Elämää, palaamalla opiskeluideni pariin vuosien tauon jälkeen ranskan-kurssin muodossa. Kaiken kaikkiaan opiskeluihin paluu toi paljon hyvää elämääni, uusia ihmisiä, onnistumisen tunnetta, uusia kokemuksia ja oppimisen iloa. Nyt odotankin jo innolla tammikuussa alkavaa espanjan-kurssia!

Opiskelujen lisäksi kokeilin vuoden aikana myös erilaisia harrastuksia. Jatkoin kitaran soittoa, kokeilin korujen tekoa, kuten edellä mainitsin, ja liikuntapuolelta kokeilin niin sauvakävelyä, tanssia luistelua kun sulkapalloakin. Lisäksi kokkailin paljon kotona ja askartelin siskon kanssa joulukortteja. Tärkeimpänä kriteerinä harrastusten osalta pidin sitä, että teen sellaista, mistä aidosti nautin.

Syksyllä kävin myös vanhempieni kanssa siivoamassa omaa asuntoani. Se konkretisoi mielessäni sen, kuinka todella olen menossa eteenpäin, ja kuinka esimerkiksi itsenäinen asuminen on ihan varmasti mahdollista sitten kun vain tunnen olevani siihen valmis. Muutaman kerran olenkin asuntooni Ystävääni kutsunut, ja tuo paikka tuntuu sanalla sanoen niin omalta.

Syksyllä aloitin myös hyvissä ajoin joulunvalmistelun leipomuksineen, askarteluineen ja koristeluineen. Kävin siskoni kanssa naisten messuilla, äitini kanssa käsityömessuilla ja Parhaan Ystäväni kanssa Vanhan Ylioppilastalon markkinoilla.




Vuoteni päätti yhteiset, perhepiirissä vietetyt joulun ja uuden vuoden juhlat asiaankuuluvine juhlavarusteluineen, herkkuineen ja rentoine ohjelmineen. Uuden vuoden aattona maistoin ensimmäistä kertaa vuosiin pizzerian pitsaa, ja rakastuin! Jouluna ja uutena vuotena tein myös käsitöitä, katsoin elokuvia, ja olin vain. Tärkeintä näissä juhlissa olikin ehdottomasti yhdessä olo rakkaitteni kanssa ja stressittömyys.




Mennyt vuoteni tulee säilymään muistoissani unohtumattomana. Se sisälsi monta naurukohtausta, sekä muutaman kyyneleenkin, se sisälsi upeita elämyksiä ja kokemuksia, Ihania, ihmisiä, jotka tulevat säilymään sydämessäni aina. Siis koko elämänkirjon. Jälkeenpäin ajateltuna vuosi 2013 onkin varmasti tärkeä askel ja käänteentekevä vuosi myös sairauden päihittämisen osalta kohti Elämää.

Nyt on kuitenkin tullut aika suunnata katse kohti tätä alkanutta uutta vuotta, sen muutoksen tuulia ja uusia seikkailuja. Säilyttäen kuitenkin paljon hyvää matkassani myös menneestä. Uskon ja toivon, että tämä vuosi tuo mukanaan paljon täyttyviä haaveita ja uusia toiveita, niin minulle, kuin juuri Sinullekin.

<3: Ida

8 kommenttia:

  1. Oijoi, Ystävä-Rakas...! Jos vuotesi kohokohtien ykkösosassa paljon muistui mieleen ja tuntui kuin ei alkuvuoden tapahtumista olisi kulunut aikaakaan, niin tämä kakkososahan tuntui ihan kuin eilen olisi tapahtunut! Niin olen eläytynyt ja iloinnut taipaleestasi Elämän-polulla vuonna 2013, että todellakin nuo ikimuistoiset hetkesi ovat painautuneet minunkin mieleeni. Perinteinen Porvoo, juhannus mökillä, Tukholman reissu, Korkeasaari... Ja nämä uusimmat postaukset opiskelujen, harrastusten ja loppuvuoden juhlimisien merkeissähän ovat ihan sekunti sitten tapahtuneita ja tuoreessa muistissa.

    Kuten jo alkuvuoden koosteesta totesin, niin huimasti olet edennyt sairauden päihittämisessä ja todellakin - siis TODELLAKIN - saanut sitä oikeaa aitoa ELÄMÄÄ tilalle! Eikä nyt riitä edes sanat kuvaamaan kuinka iloinen ja onnellinen olen puolestasi! :)

    Sitä täällä alkaa pohtia ihan syntyjä syviä; että mikä tekee ihmisestä ihmisen ja elämisestä elämisen arvoista... Mielestäni juurikin sen kaltaiset asiat joita yllä kuvaat. Se mitä kuvaat on sitä oikeaa Elämää, jota varten olemme tänne luotuja tallustamaan. Se on sitä olemisen sisältöä ja merkitystä. Olet, Ida, löytämässä ja saamassa elämän perimmäisen tarkoituksen osaksi omaa maailmaasi; olet todellakin sukeltamassa Elämän ytimeen!

    Ja Elämän ytimeen kuuluvat ehkä tärkeimpänä osana muut ihmiset ja ihmissuhteet. Ja näitähän on suorastaan tulvinut elämääsi kuluneen vuoden aikana! Sinulla on rakkaat läheisesi; perheesi - tukipilarisi, Paras Ystäväsi, uudet ystävät, sekä ehken muutama vanhempi "jälleen-elvytetty" ystävyyssuhde. Olet jaksanut taas otta kanssaihmiset tärkeääkin tärkeämmäksi osaksi elämääsi. Jaksanut innostua, kiinnostua, iloita, jakaa hetkiä heidän kanssaan. Ja sehän loppupeleissä tekee meistä ihmisistä ihmisiä - vuorovaikutus muiden kanssa.

    Olet ihan oikeassa, Ida, että ystäviä ei voi koskaan olla liikaa. Olen niin sanoinkuvaamattoman iloinen ja onnellinen, että olen näin blogisi välityksellä saanut Sinusta Rakkaan Ystävän. ♥ Kiitos. ♥

    ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi KIITOS Andrea jälleen sydäntäni lämmittävistä sanoistasi! Ja kuinka oikeaan niissä taas osuitkaan: olen nimittäin todellakin saanut aivan huimasti ELÄMÄÄ elämääni kuluneen vuoden aikana, ja sen tällä tavalla kootessa sen huippuhetkiä todella vasta huomasi. Ja kyllä, vuonna 2013 olin samalla varmasti onnellisempi kuin moniin moniin vuosiin. Ja se taas johtui, kuten kuvaat, paitsi siitä, että se sisälsi Ihania uusia kokemuksia, myös ennen kaikkea siitä, että sain nuo hyvät hetket jakaa minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Ja voi kuinka onnellinen olenkaan siitä, että Sinä kuuluit, ja kuulut, näihin ihmisiin, Ystävä. Kiitos sanoistasi. Kiitos ymmärryksestäsi. Kiitos tuestasi. Kiitos Ystävyydestäsi. <3

      Poista
  2. Alkuvuosi lupasi hyvää, ja vielä parempana se jatkui! Ihanien ihmisten tapaamisia, ikimuistoisia matkoja ja pienempiä reissuja, perinteitä, opiskelujen aloitus ja omaa aikaa. Ja ennenkaikkea taistelua sairauden kukistamiseksi. Olet ottanut niin uskomattomia edistysaskelia ja näin, kun kokosit vuoden tapahtumat yhteen, en voi kuin haukkoa henkeäni, olen niin ylpeä sinusta!
    Se oikea ja aito Ida on putkahtanut esiin sairauden kovettaman kuoren alta ja päättäväisesti etenee kohti normaalia, nuoren naisen elämää. Olen saanut sinulta paljon kannustusta ja vertaistukea kuluneena vuotena ja kiitänkin sinua siitä, että kaiken oman myllerryksesi lomassa olet ehtinyt kannustaa myös minua. Ja se kesäinen tapaamisemme on jäänyt sydämeeni. Tänä vuonna uudestaan!
    Nyt vain jatkat samaan malliin ja maailma on avoinna ihana Ida! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinullekin Ihana Nell! Ja samaa voin sanoa Sinusta: olen niin ylpeä Sinusta ja kaikesta edistymisestäsi, jota olen kuluneen vuoden aikana saanut vierestä seurata! Olen niin ONNELLINEN siitä, että olemme molemmat jaksaneet jatkaa eteenpäin, ja jaksamme. Viimeisen vuoden edistymisen jälkeen olen täysin varma, että me molemmat saavutamme maaliviivan, omaan tahtiin, omalla tavallamme, mutta kuitenkin.
      Ja mitä tulee tuohon viime vuoteen ja sen huippuhetkiin, niin oli Sinun tapaamisesi ehdottomasti yksi niistä. Sain siitä valtavasti paitsi iloa, myös tukea ja tsemppiä jatkaa eteenpäin. Aivan kuten kanssasi vaihdetuista viesteistä. Lämmin KIITOS siis itsellesi, kaikki tuki on varmasti ollut molemminpuolista. Mutta sitä vartenhan Ystävät ovatkin olemassa. <3<3<3

      Poista
  3. Taas yhtä ihanaa luettavaa tämä toinenkin osa. Onnea Ida, olemme niin ylpeitä sinusta. Olet Sankari. Nyt eteenpäin pää pystyssä ja rinta "rottingilla".

    Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS paljon! Kylllä, eteenpäin on suunta ja parempi se on tehdä rinta "rottingilla" ja pää pystyssä. Terveisin teistä Onnellinen. :)

      Poista
  4. Hei Ida!

    Nyt pääsin vihdoin tänne toisen blogin kautta mutta kyllä oli työn takana! Jostain syystä bloggeri ei tykkää minusta...;)

    Ihanaa oli saada kerrata loppuvuotesi näin koottuna! Ja voin sydämestäni sanoa, että sinun kanssa koruilu ja juttelu ovat olleet myös minun kohokohtia! On ollut suunnaton ilo saada seurata miten olet alkanut elää ja kukoistaa! Tätä lisää tänä vuonna, eikö vain!

    Lämmin halaus!

    <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katarina ja Kiitos komnentistasi ja vaivannäöstäsi! :)
      Oi kun oli Ihana kuulla, että tunne yhteisten koruilu- ja juttelutuokioidemme osalta on ollut molemminpuolinen! Ne ovat nimittäin kyllä ansainneet paikkansa vuoteni kohokohdissa ihan ehdottomasti! Niissä on jaettu ajatuksia, yhteistä ymmärrystä, innostusta ja yhdessä tekemistä. Ne ovat siis edustaneet Ystävyyttä parhaimmillaan. Kiitos siis Sinulle ja toivottavasti saamme jatkaa tätä Ihanaa yhdessä puuhastelua tänäkin vuonna! Haleja <3

      Poista